Search

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije

Tekst: BURO.


Bilo da nam uspomene na putovanja ne izlaze iz glave ili da puni entuzijazma radimo planove za nova, još uvijek se ne usuđujemo o njima pričati sa sigurnošću kao što smo to činili nekada. Prva pomoć u ovoj (i dalje) neizvjesnosti? Pa, preskakanje putovanja za odmor svakako je daleko lakše podnijeti uz pravi parfem. Za razliku od ljetovanja, parfemi nisu podložni otkazivanju letova i nepovratnim depozitima. Također su mnogo bolji kada se "prošetaju", bez razmišljanja o tome kakav će ostaviti utisak. Evo najboljih mirisnih noviteta koji će vas povesti na put.

Escentric Molecules

M+ MOLECULE 01 + PATCHOULI

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 1)

Korona nam i dalje u izvjesnoj mjeri komplicira živote, pa se čak počinjemo pitati jesu li putovanja vrijedna te muke. Mislimo na odlaske na druga mjesta, razumije se. Ali putovanje kroz vrijeme, to je skroz druga stvar. Tako nas parfem Molecule 01+Patchouli vodi natrag na Woodstock.

Chanel

PARIS-ÉDIMBOURG

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 2)

Konačno neki parfem koji slavi našu ljubav prema hladnijim, svježijim predjelima. Paris-Édimbourg inspiriran je ljubavlju koju je Gabrielle Chanel gajila prema škotskim visoravnima. Samo jedan udah ovog mirisa šalje nas na put, a kao što mu i samo ime sugerira, bobice borovnice i čempres, limun i bergamot neke su od nota kojima nas je očarao.

Guerlain

Nettare di sole

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 3)

Lipanj obilježava i novi član Aqua Allegoria obitelji: Nettare Di Sole je skup najljepšeg mediteranskog cvijeća u jednom parfemu. Ovakav opis duguje smjelim notama kalabrijskog bergamota uparenog s ružom, magnolijom i nijansom arapskog jasmina koji ga zaokružuju i uz koje ćete se osjećati kao da ste tik uz vode Mediterana (i zrikavce).

Armani

My Way

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 4)

Ima nešto pomalo ironično kod ovog parfema. Naposljetku, bez obzira na vaš šarm ili lukavstvo, pronalaženje vlastitog puta danas nije nimalo lako. Ipak, i više smo nego raspoloženi da koristimo ovaj miris kao zamjenu dok na dođe vrijeme da ponovo napravimo plan. U njemu se spaja ekstravagantna gomila narančinog cvijeta, tuberoze i jasmina koji sebi lako možemo priuštiti, a da se ne osjećamo krivima što smo odabrali kupitu parfem umjesto avionske karte.

Dior

Eden Roc

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 5)

Vjerojatno ne postoji bolji hommage bilo čemu na ovom svijetu od mirisne ode. Ove note - morska sol, jasmin, kokos, bor i labdanum prizivaju plivanje u moru, a potom i odmaranje ispod borovog hlada. Eden-Roc je svojevrsni Diorov hommage hotelu Cap-Eden-Roc. Samo zamislite da ste tamo i da se ljuljate u džungli u nekom over the top seksi kupaćem kostimu.

Diptique

Eau Rihla

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 6)

Na arapskom jeziku riječ "rihla" ujedno znači putovanje i zapis o putovanju. Samo na osnovu svog imena - Diptyque Eau Rihla - koja sadrži dugu listu nota, od irisa do šafrana, može biti pravi parfem za ljetovanje. Naposljetku, što je drugo odmor, ili život uopće, nego putovanje? Vidite, nije tako teško otisnuti se daleko.

Louis Vuitton

On the Beach

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 7)

Miris nazvan “Na plaži” očigledno pretendira da bude vaš omiljeni ljetni parfem, ali nemojte se iznenaditi ako se novi Louis Vuitton zadrži na vašim pulsnim točkama cijele godine. Njegova osnovna crta yuzu - japansko voće je ljetni citrus, ali njegovi ostali aromatični elementi - majčina dušica, ružmarin, ružičasti papra, klinčić i čempres, čine ga parfemom koji se može nositi stalno. Za sada ga stavljamo umjesto osjećaja pijeska pod nogama. Radi.

Tom Ford

Soleil Brulant

Ovi novi parfemi su poput karte za najljepše ljetne destinacije (фото 8)

Soleil Brulant - u prijevodu: sunce koje prži - vjerojatno nije idealno ime za kremu za sunčanje, ali je zato savršeno za najnoviji Tom Ford miris. Unutar veličanstvene bočice nalaze se ljetni citrusi pomiješani s aromatičnim tonovima narančinog cvijeta i crnog meda, a vrelina parfema izbija iz jantara i začina. Ovo je definitivno parfem i za jutarnje i za večernje sate i to tijekom cijele sezone.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više