Search

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća

Tekst: BURO.


Vrijeme nam još uvijek ne ide apsolutno na ruku ali čak i kad pada kiša, jasno je da se radi o onoj proljetnoj. Toplina se konačno osjeća u zraku, a s njom dolazi i želja za novim mirisima. Ako se ne možete oduprijeti želji da zagnjurite lice u prvi buket cvijeća koji ugledate - a imamo je i mi - ovo su najnoviji parfemi koji će vam pružiti upravo taj doživljaj. Skrolajte za najbolje od najboljih.


Zara

Orchid

Ovaj cvjetni parfem odiše svježinom ali će vam pored nje pružiti i osjećaj nježne ženstvenosti i ugodnost. Gornja nota je bergamot, srednja orhideja koja mu i daje glavni karakter, dok je bazna nota vanilija.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 1)


Vilhelm Profumerie

Modest Mimosa

Mimoza u prirodi je kao nalet vesele žute boje usred mora zelenila, a parfem Modesta Mimosa je namijenjena i ženama i muškarcima. Gornje note su neroli i mrkva, srednje mimoza i ljubičica, a bazne note su mošus i koža.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 2)


Amouage

Love Mimosa

Profinjeni parfem inspiriran mimozom dočarava njen slatki, lagani miris ali bez karakteristične gorčine što ga ne čini manje vjerodostojnim. U miks su dodani još i nota kruške, ljubičica i korijen irisa koji zajedno čine laganu i zvučnu kompoziciju.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 3)


L'Occitane

Neroli Orchidee

Opojan miris ove toaletne vode predstavlja spoj dva dragocjena bijela cvijeta koji stvaraju prelijepu mirisnu harmoniju: neroli esencija s Mediterana, sjedinjena je s orhidejom s Madagaskara. Note naranče i mandarine upotpunjuju ovaj mirisni buket.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 4)


Dolce&Gabbana

Dolce Garden

Opojni miris otvara se svježim i moćnim notama bijelih cvjetova koji nam dočaravaju toplinu mediteranskog sunca. Latice frangipanija, ylang ylang i kokos u njegovom srcu, na osnovi vanilije i badema daju senzualnu ženstvenu kompoziciju.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 5)


The Body shop

White musk

Već legendaran senzualni miks ruže, jasmina, ambera i drveta kreiran je da podiže raspoloženje i nadahnjuje. Cijela linija proizvoda ovog cvjetnog mirisa ulijeva svježinu svojim zemljanim senzualnim notama.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 6)


Byredo

La tulipe

Miris tulipana nije nešto što je prvo kada pomislimo na cvjetni parfem, ali ovi cvjetovi imaju bogatu mirisnu paletu – od voćno citrusnih tonova do onih začinjenih i medenih. Ova bočica u sebi nosi tulipan koji ima moć transformacije i otvara se mirisom svježe isječenih stabljika, a nastavlja se slatkasto – sapunastom aromom baršunasto crnih prašnika ovog cvijeta.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 7)


Gucci

Flora Limited Edition Goregeous Gardenia

Ove godine ponovo je lansirana ograničena serija voljenog parfema. Cvjetni voćni miris za žene Flora Gorgeous Gardenia Limited Edition ima gornje note kruške i crvenog voća; srednje note su gardenija i frangipani, a bazne pačuli i smeđi šećer.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 8)


Tubéreuse nue

Tom Ford (u parfimerijama)

Amber cvjetni miris namijenjen kako ženama tako i muškarcima. Novi parfem predstavljen je 2021. godine, a gornje note su jasmin, ljiljan i kineski papar, srednje note su tuberoza po kojoj i nosi ime, divuza, benzoin i kakao, na osnovi jelenje kože, mošusa, mahune tonke i agara.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 9)


Marc Jacobs

Daisy Spring

Aromatična začinska verzija na temu već legendarnog ljetnog mirisa. Gornjom notom dominira miris ruže; srednja nota je ružino drvo i palisander, a bazna nota je kardamom.

Proljetni parfemi zbog kojih ćete se osjećati kao da ste zagnjurili lice u buket cvijeća (фото 10)


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više