Search

Ovi su čarobnjaci zaslužni za make-up trendove

Ovi su čarobnjaci zaslužni za make-up trendove

5 top vizažista njujorškog Tjedna mode

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

Pat McGrath

Danas počinje još jedan Tjedan mode u New Yorku i ovosezonski maraton modnih revija. Lookovi koje modeli iznose na pistu nisu samo rezultat rada dizajnera i njihovih novih kolekcija, nego i golemog tima stilista i vizažista koji odabiru odgovarajuće frizure i make-up. Donosimo vam 5 top vizažista njujorškog Tjedna mode, ali i šire, koji su prepoznati u svojoj struci kao najbolji od najboljih. Oni su ti koji oblikuju sezonske trendove i oni su ti čije savjete pratimo kako bi iz dana u dan izgledali što bolje.

Pat McGrath

Pat McGrath

Britanka Pat McGrath smatra se najutjecajnijom svjetskom vizažisticom, a do te titule je stigla iako je samouka. Odmalena se oduševljavala make-upom i promatrala svoju majku pri šminkanju, a to je postalo njena profesija zahvaljujući časopisu i-D s kojim je počela surađivati 90-ih godina. Surađivala je s Jil Sander, Johnom Gallianom, a danas sudjeluje na mnoštvu revija na svim tjednima mode na koje stiže s minimalno 30 kofera kozmetike i pune opreme. Najčešće radi s brendovima Dolce & Gabbana, Max Factor i CoverGirl, a kreirala je vlastiti brend.

Peter Philips

Peter Philips

Belgijanac Peter Philips je zapravo htio postati hair stylist, ali ipak se odlučio za make-up tokom jednog tjedna mode u Parizu. I nije pogriješio jer je njegov talent neosporan. Surađivao je s časopisom i-D i Rafom Simonsom, ali pravu popularnost je dostigao tek suradnjom s Karlom Lagerfeldom i Chanelom, postavši kreativni make-up direktor modne kuće. Iako je tu poziciju napustio prije godinu dana, još uvijek kreira lookove za sve Chanel revije i to s fascinantnim žarom te inovativnošću. Osim modne kuće Chanel, često radi s brendovima Fendi, Dries Van Noten, Alexander McQueen.

Diane Kendal

Diane Kendal

Britanska vizažistica Diane Kendal posvetila je svojoj karijeri više od 30 godina. Sve je počelo od zanimanja kazališnim maskama, a kasnije je prirodno došao interes za make-up. U početku je radila s poznatim fotografima, poput Davida Simsa, a zatim se našla u talijanskom Vogueu koji ju je doveo do uspjeha. Sada živi i radi u New Yorku te šminka za revije Alexander Wang, Carolina Herrera, Tommy Hilfiger, Jason Wu i mnoge druge. Iako je prava čarobnjakinja kada je riječ o make-upu, sama Diana se ne šminka.

Dick Page

Dick Page

Britanski vizažist Dick Page je nakon dolaska na poziciju kreativnog direktora brenda Shiseido ubrzo našao svoje mjesto u svijetu ljepote. Šminkao je 15-godišnju Kate Moss za časopis The Face, zatim je oduševio svijet minimalizmom na reviji Calvin Klein u New Yorku 1993. godine. Otada radi sve po svom, a modna industrija ga naziva buntovnikom. No bez obzira na to još uvijek radi za najveće - Marc Jacobs, Michael Kors i druge.

Tom Pecheux

Tom Pecheux

Kreativni make-up direktor brenda Estée Lauder Tom Pecheux svoju je karijeru počeo s 19 godina u Pariz. Izučio je zanat radeći za Maria Testina i Carine Roitfeld, a najponosniji je na make-up koji je osmislio za princezu Dianu u časopisu Vanity Fair. Prije sadašnje pozicije je radio u Shiseidu, a svake sezone sudjeluje na tjednima mode gdje brusi svoja znanja. Dosad je radio na revijama Isabel Marant, Max Mara, Ralph Lauren, Derek Lam, Marni, a svoj rad u backstageu uspoređuje s kuharskim zbog pažljivog miješanja i kombiniranja raznih nijansi i tekstura.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više