Search

Ovo je 5 beauty proizvoda koje treba izbjegavati ljeti

Ovo je 5 beauty proizvoda koje treba izbjegavati ljeti

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Nećemo se lagati, proljetna i ljetna sezona istovremeno mogu biti i raj i noćna mora - pogotovo kad je riječ o kozmetici. Visoke temperature znače da se sve topi, koža je masnija, sklonija bubuljicama, a uobičajena hidratacija i SPF mogu dodatno da zakomplicirati stvari i neophodno ih je promijeniti kako bi odgovarali ekstremnim uvjetima. Dakle, sve leži u pravilnom odabiru proizvoda. Nakon što proučite što je neophodno zamijeniti prilikom velikog beauty spremanja, kao i koje aktivne sastojke ne biste trebali koristiti tijekom ljeta zbog toga što kožu čine osjetljivijom na sunčeve zrake, posljednji korak je utvrditi koji proizvodi apsolutno trebaju pričekati hladnije dane (i to po mogućnosti na nekom hladnom mjestu).

Ovo je 5 beauty proizvoda koje treba izbjegavati ljeti (фото 1)

Teške kreme i ulja za hidrataciju

Da, hidratacija je obavezna i ne, ne postoji godišnje doba ili tip kože kojem nije neophodna. Ipak, onih dana kada osjetite da se godišnja doba izmjenjuju potrebno je da sredstva koja koristite za hidrataciju prilagodite vremenu koje dolazi. Velik broj preparata koja volimo zimi sadrže emolijente kako bi se što efikasnije spriječio gubitak vlage iz kože, ali ti isti sastojci ljeti dovode do toga da je koža masnija te mogu začepiti pore. Najbolja zamjena su hidratantne kreme laganih, gelastih tekstura, kao i intenzivno hidrirajući serumi i dnevni boosteri.

Masna krema sa zaštitnim faktorom

Isto kao i upotreba preparata za hidrataciju i SPF bi trebalo biti redovna navika (poput pranja zubiju - nema izgovora), nevezano za to u kojem se godišnjem dobu nalazimo. Ipak, kad dođu vrućine, neke od ovih krema ostavljaju poseban osjećaj težine, kao da koža "ne diše". Zabluda je da će cink oksid i titanij dioksid ostaviti bijeli trag na koži jer danas postoje i mineralna sredstva za zaštitu, formulirana posebno za masnu ili osjetljivu kožu. Riječi "oil free" i "mattifying" bi se uvijek trebale nalaziti na ambalaži.

Ovo je 5 beauty proizvoda koje treba izbjegavati ljeti (фото 2)

Mlijeka i masna sredstva za čišćenje lica

Iako mogu biti odličan način da se suha i osjetljiva koža sačuvaju od dehidratacije, ova vrsta čistača nije idealna za visoke temperature. U toplim ljetnim danima više se znojimo, pa se izumrle stanice i sebum još više lijepe za površinu kože, a kako bi se uklonili, potrebno je sredstvo koje može odmastiti kožu. Probajte blaga sredstva koja sadrže glikolnu, laktoznu i salicilnu kiselinu koje će rastvoriti prljavštinu i napraviti nježan piling koji stimulira proizvodnju kolagena.

Teške maske

Maska ne mora biti u formi kreme kako bi bila efikasna - za hidrataciju koristite lagane teksture s dodacima aloje i hijaluronske kiseline, a najbolja vrsta maski za čestu upotrebu u ljetnim mjesecima su one koje dubinski čiste kožu, pospješuju njezinu blistavost i umiruju je nakon izlaganja suncu. Dakle, opskrbite se sastojcima poput čajevca, aktivnog uglja, limuna i sličnih.

Ovo je 5 beauty proizvoda koje treba izbjegavati ljeti (фото 3)

Tekući puder sa snažnim prekrivanjem

Ovo je sklizak teren. Netko tko ima problema s bubuljicama ili osipom želi ih i efikasno kamuflirati, ali kada se na kožu koja se znoji nanesu teške teksture dolazi do pogoršavanja stanja i jačih upala. Iz tog razloga, najbolje je koristiti šminku na kojoj je posebno naznačeno da je nekomedogena. Za to su idealne BB kreme, hidratantne kreme kojim je dodana boja, podloge na bazi vode ili podloge u formi pudera koje mogu upiti višak masnoće i znoja. Ako je potrebno, dodajte malo korektora micro-concealing tehnikom.

Uz sve ovo, ljeti bi trebalo izbjegavati i određene sastojke, a osim onih koji kožu čine osjetljivijom na sunčeve zrake, to su prvenstveno mineralna ulja, silikoni i petroleum zato što začepljuju pore i teško se skidaju s kože. Isto tako, jednako važno, ako ne i važnije od toga što stavljate na lice je način na koji ga čistite. Uklanjanje šminke i nečistoće je ključno i ako trenirate ili spavate sa šminkom očekujte sigurne probleme u pogledu beživotnog tena i upala.

Leave a comment

više