Search

Ovo su najbolje maske za intenzivnu hidrataciju kose tijekom ljeta

Tekst: BURO.


Ljeto je i službeno počelo, polako usporavamo ritam i unaprijed krademo trenutke odmora. Ipak ono što je odmor za nas, često zna biti stres za našu kosu (i kožu) i zato sada nije pravo vrijeme da preskačemo neke od koraka njege, a u eri multitaskinga jedino je ispravno da u cijelu priču uvrstimo i kosu, zar ne?


Kada VAM JE POTREBNA MASKA ZA HIDRATACIJU


Ovo su najbolje maske za intenzivnu hidrataciju kose tijekom ljeta (фото 1)

Postoji nekoliko situacija u kojima je kosi potrebna intenzivna hidratacija u vidu posebnih tretmana odnosno maske, a to su:

1

SUHA KOŽA GLAVE

Nedovoljna proizvodnja sebuma, osim što može samo tjeme učiniti osjetljivim i sklonim iritacijama, čini da i kosa bude suha i bez sjaja zato što joj nedostaju prirodna masnoća i zaštita.

2

OŠTEĆENA KOSA

Vlasi mogu biti oštećene iz raznih razloga, od kojih su najčešći česta upotreba aparata za stiliziranje i/ili feniranje, farbanje, ali i unutrašnji faktori poput kroničnog stresa i loše prehrane.

3

IZLAGANJE SUNČEVIM ZRAKAMA

UV zračenje ne utječe samo na kožu već i na kosu pa ako provodite vrijeme na suncu vaša kosa može postati suha i lomljiva. Koristite preparat sa zaštitinim faktorom za kosu, ali i intenzivnu njegu.

4

VODA

I to ne samo ona slana (koja daje divne valove, ali i isušuje vlasi). Voda iz bazena jednako je štetna, ali i voda iz vodovoda koja je vrlo često tvrda i utječe kako na boju tako i na stanje vlasi.


KAKO ODABRATI 


Maska za hidrataciju treba sadržavati sastojke koji ne samo što nadomještaju vlagu već i sprečavaju njen gubitak. Potražite one koje sadrže hijaluronsku kiselinu, biotin, keratin, proteine, kokosovo i arganovo ulje, aloju i druge hranljive biljne ekstrakte.


KAKO KORISTITI


Maske za hidrataciju, kao ni drugi intenzivni tretmani, nisu namijenjene za svakodnevnu upotrebu. Treba ih nanositi jednom do maksimalno tri puta tjedno ovisno o stanju i tipu kose. Evo kako da to učinite pravilno i dobijete najbolje rezultate.

1

Nakon pranja blagim šamponom, upijte višak vlage s kose ručnikom (ali pritom nemojte trljati kosu).

2

Prstima ravnomjerno rasporedite masku od polovine dužine do krajeva kose, a zatim pročešljajte širokim češljem.

3

Masku možete nanijeti i na samu kožu glave ako je namijenjena suhoj koži glave.

4

Ostavite masku da djeluje onoliko koliko je naznačeno na pokiranju (obično od pet do tridestak minuta), dobro je isperite, a zatim nanesite balzam koji će zatvoriti kutikulu i zadržati sve dobre sastojke unutar vlasi.


isprobajte buro. favorite:


Ovo su najbolje maske za intenzivnu hidrataciju kose tijekom ljeta (фото 3)

INTENSO 03 SOFTENING AND SMOOTHING HAIR MASK, ROSSANO FERRETTI PARMA (U SALONU)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više