Search

Ovo su \"primeri\" kojima se uvijek iznova vraćamo

Ovo su "primeri" kojima se uvijek iznova vraćamo

Jeste li već probali koji?

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru,
PR

Kozmetičko tržište je u posljednjih nekoliko godina preplavljeno svim mogućim verzijama primera. Koriste se za pripremanje kože lica za jaču tekuću podlogu, zaglađuju kožu, povoljno utječu na vidljivost bora, neutraliziraju crvenilo i pigmentacije, a iz sezone u sezonu postaju sve "pametniji" i polako zamjenjuju cijeli spektar proizvoda koji smo koristili prije. Drugim riječima, mnogi će se vizažisti složiti kako ne postoji dobar makeup look bez primera. Ako slučajno još ne znate što je primer, radi se svojevrsnoj bazi za daljnje nanošenje šminke, odnosno koraku između preparativne i dekorativne kozmetike. Glavna zadaća primera je stvoriti tanki sloj između hidratantne kreme i tekuće podloge. Držite li se zlatnog pravila da ne pretjerujete s količinom primera i pustite li ga nekoliko trenutaka da se upije, osigurat ćete bolje prianjanje šminke i ljepši izgled kože. 

Svi primeri djeluju po istom principu, no neki dolaze i s još ponekim blagotvornim djelovanjem. Primjerice, mogu matirati vašu kožu, ujednačiti ton kože, smanjiti vidljivost pigmentacijskih mrlja, ali i služiti kao zaštita od sunca. Također, različiti primeri se mogu međusobno kombinirati. To bi značilo da na T-zonu možete nanijete onaj s efektom matiranja, dok na jagodične kosti nanosite onaj s highlight efektom. Na tržištu ćete pronaći i primere za usne uz koje će vam ruž trajati dulje i izgledati bolje, kao i primer za trepavice koji će spriječiti nastajanje "grudica" od maskare, no danas se bavimo onima koji se koriste prije nanošenja tekućeg pudera. Kad u obzir uzmemo sva navedena pozitivna svojstva primera, nameće se pitanje je li uopće nužno na lice nanositi išta osim njega?

Odgovor je zapravo jednostavan: ako je vaša koža bez vidljivih nepravilnosti, možete izbjeći nanošenje toniranih krema ili tekućih pudera, budući da će sam primer biti sasvim dovoljan. Isto tako, ako uz pomoć nekoliko primera uspijete riješiti sve potencijalne probleme na licu, nema razloga da nanosite još nešto. Ako se pojavi kakva sitna nepravilnost, uvijek ju možete prekriti običnim korektorom. Za one kojima primeri nisu dovoljni, savjetujemo pronalazak podloge koja će najbolje odgovarati njihovom tipu kože, ali ponavljamo - nemojte ju nanositi prije primera. Rezultat će biti puno bolji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više