Search

'Poruka jedne frizure' iz frizerskog studija Etra

'Poruka jedne frizure' iz frizerskog studija Etra

Inspirirana gracioznim pokretima balerine

BURO.


'Poruka jedne frizure' ideja je koja je proizišla iz frizerskog studija Etra, odnosno, autorsko je djelo Petre Granić koja nam kroz frizuru želi dočarati karakter osobe...

Vidjeti je na pozornici čarolija je u kojoj je upletena beskrajna količina emocija, radosti, ljubavi, zadovoljstva, ali i boli, odricanja i požrtvovnosti. Biti balerina nije tako jednostavno, a daje veliku radost i osjećaj zadovoljstva. Edina Pličanić ljepotu nosi u sebi i dijeli je dalje svojim plesom i svojom osobnošću. Gledati njezine pokrete, koji su usklađeni s emocijom i divnim taktovima neke zavodljive klasike, može nas uzbuditi, razveseliti, rasplakati. Kad se podigne na vrhove prstiju izgleda kao da lebdi, a piruetom doziva vjetar. 

'Poruka jedne frizure' iz frizerskog studija Etra (фото 1)

Prvo što pomislimo kad netko spomene balerine, njihovi su predivni kostimi te savršeno zaglađena sjajna kosa, skupljena u besprijekoran zavijutak zvan punđa. Svaka djevojčica bar jednom zaželi biti poput predivne Odette iz "Labuđeg jezera". Tako je i nastala inspiracija za ovu frizuru koju sam pronašla u gracioznoj balerini, crnom labudu, kojem sam na zaglađenoj punđi iscrtala cvjetove nalik na maslačak, koji asociraju na lakoću i lepršavost, a opet crno-bijela boja cvjetova daje artističko viđenje razlike između toga.

'Poruka jedne frizure' iz frizerskog studija Etra (фото 2)

Autor : Petra Granić / studio Etra

Fotografija : Mare Milin

Šminka : Dino Baksa

Related articles

Buro 24/7 Selection

više