Search

Pravilno održavanje pribora za šminkanje

Pravilno održavanje pribora za šminkanje

Čistoća je pola zdravlja


Image: A complete waste of makeup,
buro247.ru

Prljave četkice za šminkanje mogu biti glavni uzrok nepravilnosti na vašoj koži. Donosimo vam savjete kako ih održavati čistima i produžiti njihov vijek trajanja

Redovitim čišćenjem te održavanjem make-up kistova nećete samo produljiti njihov vijek trajanja, već ćete spriječiti nastajanje nepravilnosti na vašoj koži te očuvati njezino zdravlje. Bakterije imaju tendenciju brzog nakupljanja na kistovima pa ako vam je koža osjetljivije prirode, mogli bi se razviti neugodni upalni procesi. Nakupljanjem šminke na četkicama trajno se oštećuju vlasi i vlakna, te se time slabi njihova efikasnost. Kistove je potrebno prati dvaput mjesečno, no ako imate osjetljivu kožu i češće. Na tržištu su dostupne profesionalne tekućine za čišćenje kistova i četkica, ali pretjerana upotreba istih proizvoda može uzrokovati oštećenje četkica. Preporučujemo korištenje blagih šampona, najbolje dječjih, kako ne biste skratili vijek trajanja četkica.

Pravilno održavanje pribora za šminkanje (фото 1)
Na dlan stavite malo šampona i položite četkicu vertikalno, a zatim je trljajte dok voda ne postane bistra. Isperite dobro pod mlazom tople vode, posušite ručnikom te ih ostavite da se posuše do kraja. Najbolje je četkice postaviti glavom okrenute prema dolje, kako vlaga ne bi došla do ljepila koji drži vlasi na okupu jer bi to samo oslabilo njegovu funkciju. Imajte na umu da je kistovima i četkicama potrebno nekoliko sati da se u potpunosti osuše. Postoje i sredstva za dezinfekciju kistova koje možete nanijeti nakon svake upotrebe ili barem jednom tjedno, a možete ih napraviti i sami. Posprejajte ih kombinacijom vode i alkohola u omjeru 70:30 te suhom krpicom obrišite četkicu.

Budete li ih pravilno održavali, četkice bi vam mogle potrajati i do 10 godina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više