Search

Pravo je vrijeme da započnete ritual suhog četkanja tijela

Pravo je vrijeme da započnete ritual suhog četkanja tijela

Tekst: BURO.


Trebam li ponavljati da je vrijeme za njegu? Do sada ste već vjerojatno isprobali gomile maski za lice, a možda ste ih pokušali i sami izraditi. Svaki dan me netko pita što novo da kupi za lice ali rijetko, jako rijetko, čujem pitanja vezana za njegu kože tijela. Možda smo u cijeloj ovoj halabuci smetnuli s uma da zaslužuje podjednaku pažnju kao i lice? Osobno, kremu za tijelo koju koristim inače, imam i sad, ali ona mi služi za hidrataciju i umirivanje. Što se mene tiče to joj i je glavna uloga, nikad nisam vjerovala da krema sama za sebe može smanjiti celulit ili istopiti masne naslage. Tretmani su, ipak, druga priča i zato je pravi trenutak da se bacimo na suho četkanje tijela - masažu suhom četkom koja dokazano pruža mnoge pozitivne efekte, a za koje vam je potrebna samo posebna četka i pet minuta vremena.

Pravo je vrijeme da započnete ritual suhog četkanja tijela (фото 1)

Suho četkanje

  • Uklanja izumrle stanice kože s njene površine. Eksfolijacija se s godinama usporava pa je koži dobrodošla (umjerena, nikako gruba) pomoć. Pored toga, koža je poslije eksfolijacije spremnija upiti sve korisne supstance iz preparata za njegu.

  • Stimulira imunološki sustav tako što potiče limfni sustav. Toksini, bakterije i druge štetne supstance se skupljaju i uništavaju u limfnim čvorovima. Stimuliranje rada limfnog sustava tako direktno utječe na uništavanje patogena i time ojačava naš imunološki sustav.

  • Ubrzava limfnu drenažu i tonus mišića.

  • Poboljšava cirkulaciju i tonus kože. Čak i najblaži oblik suhog četkanja dovodi svježu krv bogatu kisikom na površinu kože što za posljedicu ima njen bolji tonus i elastičnost.

  • Podiže nivo energije. Ovo je posljedica svake procedure koja poboljšava cirkulaciju, a upravo iz tog razloga najbolje je izvoditi ga ujutro, ne navečer.

  • Sprečava pojavu uraslih dlaka. Bilo da idete na depilaciju voskom, brijete se ili idete na tretmane laserom, temeljan piling pomaže da dobijete bolje rezultate.

Pravo je vrijeme da započnete ritual suhog četkanja tijela (фото 2)

Kako se radi suho četkanje

Počinje se od tabana i ide ka gornjim dijelovima tijela, dio po dio. Pokreti su uvijek usmjereni ka gore i sa stopala se prelazi na listove, butine, ruke, zatim gornji dio leđa. Na kraju grudi, vrat i trbuh, cijelo vrijeme pokretima prema srcu. Izbjegavajte osjetljive dijelove poput samog vrata ili mjesta na kojima imate bilo kakve promjene na koži.

Nemojte trljati kožu kao da radite piling. Pritisak bi trebao biti takav da potakne cirkulaciju, ali ne i da bude agresivan. Najbolje je izvoditi ovu masažu prije kupanja ili tuširanja, u trajanju od 4-5 minuta, najmanje dva do tri puta tjedno.

Pravo je vrijeme da započnete ritual suhog četkanja tijela (фото 3)

Dodatni savjeti

  • Najbolje vrijeme za suho četkanje je jutro (da, ponavljam se).

  • Nikako nemojte vlažiti četku ili tretman izvoditi nakon kupanja, nećete dobiti bolji efekat već samo iritaciju.

  • Nikada ne četkajte kožu nakon sunčanja ili ako je koža zbog nečeg iziritirana ili ekstremno suha. Isto se odnosi i na djelove zahvaćene nekim problemom poput psorijaze ili ekcema.

  • Pažljivo odaberite četku - većina kvalitetnih četki za suho četkanje je napravljena od prirodne dlake (najčešće vepra) pa ako ste vegan na to morate obratiti posebnu pažnju i potražiti opcije od prirodnog drveta i vlakana kaktusa (nikakva umjetna vlakna ne dolaze u obzir zato što su pregruba).

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više