Search

Primijenite kokos, grožđe i matchu u svojoj beauty rutini

Primijenite kokos, grožđe i matchu u svojoj beauty rutini

Superhrana za lice


Image: Promo / Neven Krcmarek

Donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata koji će vašu kožu učiniti blistavom, a možete ih pripremiti kod kuće

Vikend je jedino vrijeme koje imamo za uređivanje i vrijeme koje možemo posvetiti samo sebi. U sklopu opuštanja tu je i pokoji beauty tretman bilo da se odlazi u posjet salonu ili kod kuće. Ako ste odlučili vikend provesti kod kuće barem dio dana, onda vam u vrijeme između dva filma ili ručka i večere preporučujemo da isprobate tri zanimljiva prirodna recepta koja će instantno osvježiti vašu kožu. 

Iskoristite grožđe u svrhu ljepote 

Što vam je potrebno: 10 bobica grožđa, 2 žličice čaja od kamilice i dvije žličice kukuruznog brašna. 

Kako pripremiti: Pomiješajte čaj od kamilice i kukuruzno brašno kako bi dobili formu paste i zdrobite grožđe unutra. Maska je spremna za apliciranje, nanesite ju na lice i ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga ju očistite i nanesite proizvod za hidrataciju.  

Zašto je dobro: Grožđe je prepuno antioksidansa i na koži djeluje kao prevencija od preranog starenja. Koštice grožđa su prepune vitamina E koji se aktivno bori protiv slobodnih radikala.  

Primijenite kokos, grožđe i matchu u svojoj beauty rutini (фото 1)

Kokos kao najpoželjniji sastojak 

Što vam je potrebno: Kokosovo ulje 

Kako pripremiti: Odvojite količine veličine novčića i masirajte po licu 30 sekundi. Nakon toga na lice stavite topli ručnik koji će otvoriti vaše pore. Ostavite ga da stoji 30 sekundi. Nakon toga nježno odstranite višak ulja. 

Zašto je dobro: Osim što je kokosovo ulje genijalno kao odstranjivač šminke, djeluje anti bakterijski i odlično je za čišćenje pogotovo ako imate problematično lice. Hidratizira kožu i za sobom ne ostavlja masni trag. 

Primijenite kokos, grožđe i matchu u svojoj beauty rutini (фото 2)

Svemoguća matcha 

Što je potrebno: vrećica čaja matcha i vrećica čaja od jasmina

Kako pripremiti: Dodajte nekoliko šalica kipuće vode u veliku posudu i ubacite čajeve u nju. Stavite glavu iznad posude i preko nje prebacite ručnik kako bi parili lice. Zatvorite oči i inhalirajte paru 10 minuta. 

Zašto je dobro: Za matchu je poznato da djeluje kao antioksidans i ima protuupalna svojstva te ima vrlo široku primjenu. Izuzetno je pogodna za kožu s aknama jer je prepuna klorofila i smanjuje proizvodnju sebuma. 

Primijenite kokos, grožđe i matchu u svojoj beauty rutini (фото 3)

 


                      
        

Related articles

Buro 24/7 Selection

više