Traži

Priprema kože za ljeto: dubinska hidratacija

Priprema kože za ljeto: dubinska hidratacija

Koje tretmane odabrati

Urednik: A.P.


Fotografija: Bagatin Press

Sunce vas čini sretnijima, poboljšava vaše opće stanje, podiže raspoloženje, jača vitalnost, obogaćuje vas vitaminima, omogućuje bolji san. Pored toga, sunce vam daje preplanuli ten koji pak daje dojam da ste zdraviji i vitkiji. No, izloženost naše kože suncu, soli, vjetru i visokim temperaturama u ljetnim danima dovodi do njezine isušenosti i dehidracije. Nadalje, transepidermalno gubimo vlagu što uzrokuje nastanak prvih bora...

Stoga je potrebno dobro pripremiti kožu lica na ono što slijedi i vratiti vlagu u potkožje do najdubljih slojeva dermisa određenim tretmanima. U Poliklinici Bagatin jako je važan individualan pristup klijentima, što znači da svaki plan terapije lica započinje VISIA profesionalnom analizom kože lica. Ona doktorima i medicinskim kozmetolozima omogućava detaljnu analizu svakog detalja kože u dermisu i epidermisu. Lako se i detaljno prikazuju i analiziraju krvožilne promjene, pigmentne promjene, posljedice UV oštećenja, širina i stanje pora, prisutnost porfirogenih bakterija te smještaj i dubina bora.

visia

Nakon toga se definira odgovarajući tretman ili kombinacija tretmana namijenjenih hidrataciji kože iz bogate ponude Poliklinike Bagatin.  Kad je pak riječ o dermokozmetici tada znamo da je riječ o proizvodima s visokim udjelom aktivnih sastojaka. Faktor 20 znači 95% zaštite, 30 je 97%, a faktor 50 predstavlja 98% zaštite. Uvijek je dobro ostaviti i koži dio brige da nas zaštiti, ali je važno znati koji smo tip kože, kako naša koža reagira na sunce i koliko nas doista može zaštititi.

hidratizacija


Intenzivna hidratacija
Čista, zdrava koža preduvjet je za odlazak na plažu. Zato obavezno 10 do 15 dana prije odlaska na godišnji odmor očistite kožu i pripremite je za izlaganje suncu, vjetru i morskoj soli. Prvi korak Reviderm Rebalance tretmana je Skin Peeler mikrodermoabrazije koja će savršeno osvježiti i regenerirati zrelu kožu, umanjiti bore te joj vratiti zdrav i njegovan izgled. Nakon toga slijede enizmatski piling te ugodna masaža. Tretman je namijenjen intenzivnoj hidratizaciji koja dovodi kožu u ravnotežu brzo i dugotrajno. Ugodnom masažom tretiraju se koža lica, vrata i dekoltea. Detoksicirajući efekt uklanja nečistoće, smiruje se upaljena koža te se djeluje protuupalno na osjetljivu kožu, dok nadražena i gruba koža dobiva baršunasti ten. Vaša koža je hidratizirana i spremna za izlaganje suncu, naravno, uz obavezno korištenje zaštitnog faktora.

mikro

Bez nastanka hiperpigmentacija
Budući da naša tvornica melanocita u potkožju ubrzano isporučuje melanin kada ga na to potakne sunce, važno je prije izlaganja suncu, pomoću određenih proizvoda koje koristimo, zaustaviti samu proizvodnju, distribuciju te isporuku hiperpigmentacijskih mrlja na površinu kože. Prvi korak je nanošenje SpotEx koncentrata kao baze, a zatim se nanosi proizvod sa zaštitnim faktorom te na taj način sprečava nastanak novih mrlja. Ukoliko ih već imate od ranije, nakon ljeta možete krenuti s tretmanima mikrodermoabrazije, Dermapena i laserskog uklanjanja hiperpigmentacije čime će se ujednačiti ten. Sve to napravit će se nakon što se kožu detaljno pregleda pomoću Visie, profesionalne analize kože lica te odredi njezino trenutno stanje i stupanj oštećenja.

derma

Dermalni filer za kvalitetu kože
Velika je novost u svijetu dermalnih filera novi filer Volite koji je prvenstveno namijenjen povećanju kvalitete kože. Najčešće pitanje u vezi Volite preparata je upravo to - što se misli pod "kvalitetom kože"? Globalna istraživanja pokazuju da kvaliteta kože zaokuplja sve veći broj žena. 56% žena smatra da izgled kože itekako doprinosi njihovoj lijepoj vanjštini i s tim pojmom povezuju epitete "sjajna, svježa i blistava". Dobra kvaliteta kože sugerira zdrav i njegovan izgled, osjećaj blagostanja, a sve to rezultira psihičkom ravnotežom i osjećajem sreće.
Svojstva Volite preparata poboljšavaju hidrataciju i teksturu kože, a također pospješuju i njezinu glatkoću. Uz ublažavanje bora na licu, filer Volite donosi svojevrsnu revoluciju jer je prvi kojim se mogu pomladiti i ruke te područje vrata i dekoltea. Za ljetne je mjesece idealan jer je koža nakon aplikacije svježa, blistava, mekana, podatna i elastična. I nije potrebno nanošenje pretjeranog makeupa da bi se zablistalo u toplim, večernjim, ljetnim izlascima.

volite

Botoksom protiv znojenja
Pretjerano znojenje (hiperhidroza) najviše dolazi do izražaja na području pazuha, dlanova i stopala, s naglaskom na ljetni period u godini. Ljude s ovim problemom ne muči samo znojna odjeća i mokre ruke, već i iritacija kože te društvena nelagoda. Agencija za hranu i lijekove je 2004. godine odobrila uporabu botoksa u liječenju hiperhidroze, a tretman se u Poliklinici Bagatin rabi u svrhu sprječavanja pretjeranog znojenja pazuha. Ubrizgavanjem botoksa u kožu utječe se na putovanje signala između završetaka živaca i žlijezda znojnica u koži, djeluje poput prepreke zbog čega žlijezde znojnice ostaju neaktivne. U zdravstvenom smislu ne postoji niti jedna štetna posljedica. Štoviše iskustva pokazuju da je botoks uistinu spas za ljude koji se pretjerano znoje. S obziromna to da nam se bliže ljetne vrućine, sada je idealno vrijeme za dolazak na tretman.

botox

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar