Search

Pripremite noge za proljeće

Pripremite noge za proljeće

U Poliklinici Bagatin

Urednik: A.P.


Tijekom jesenskih i zimskih dana našim nogama ne pridajemo toliko pažnju, no s prvim zrakama sunca i lijepim vremenom, one dolaze u prvi plan. Duge, tople hlače i debele čarape zamijenit će lepršavi materijali, cvjetne haljinice, suknje i kratke hlače. A naše će noge, nakon zimskog sna, ponovno biti izložene pogledima...

Što to noge skrivaju? Svakodnevno se borimo s dosadnim dlačicama i tamnim mrljama koje ostaju od njih, sa suhom kožom, celulitom, strijama i ožiljcima, ali i s proširenim venama te "popucalim" kapilarama. Nakon cjelodnevne jurnjave, sjedenja ili stajanja (ovisno o opisu radnog mjesta) naše su noge još k tome teške i umorne. Stoga, kako bi s prvim danima proljeća zablistale u punom sjaju, potrebna im je i temeljita njega s kojom možete krenuti već sada. Laserski tretmani vaše su tajno oružje kojim ćete ukloniti sve nesavršenosti u vrlo kratkom roku, bezbolno i dugotrajno.

Problematika 1: Vene i kapilare

laser
Vene nastaju zbog kombinacije unutarnjih i vanjskih negativnih faktora. Većina tegoba nastaje zbog povišenog tlaka u sustavu, no kod nekih ljudi nastaju isključivo zbog genetskog faktora. Proširene vene i tzv. mrežolike kapilare nastaju zbog opuštanja zidova vena i takozvanog "propuštanja" krvi u suprotnom smjeru (od srca prema nogama). Susrećemo se s blažim i težim oblicima, oku neugodnima, odnosno osim zdravstvenog, predstavljaju i veliki estetski problem. Postotak uspješnosti liječenja vena i kapilara neinvazivnim tehnikama je do 90%, koje se ujedno i preferiraju zbog rjeđih komplikacija tijekom zahvata te zbog bržeg oporavka. Najnovije rješenje našli smo u Poliklinici Bagatin, u njihovom najopremljenijem laser centru kako u Hrvatskoj tako i u regiji.

Novi laser Quanta System Duetto MT Evo idealan je za tretiranje vena i kapilara na tijelu. Kombinira čak dvije valne duljine infracrvenog spektra zbog čega jednako dobro djeluje na površinske sitne fine kapilare, ali i na duboke, veće žile u koži i ispod kože. Rezultat je da žile, koje bi jednom valnom duljinom bile samo djelomično zagrijane, nakon tretmana ovim laserom se zatvaraju i tijekom narednih nekoliko tjedana u potpunosti nestaju. Zbog bolje učinkovitosti potreban je manji broj tretmana, laserom se ne oštećuje okolno tkivo, a rezultati su brži i bolji.

Problematika 2: Dlačice

laser dlačice

Uporne dlačice kao da rastu tamo gdje ih najmanje želimo. A često je naša koža zbog njih tamnija, neujednačenog tena, strukture, iziritirana i upaljena. Lasersko uklanjanje dlačica nudi trajno rješenje za razliku od učestalog brijanja i čupanja. Diodni laser opremljen je sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije negoli se odašilje puls, osiguravajući tako veću ugodu i sigurnost za vrijeme tretmana. Glavna razlika između ostalih laserskih tretmana i tretmana s diodnim laserom jest u tome što svjetlosna zraka cilja na desetke dlačica odjednom, što smanjuje broj tretmana potrebnih za završetak cijelog postupka.

Problematika 3: Strije i ožiljci

strije


Velika je zabluda da se strije ne mogu ukloniti, odnosno da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka. U Poliklinici Bagatin strijama i ožiljcima pristupa se na poseban, multidisciplinaran način. Djelovanjem lasera, duboke strukture ispod kože stimuliraju se na rast i formiranje novih stanica koje će zamijeniti "oštećeno" tkivo (i strije i ožiljke). Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana. Erbium laser može se kombinirati i s nekim od neinvazivnih tretmana poput Dermapena, mikrodermoabrazije i Venus Legacyja.


Problematika 4: Tvrdokorne masne naslage

zerona

Zerona je prvi neinvazivni hladni laser za oblikovanje tijela koji uklanja tvrdokorno masno tkivo i smanjuje obujam tretiranog područja bez negativnih nuspojava. Mnogobrojna klinička istraživanja su dokazala učinkovitost Zerona lasera na oblikovanje tijela i jedini je tretman koji posjeduje FDA odobrenje za smanjenje masnih stanica i celulita. Tretman je idealan za osobe koje imaju višak masnih naslaga na pojedinim dijelovima tijela jer dubinski razbija masne stanice, što na kraju rezultira i vidnim smanjenjem celulita te lijepo oblikovanim nogama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više