Search

Radite li ove greške kada nanosite rumenilo? Ispravite ih

Radite li ove greške kada nanosite rumenilo? Ispravite ih

Tekst: BURO.


Rumenilo se na prvi pogled čini vrlo jednostavnom stvarčicom, zar ne? Za razliku od savršenog eyelinera ili umjetnih trepavica, na primjer. Velika četka ili prsti, malo boje ili svjetlucanja i to je to. Osim što u praksi baš i nije. Ako vam ne polazi za rukom da postignete baš ono što želite ili, još gore, dobivate sve suprotno od onoga što ste zamislili, vrijeme je da preispitate svoje metode. Šminkanja, razumije se. Scrollajte i otkrijte najčešće greške koje ljudi rade kada je rumenilo u pitanju, a zatim i kako da kupite ono koje vam savršeno odgovara.


Greška #1 Pogrešna nijansa

Stvari su realno jednostavnije nego kod odabira pudera, ali i nijansa rumenila zahtjeva vrijeme i strpljenje. Samo zato što neka boja dobro izgleda na pakiranju ne znači da će dobro izgledati i na vašoj koži. Pored toga, veliku ulogu ima i to da li je rumenilo mat ili sa svjetlucavim česticama koje ističu doslovno svaku nepravilnost na koži. Veoma jarke nijanse kao što su ciklama ili svijetlo-crvena mogu izgledati jako neprirodno.

Kako je izbjeći

Sjetite se Scarlett iz filma “Prohujalo s vihorom” i malo štipnite obraze, a zatim promatrajte koja je to prirodna boja koju dobiju. Zatim se potrudite da pronađete onu koja joj je najbliža.

Greška #2 Pogrešno rumenilo za vaš tip kože

Baš kao i s puderom, vrsta proizvoda i način na koji je formuliran su ključ do uspjeha. Ako imate suhu kožu ili izražene bore odlučite se za kremaste teksture bez mnogo sjaja, a ako vam je koža masna za vas su idealna rumenila u prahu ili kamenu. Imajte na umu i da se različite teksture ne miješaju dobro pa ne tražite idealnu nijansu tako što ćete miješati rumenilo u kamenu i ono u stiku, na primjer.

Kako je izbjeći

Osim odabira odgovarajuće teksture, vodite računa i o tome da se tekstura rumenila slaže s teksturom proizvoda za toniranje. Ako koristite puder u prahu ili kamenu, izbjegavajte krem rumenila i obratno, ako stavljate tekući puder ili tonirane kreme uparite ih s kremastim rumenilom.

Greška #3 Rumenilo stavljate na pogrešne djelove lica

Gdje ćete stavljati rumenilo u najvećoj mjeri ovisi o obliku vašeg lica, a zatim i od efekta koji želite postići. Ako ga samo namackate na jagodice ili obraze bez ikakve veze - sami tražite nevolju.

Kako je izbjeći

Ovalnom licu najviše odgovara ako rumenilo nanesete na obraze dok se smijete, a zatim ga polako i diskretno povučete prema sljepoočnicama. Okruglom licu najviše odgovara rumenilo duž jagodične kosti kako bi se postigla prirodna kontura, a lice izgledalo uže. Četvrtasto lice zahtjeva rumenilo na obrazima, na mjestu koje se zarumeni kada se smijete jer se tako postiže mekši izgled. Oni sa srcolikim licem trebali bi rumenilo stavljati tik ispod ove tačke i pažljivo ga izblendati.

Greška #4 Pogrešna četka

Što god o njima mislili, četkice za šminkanje se dizajniraju s posebnom namjenom. Ako uzmete preveliku četku, rumenilo će pobjeći na sve strane, a ako je četkica premalena nećete moći izblendati rumenilo tako da ono na obrazima izgleda prirodno. Isto tako, četkica koje je pregusta pokupit će previše boje koju nećete moći lijepo rasporedijeliti na licu.

Kako je izbjeći

Ako vam ne odgovara ona koju ste dobili s rumenilom (ili je niste dobili uopće), odaberite četkicu koja oblikom sliči na onu veliku za nanošenje pudera, ali da je ipak manja. Usporedite ih, to barem nije teško.


Scrollajte za BURO. favorite i odaberite svoj.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više