Traži

Ruke koje (ne)odaju

Ruke koje (ne)odaju

Kako održati mladolik izgled?

Urednik: A.P.


Fotografija: Imaxtree,
Unsplash

Kada kažemo 'ljepota', 'mladost', prva stvar koja nam dođe u svijest je lice - lice koje je njegovano, mladoliko, pravilnih kontura, bez bora. Lice koje odaje osobu koja drži do sebe

U našem modernom društvu u kojem su ljepota i briga o vlastitom izgledu migrirali iz područja opskurnog, rezerviranog samo za 'obrane' i onog o čemu se ne treba pričati, u sferu poželjnog i dostupnog svima, ruke su ostale ono što odaje naše prave, kalendarske godine. Zašto?
Vrlo često rukama ne pridajemo toliku važnost koliko smo fokusirani na lice. I zaista, prva stvar koju u svakodnevnoj komunikaciji vidimo je lijepo, njegovano lice - pravilnih kontura, punih usana, zavidne teksture i bez ijedne bore pri biserno sjajnom osmjehu. Kada pričamo o njezi lica, tu već imamo dobro razrađeni plan: dnevna i noćna krema, UV zaštitni faktori, serumi sa antioksidantima, laserska pomlađivanja, botoks i hijaluronski fileri, mikrodermoabrazija i čitav niz estetskih tretmana ne bi li zadržali taj mladoliki i svjež izgled.

Međutim, naše ruke su vrlo važno kreativno oruđe, produžetak našeg intelekta, sredstvo neverbalne komunikacije i glavni dodirni organ. I one su te koje odaju prave godine. Koliko često ste primijetili zanosnu ženu, vrlo uglađenu, koja očigledno ulaže u sebe i svoj izgled, ali ste zastali na njezinim rukama? Često, priznajte. Ako ste poput većine, vaša briga o rukama svodi se na korištenje deterdženta za suđe s Aloa Verom te povremeno nanošenje kreme prije spavanja. No, to zaista nije dovoljno.
Ruke ne samo da su podložne procesu starenja, već se vrlo često taj proces na njima vidi prije nego se prvi znakovi pojave na vašem licu U 30-im godinama kolagenska i elastična vlakna u koži polako počinju pucati i koža postaje tanja, ten postaje sušiji i počinju se pojavljivati prve 'mrlje' na rukama. Kako na rukama između tetiva mišića koji nam omogućuju pokrete postoji jako mala količina masnog tkiva, gubitkom istog efekti su itekako vidljivi. Vaša koža više nema strukturalnu potporu koja je potrebna kako bi ruke imale mladoliki i njegovani izgled. Koža postaje naborana, suha, a vene - nekoć gotovo nevidljive, sada predstavljaju osnovnu vidljivu arhitekturalnu mrežu svake šake.

Svakodnevno izlaganje suncu uzrokuje nastanak smeđih 'sunčevih pjega' i glavni je krivac starenja, a uslijed promjena u vaskularizaciji šake i smanjenju kapilarnog protoka krvi dolazi do promjena u termalnoj adaptaciji ruku na promjene temperature pa vrlo često imamo osjećaj hladnih ruku. S godinama promjene nisu ograničene samo na kožu već se starenje očituje i na mišićima, tetivama, kostima i zglobovima, noktima i živcima. Krajnji rezultat: naborana, zgužvana suha koža poput krep papira sa prominentnim i nadasve vidljivim plavim venama.
No i za to postoji vrlo jednostavno rješenje koje smo potražili u Poliklinici Bagatin - dermalni fileri.

Ruke koje (ne)odaju (фото 1)

Hijaluronska kiselina koja je sastavni dio dermalnih filera prirodan je materijal koji se u malim količinama proizvodi u našoj koži. Već desetljećima dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline su zlatni standard u zaustavljanju procesa starenja lica i vraćanju mladolikog izgleda. A sve što je moguće napraviti na vašem licu ne biste li zablistali u punom, mladolikom sjaju, moguće je uraditi i s vašim rukama. Doktor Josip Lovrić, specijalist opće kirurgije i jedan od stručnjaka Poliklinike Bagatin za aplikaciju dermalnih filera, detaljno nam je objasnio sve o dermalnim filerima: "Ovisno o stupnju oštećenja kože, procijenit će se koji je dermalni filer prikladan vašoj koži. Kod osoba zrelije životne dobi, kod kojih su znakovi starenja kože ruku itekako vidljivi, primijenit će se dermalni filer srednje ili niže gustoće koji ima odgovarajući lifting kapacitet. Na taj način, popunjavaju se 'mrtvi' prostori između tetiva i vena, a ruke će ponovo dobiti volumen i ujednačenu glatku površinu koju su imale u mladim danima. Kako hijaluronska kiselina na sebe navlači vodu, potpuni efekt vidljiv je kroz nekoliko tjedana, a prvi rezultati mogu se vidjeti neposredno nakon samog tretmana. "Za ruke kod kojih su vidljivi tek početni znaci starenja idealan preparat za dubinsku hidrataciju i postizanje glatke teksture kože je novi proizvod Juvederm hijaluronskih dermalnih filera - Volite
Radi se o inovativnom injekcijskom preparatu namijenjenom poboljšanju kvalitete kože - glatkoće, hidratacije i elastičnosti. Nedavno je tek doživio svjetsku premijeru, a danas je već dostupan u ponudi Poliklinike Bagatin. Nema lifting kapacitet poput ostalih dermalnih filera, već je njegovo djelovanje fokusirano upravo na dubinskoj hidrataciji dermisa na licu, vratu, dekolteu i rukama sa ciljem podizanje kvalitete kože i to u samo jednom tretmanu s učinkom trajanja i do 9 mjeseci. Prava je revolucija na tržištu jer, zahvaljujući njemu, ni vaše ruke više neće odavati prave godine.

Ruke

Uz dermalne filere, kožu na rukama možete pomladiti i laserskim tretmanima. Tako zvane 'staračke pjege´ jedan su od oblika hiperpigmentacije koje se javljaju kao rezultat oštećenja kože sunčevom svjetlošću. Male, tamne mrlje obično se nalaze na rukama (ili licu), a moguće ih je ukloniti uz pomoć laserske svjetlosti. U Poliklinici Bagatin koriste Q- Switch lasersku tehnologiju koja stvara iznimno kratke pulseve koji omogućuju što manja oštećenja tkiva i posljedice nakon tretmana. Zraka prodire u kožu kako bi dosegla pigment, raspršuje ga, a on se dalje pomoću limfnog sustava apsorbira i uklanja iz organizma. Tretman je nježan, bezbolan i, što je najvažnije, učinkovit. Finalni rezultati su vidljivi nakon 2 do 4 tjedna, a u međuvremenu je potrebna adekvatna njega anti-age kremama te zaštita od sunca.

Globalna istraživanja pokazuju da kvaliteta kože zaokuplja sve veći broj žena - 56% žena smatra da izgled kože pridonosi njihovoj lijepoj vanjštini. Kada već toliko pozornosti dajemo vlastitom izgledu, posebice licu, ne bi li podigli kvalitetu kože i na taj način odrazili osjećaj blagostanja, dobru formu i zdravlje, psihičku ravnotežu i sreću, ne zaboravite i da vaše ruke zaslužuju jednako, ako ne i više.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor