Search

Skin Icing: zašto (i kako) trebate isprobati ovaj novi trend

Skin Icing: zašto (i kako) trebate isprobati ovaj novi trend

Tekst: BURO.


Pravi je trenutak da isprobate skin-icing. Ovaj tretman koji obećava blistavu kožu i koji je odavno poznat insajderima, došao je u žižu interesa tek nedavno nakon što je potpuno osvojio Tik-Tok i Instagram (i ne, ako se izvodi kako treba, ne spada u stvari koje vam mogu naškoditi kao neki drugi TikTok trendovi). Zaljubljenicama u skin-icing pridružile su se i djevojke kao što su Irina Shayk i Karlie Kloss - sign us up!

Što je skin-icing

 

Radi se o krioterapijskom tretmanu koji podrazumijeva hlađenje kože masažom lica kockicama leda. Ovaj beauty trik potiče cirkulaciju, smanjuje pore, učvršćuje, zaglađuje i tonira kožu i umanjuje crvenilo lica u vrlo kratkom roku. Pored toga, sasvim očekivano smanjuje vidljivost podočnjaka i bora i koži daje prirodni sjaj.

 

kako se izvodi

 

Kao i svaka metoda koja daje rezultate i skin-icing može proizvesti neželjene efekte ako se nepravilno izvodi, prvenstveno zato što led može oštetiti kožu i napraviti povrede slične opekotinama. Zato je važno da znate što radite, a ovo su koraci koje trebate pratiti.

 

1. Napravite svoje kockice leda

 

Obavezno dobro očistite kalup za led, a zatim dodajte vodu. Za dodatne benefite, umjesto leda napravljenog od čiste vode, prije zamrzavanja u vodu dodajte neki od sastojaka kao što su limun (pomaže s hiperpigmentacijom, viškom sebuma i prištićima), ružina vodica (umiruje, hidratizira, kontrolira lučenje masnoće) ili krastavac, a kockice možete napraviti i od zelenog čaja ili kamilice (umiruju kožu i upalne procese i imaju anti-ageing učinak).

 

2. Odaberite kada ćete raditi tretman

 

Ako ga namjeravate raditi na cijelom licu, uključite skin-icing u jutarnju rutinu. Ako želite tretirati specifične dijelove lica zbog akni, radite tretman svaku drugu večer. U oba slučaja prethodno temeljno očistite lice.

 

3. Umotajte led u gazu ili meku tkaninu

 

Vodite računa da led uvijek bude malo otopljen zato što kockice leda direktno iz zamrzivača mogu ozbiljno oštetiti kožu. Ako ne želite koristiti tkaninu, navucite rukavice.

 

4. Nanesite led na lice

 

I to tako što ćete ga kružnim pokretima pomicati po određenoj regiji lica oko 2 minute (po regiji), na čelu, obrazima, nosu, bradi i viličnoj kosti.

Sveukupno ne treba izvoditi tretman duže od 15 minuta zato što u suprotnom može napraviti više štete nego koristi. Ako vam u bilo kojem trenutku tretman postane neugodan ili bolan, odmah ga prekinite.

 

5. Nanesite proizvode za njegu

 

Tretman skin-icinga uvijek treba završiti proizvodima namijenjenim za intenzivnu njegu koja je u skladu s vašim tipom i stanjem kože.

 

 

Još jedna varijacija na temu tretmana lica ledom jest uranjanje lica u lavabo s vodom i ledom. Ako se odlučite za ovu opciju, obavezno prvo jako dobro očistite lavabo ili posudu i još bolje je isperite, a zatim napunite vodom i ledom tako da uvijek bude više vode nego leda. Kao što je to slučaj s kockicama leda, možete dodati limun, krastavac, ružinu vodicu i slično.

 

 

Duboko udahnite i zagnjurite lice u ledenu vodu, a zatim ga držite u vodi 10 do 30 sekundi. Ponavljajte nekoliko puta s pauzama od petnaestak sekundi između potapanja.

 

 

Ovaj način skin-icinga je vrlo intenzivan i nekim osobama može biti neugodan (pogotovo kad se uzme u obzir da ako ne osjećate led u vodi, znači da ona nije dovoljno hladna). Osim te privremene neugode, ni ovaj vid tretmana ne bi trebao proizvesti negativne posljedice ali se ni on ne smije raditi duže od 15 minuta.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više