Search

Što je superfolijacija i anti-pollution trend u beauty svijetu

Što je superfolijacija i anti-pollution trend u beauty svijetu

Anti-pollution kozmetika

Tekst: Promo


Image: Promo

Svakodnevno zagađenje zraka uzrok je mnogih problema vezanih uz kožu lica. Iako toga često nismo ni svjesni, čestice fosilnih goriva i dima od cigareta koje nam se tijekom dana nakupe na koži lica mogu uzrokovati znatne kožne reakcije

Velike kozmetičke kuće prepoznale su taj razarajući efekt i uspješno razvile trend anti-pollution kozmetike. Na svaku vidljivu česticu onečišćenja dolazi čak milijun nevidljivih. Koža lica u doticaju sa svakodnevnim polutantima koji nas okružuju, poput ispušnih plinova i dima od cigareta, kontinuirano je iritirana i stvara sve više sebuma. Posebno su osjetljive kombinirana i masna koža jer se čestice iz onečišćenog zraka lijepe za sebum i uništavaju zaštitnu barijeru kože. Tako kontaminirani sebum izaziva iritacije, upale i prijevremeno starenje.

Autor: Natalija Parlov Una


Što je superfolijacija i anti-pollution trend u beauty svijetu (фото 1)

Anti-pollution kozmetika posebno je razvijena za borbu kože protiv te vrste polutanata. Najveći udio ove kozmetike čine eksfolijanti odnosno pilinzi. Od običnih pilinga razlikuju se po svojoj moći superfolijacije. Sastojci poput aktivnog ugljena i niacinamida apsorbiraju toksične čestice u porama i djeluju antibakterijski, istovremeno smirujući kožu i sprječavajući prianjanje novih čestica onečišćenja. Ove karakteristike tu vrstu pilinga svrstavaju u sam vrh proizvoda za kućnu njegu čiji učinak, ako se svakodnevno koriste, možemo komparirati s profesionalnim tretmanima.

Poznata svjetska marka vrhunske kozmetike Dermalogica u svom International Dermal Instituteu razvila je sofisticiran proizvod za superfolijaciju kože u obliku pilinga u prahu. DermalogicaDailySuperfoliant je piling u prahu prilagođen svakodnevnom korištenju. Sadrži aktivni japanski ugljen binchotan koji apsorbira toksične čestice iz pora te niacinamid i ekstrakt plodova tare i crvene alge koji sprječavaju taloženje novih čestica na koži i jačaju njenu barijernu funkciju. Uz već poznate voćne enzime papain i bromelain, koji razgrađuju proteine i olakšavaju eksfolijaciju odnosno uklanjanje mrtvih stanica, ovaj proizvod sadrži i inovativni enzim subtilizin koji pojačava učinak eksfolijacije ne mijenjajući pritom pH vrijednost same kože. To ga čini jedinstvenim proizvodom za superfolijaciju kože.

Što je superfolijacija i anti-pollution trend u beauty svijetu (фото 2)

Proizvod je pogodan za žene i muškarce, a redovitom upotrebom rezultati dostižu i razine profesionalnih tretmana eksfolijacije. Posjetite Dermalogicu i na web stranicama www.dermalogica.hr, Facebooku i InstagramuZablistajte na Valentinovo i dobrodošli u Dermalogica obitelj!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više