Search

Što sve trebate znati o \"injekcijama mladosti\"?

Što sve trebate znati o "injekcijama mladosti"?

Hijaluronski fileri i Botoks

Urednik: A.P.


Image: Bagatin Press

Kada je riječ o borbi protiv neželjenih linija na našem licu, postoje beskrajne mogućnosti kako ih ukloniti i vratiti onaj mladenački sjaj

Za tretman botoksom (Botulinum toksin tipa A), odnosno Vistabelom kako se u Europi naziva, a zahvaljujući nizu poznatih osoba koje ga koriste, su svi čuli. A znamo i za tretman Juvederm hijaluronskim dermalnim filerima, još jednoj opciji za postizanje zaglađene kože.
Kroz 6 glavnih točaka otkrivamo vam sve što trebate znati o Vistabelu i hijaluronskim dermalnim filerima. Svaki od njih radi na drugačiji način, no s istim ciljem - pružaju prirodan i mladenački izgled, popunjavaju neželjene linije i vraćaju osjećaj samopouzdanja.

1. Sigurnost tretmana
Vistabel se koristi već više od 20 godina u estetskoj kirurgiji i medicini upravo kao najučinkovitiji "brisač" bora u zonama oko očiju i na čelu. Prvi je proizvod ovakve vrste odobren još 2002. godine za korištenje u kozmetičke svrhe. Od tada pa do danas ovaj se tretman, na godišnjoj razini, izvodi 5-6 milijuna puta što ga čini svjetskim liderom brojem 1 za estetiku lica u svijetu, kao i u Poliklinici Bagatin.

Što sve trebate znati o "injekcijama mladosti"? (фото 1)

2. Odmah vidljivi rezultati
Vistabel smanjuje kontrakcije mišića koji pomiču kožu, što rezultira nježnijim i plićim borama te sprječava nastajanje novih. Kada se ispravno aplicira i dozira (umjerenost prije svega!), izgled te same ekspresije lica nisu promijenjene, već lice izgleda svježe i odmorno.

3. Preporučen broj dolazaka

Ne postoji ograničenje na broj tretmana kojima se klijenti mogu podvrgnuti. Štoviše, jedno istraživanje pokazalo je potpuno suprotno. Pravodobni i učestali odlasci na tretmane, svakih 4 - 6 mjeseci, rezultiraju redukcijom bora, zadovoljstvom klijenata i dugotrajnijim učinkom, odnosno, rezultatom. Idealnom dozom Vistabela po tretmanu za tretiranje čela i područja oko očiju smatra se ukupno 50 jedinica. Ako se aplicira manji broj jedinica, rezultati su nešto blaži, a period djelovanja kraći, što se naziva baby botox.

4. Tretmani bez oporavka
S obzirom na to da je kod iskusnih operatera u Poliklinici Bagatin za sam postupak aplikacije Vistabela i hijaluronskih dermalnih filera potrebno manje od 30 minuta, odlazak na tretmane postao je popularan za vrijeme pauze tijekom radnog vremena pod imenom "coffee break rejuvenation".

Što sve trebate znati o "injekcijama mladosti"? (фото 2)

5. Idealna starosna dob
Postoje pojedinci s hiperaktivnim mišićima i poprilično izraženim borama kojima bi se tretmani Vistabelom i hijaluronskim filerima preporučili već s 20 godina, dok postoje ljudi kod kojih se bore neće razviti do 30 - 35 godina. Aplikacija je određena stanjem kože, nikako ne godinama.

6. Savršena kombinacija

U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, a koža obješena, tretman Vistabelom neće ih u potpunosti izbrisati. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija Vistabela i Juvederm hijaluronskih dermalnih filera. Upravo iz ovih razloga, tretman isključivo Vistabelom nije za preporuku osobama starijima od 65 godina.

Za aplikaciju je bitno prepustiti se u ruke licenciranog i dobro treniranog medicinskog stručnjaka u anatomiji lica. Upravo takvi stručnjaci su liječnici Poliklinike Bagatin vođeni doktorom Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, plastične kirurgije glave i vrata te službenim trenerom i edukatorom tvrtke Allergan za aplikaciju Juvederm dermalnih filera i Vistabela na području cijele naše regije.

Dr.Tomica Bagatin

ŠTO TRETIRATI FILERIMA:
- nazolabijalne bore (linije od nosa prema usnama)
- perioralne bore (pušačke linije)
- tanke usne
- lifting jagodica
- lifting cijelog lica

ŠTO TRETIRATI VISTABELOM:
- bore na čelu
- bore oko očiju
- bore između očiju
- podizanje obrva

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više