Search

Previše ste stanjili obrve? Izblajhali ih ili obojili u pretamnu nijansu? Evo kako popraviti situaciju

Tekst: BURO.


Imali ste nesretan slučaj u koji su upleteni pinceta i obrve? Možda ste htjeli isprobati novi trend i izblajhali ste obrve pa se sada skrivate? Ne brinite, događa se svima - čak i najboljima - a mi smo tu da pomognemo.

Donosimo vam savjete kako da se izvučete iz svake čupave situacije (nadamo se da nije prerano da se šalite na svoj račun), skrolajte i nema na čemu.

Previše ste stanjili obrve? Izblajhali ih ili obojili u pretamnu nijansu? Evo kako popraviti situaciju (фото 1)

Pretjerali ste s čupanjem

A

Ovaj nemili scenarij, nažalost ima dvije varijacije na temu: jedna je da ste greškom počupali nekoliko dlačica koje niste trebali pa sada imate “rupu”, a drugi (realno gori) je da ste obrve namjerno stanjivali godinama i sada (kao) više neće rasti.

U prvom slučaju, realno rješenje je da pričekate dok se rupa ne popuni, a u međuvremenu se poslužite šminkom da zamaskirate problem. Na raspolaganju vam stoji sijaset olovaka, pudera, gelova i maskara za obrve, a ako vam je svakodnevna obaveza mrska - tu je trajno iscrtavanje koje se može koristiti i u ove svrhe. Najvažnija stvar je da odaberete boju koja se slaže i stapa s vašom bojom obrva kako se ne bi primjećivala razlika.

Drugi slučaj je kompliciraniji i zahtjeva više vremena. Potrebno vam je barem 6 mjeseci da biste mogli sagledati u kojoj mjeri će se obrve vratiti na staro (ili neće), a zatim, ako i dalje niste zadovoljni, dolazi vrijeme da se odlučite za neku vrstu trajnog iscrtavanja. Microblading je tehnika koja može izgledati veoma prirodno i imitirati prirodne dlačice, a traje barem godinu dana (uz male popravke).

Previše ste stanjili obrve? Izblajhali ih ili obojili u pretamnu nijansu? Evo kako popraviti situaciju (фото 2)

Izblajhali ste obrve - i sad se kajete

B

Ok, sve razumijemo, htjeli ste probati nešto novo, ali ste shvatili da nije ono što ste zamislili tek kad je bilo kasno. Kao prvo, svaka čast na hrabrosti. Kao drugo, razmislite u čemu je točno problem.

Da li vam se izblajhane obrve ne sviđaju zato što vam ne odgovara to koliko su svijetle ili vam ne odgovara njihov ton? Ako je problem sam ton, nanesite na njih ljubičasti toner ili šampon za toniranje plave kose. Ako je u pitanju sama boja, nabavite farbu za bradu i prebojite ih u tamnije - ali pazite da ne zamažete ništa okolo (namažite kožu oko obrva vazelinom i greške ćete svesti na minimum).

Previše ste stanjili obrve? Izblajhali ih ili obojili u pretamnu nijansu? Evo kako popraviti situaciju (фото 3)

Pretjerali ste s bojom

C

I sad su vam obrve pretamne. Za početak, udahnite duboko i - opustite se. Boja za obrve neposredno nakon farbanja uvijek izgleda tamnije nego na duge staze pošto se brzo ispire. Dakle, već za nekoliko dana trebalo bi posvijetliti pa je najbolje da pričekate koji dan kako biste imali realnu sliku. U svakom slučaju, boja će se vremenom potpuno isprati ali dok do toga ne dođe može proći od 3 do čak 8 tjedana.

Bez panike. Naoružajte se strpljenjem i kozmetikom. Obrve čistite dnevno sredstvom za skidanje šminke na bazi ulja, perite ih nekoliko puta tjedno šamponom namijenjenim za intenzivno čišćenje koji će brže skinuti boju s njih, a u međuvremenu koristite gel za obrve u svjetlijoj nijansi.

Previše ste stanjili obrve? Izblajhali ih ili obojili u pretamnu nijansu? Evo kako popraviti situaciju (фото 4)

Raščupane obrve

D

Za ovo niste “sami krivi”, genetika se zna poigrati sa svakim i s njom nema šale, ali postoji rješenje, a zove se laminacija obrva. Radi se o proceduri koja je poput minivala za obrve i koja će ih držati savršeno začešljanima kao da ste ih upravo zagladili sapunom za obrve.

Asimetrične obrve

E

Da se razumijemo, sve ali ama baš sve obrve na svijetu su asimetrične, možemo samo pričati o tome koliko. Ako ste se malo zanijeli pa ih pogrešno iščupali i/ili skratili, vrijeme je da se naoružate šminkom, baš kao kada slučajno u njima napravite “rupu”. Ili ošišajte šiške. Ali to je već drugi par rukavica, zar ne?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više