Search

Sve što trebate znati o jednom od najboljih prirodnih brendova kozmetike dostupnom u Hrvatskoj

Sve što trebate znati o jednom od najboljih prirodnih brendova kozmetike dostupnom u Hrvatskoj

Leonor Greyl

Tekst: A.P.


Na samom kraju godine hrvatsko je tržište postalo bogatije za jedan ekskluzivan beauty brend...

Radi se o brendu Leonor Greyl koji se smatra haute coutureom kada je riječ o njezi kose. Ovo je ujedno jedan od prvih organskih brendova kozmetike na svijetu koji je započeo jednom lijepom ljubavnom pričom svojih osnivača, točnije bračnog para Greyl. Njihovi proizvodi danas se prodaju u preko 35 svjetskih zemalja, a u njihov učinak se kunu sve svjetske trendseterice. Najpoznatiji proizvod je njihovo multifunkcionalno ulje načinjeno od esencija najkvalitetnijih botaničkih ulja koja pronalaze diljem svijeta. Povodom dolaska ovog luksuznog brenda u Hrvatsku razgovarali smo s edukatoricom brenda, gospođom Chantal Lego, koja nam je otkrila sve informacije o brendu i njegovoj svjetskoj popularnosti:

 

Kako je počela priča s Leonor Greyl brendom?

Priča je počela jako lijepo. Naime, gospodin i gospođa Greyl su se susreli i zaljubili. On se u to vrijeme bavio botanikom, a ona je radila u bolnici gdje se brinula o ženama koje su prošle kemoterapiju te su nakon tretmana izgubile kosu. Nakon što je shvatila da žene nakon kemoterapije nemaju adekvatnu njegu, odlučila je otvoriti institut u kojem će proučavati sastojke za izradu prirodnih preparata za njegu osjetljivih vlasišta i kože. Nakon što je završila školovanje, sa suprugom je otvorila institut u kojem su pokrenuli proizvodnju prirodnih proizvoda za njegu kose. U to vrijeme na tržištu nisu postojali kvalitetni proizvodi za njegu osim onih s kemikalijama te je svog supruga zamolila da napravi posebne biljne mješavine za svaku ženu za koju se brinula u bolnici. Govorimo o 1969. godini kada riječ "organski" nije bila vezana uz ljepotu. Prvi proizvod koji su napravili je ulje od pšeničnih klica koje je služilo za pranje kose/vlasišta.

Chantal Lego

Danas je organska kozmetika veliki trend i čini mi se da je sve "organic". Vi ste bili pioniri u tom smislu?

Puno proizvoda nosi naziv eko ili organsko, a opet u sastavu imaju neke štetne tvari. U našim proizvodima nećete pronaći silikon, parabene ni natrij, sve je potpuno prirodno i ekološki uzgojeno. To je filozofija koju imamo od 70-ih godina, otkako je tvrtka krenula u ozbiljnije poslovanje.


Koliko kupci danas poznaju sastojke proizvoda koje kupuju? Koliko su informirani danas za razliku od prije deset godina?

Nas nazivaju Chanelom u njezi kose i kupuju nas ljudi koji su doista informirani o svim blagodatima prirodnih sastojaka. Mislim da je naš kupac itekako svjestan svega što nanosi na svoju kožu i kosu te da ih to i čini vjernima našoj kvaliteti.

Chantal LEgo

Možete li nam reći više o vašem institutu kose koji se nalazi u Parizu?

Poslovnu palicu je od gospođe Greyl preuzela njena kći Caroline, a njen suprug je danas glavni kemičar brenda. U našem institutu klijent dobiva sve najvažnije - personaliziranu uslugu. Od dijagnostike kose do specijalnih biljnih mješavina za njegu, pa sve do bojenja kose i strojeva za reoksigenziaciju vlasišta. Svaki klijent je poseban i tako ga tretiramo.

Kako se po vašem viđenju razlikuju beauty potrebe žena diljem svijeta? Kakvi su trendovi?

Svim ženama je zajedničko to da žele lijepu i njegovanu kosu. Mi smo mala obiteljska tvrtka koja ima 50 zaposlenika i prisutni smo u 35 zemalja svijeta. U svakoj zemlji je njegovana kosa pri vrhu beauty liste. Upravo sam se vratila iz Moskve gdje žene jako brinu o svojoj kosi i stalo im je da bude lijep ukras lica. Isto tako, žene danas jako traže da su proizvodi prirodni i da imaju vrhunsku kvalitetu.

Chantal Legoi

Koji proizvodi se najbolje prodaju?
Svakako naše ulje Leonor Greyl, ulje od bambusove srži, Crème de Soin a l'Amarante kremasti šampon za raspetljavanje kose.

Ulja su jak proizvod ove kuće i žene se kunu u vaš zaštitni proizvod, ulje od kokosa i mongonga. Kako pravilno koristiti ulje? Koje su njegove pogodnosti?

Ulje možete nanijeti na suhu kosu, hidratizira je, štiti od sunčevih zraka i omekšava je. Možete ga isprati nakon četiri sata ili ga ostaviti cijelu noć ovisno o stanju kose. Najbolje je za suhu i oštećenu kosu kojoj treba njega i vraćanje starog sjaja. 

Ulje od kokosa i mongonga i ulje od magnolije za kožu i kosu

Po vašem iskustvu koje su greške koje žene najčešće rade prilikom kuće njege?

Nekad se radi o lošem odabiru proizvoda, a nekad je jednostavno stvar u prevelikim količina proizvoda. Žene se često zanesu i koriste previše toga u prevelikim količinama. Primjerice, naši proizvodi su koncentrati i ne smije ih se stavljati puno kako ne biste izazvali suprotan učinak. Važno je dozirati sve što stavljate na kosu. Uglavnom žene podučavamo kako adekvatno prati kosu s našim šamponima koji nisu deterdženti i ne pjene se kao ostali šamponi. Istu uslugu savjetovanja će dobiti Hrvatice na svim prodajnim Douglas mjestima.

Šampon od bambusa, Crème de Soin à L'Amarante za raspetljavanje kose


Cijeli svijet je fasciniran Francuskinjama, njihovim stilom života, izgledom. Kakve su im navike s kosom? Čime se njeguju? Kako izgleda njihova beauty rutina?

Francuskinjama je jako važno kako se nose, kako njeguju lice i kako njeguju kosu. Jako vjeruju svemu što je prirodno i traže što kvalitetnije proizvode za njegu kose. Trend je vidljiv i na mladim ženama koje su svjesne svih prednosti prirodne njege.

Leonor Greyl proizvode potražite u Douglas parfumerijama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više