Search

Sve što trebate znati o konturiranju lica

Sve što trebate znati o konturiranju lica

Stručni savjeti vizažistice Ane Rajić


Tehnika šminkanja lica naglašavanjem kontura već je godinama prisutna u beauty rutini mnogih žena

Danas svatko može biti svoj majstor ove efektne tehnike ako ima pristup internetskim člancima, YouTube videima i slikama koje podrobnije objašnjavaju cijeli postupak. Uz sjenčanje lica, konturiranje dolazi u kombinaciji s postupkom naglašavanja pojedinih dijelova lica – odnosno highlightinga. Iako obje metode zvuče komplicirano, istina je potpuno drugačija. Uz vodič naše poznate vizažistice Ane Rajić moći ćete svladati konturiranje u vrlo kratkom periodu.

Sve što trebate znati o konturiranju lica (фото 1)

Konturiranje i naglašavanje pojedinih dijelova lica zapravo je igra svjetla i sjene na licu. Privlačenjem svjetlosti na istaknute dijelove lica te sjenčanjem i zatamnjivanjem udubljenih dijelova postižemo besprijekoran izgled lica. Može se postići korištenjem masnih i/ili suhih tekstura. Nakon tankog sloja tekućeg pudera, korektor stavljamo na područje oko očiju, arkadne kosti ispod obrva, sredinu nosa, bradu i čelo te kistom ili prstima temeljito utapkamo i učinimo nevidljivim. Tamnije tonove stavljamo uz vanjske rubove nosa, ispod jagodičnih kostiju u smjeru usana, vanjske rubove čela, ključnu kost i podbradak. Ako je potrebno, postupak ponavljamo sa suhim teksturama (puderima). Ovisno o make-upu, na obraze možemo nanijeti rumenilo i iluminatore na naglašenije dijelove lica poput arkadnih kostiju ispod obrva i jabučica. Za naglašavanje pojedinih točaka lica najbolje je odabrati nijansu svjetliju od prirodne boje tena, dok za konturiranje koristimo pet do šest nijansi tamniju teksturu. Potrebno je imati tzv. fan brush, kistić u obliku lepeze čime ćemo spriječiti namaze i prijelaze u previše slojeva. Kod konturiranja je najvažnije izjednačavanje boja kako se ne bi primijetile grube linije. Za smjer nanošenja tamnijih tonova lice treba spustiti prema dolje, a za nanošenje svjetlijih prema gore kako bi nam svjetlost koja pada na lice olakšala sjenčanje.

Odlučimo li sjenčati kapke, na pregibima i vanjskim rubovima veći ćemo kist zamijeniti manjim. Na konturirano lice lijepo će se uklopiti bronzer koji će dati dodatan sjaj. Ako je bronzer s dodatkom svjetlucavih čestica, treba paziti na količinu te ne pretjerati u nanošenju kako bi se izbjegao umjetan izgled lica. Idealna tehnika za fotografiranje je upravo konturiranje jer vizualno stvara dojam trodimenzionalnosti. Tijekom dana predlažem naglašavanje istaknutih točaka lica u kombinaciji s rumenilom ili bronzerom, dok je konturiranje i teža šminka prikladnija za večernje izlaske.

Sve što trebate znati o konturiranju lica (фото 2)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više