Search

Termalna voda je obvezni sastojak naše ljetne beauty torbice. Evo i zašto!

Termalna voda je obvezni sastojak naše ljetne beauty torbice. Evo i zašto!

Dokazano djeluje

Tekst: E.G.


Image: PR

Ako to već i prije nije bilo tako, beauty navike žena iz Južne Koreje su učinile svoje i dovele nas u situaciju u kojoj nam za održavanje lijepe (ili samo normalne?) kože lica treba više proizvode nego što nam može stati u kozmetičku torbicu. Za gotovo svaki dio lica dolazi i specijalizirana krema, a ako nekog početnika poželite uvesti u svijet promišljene njege lica, računajte na to da ćete trebati izdvojiti pola dana. Ipak, ni ovaj tekst nije onaj u kojem ćete pronaći savjet za reduciranje sadržaja kozmetičke torbice.

Štoviše, predložit ćemo vam da, ako još niste, probate još jedan beauty favorit brojnih insajdera. Istina, on može zamijeniti neke proizvode ili učiniti da ih koristite rjeđe, ali takve ćete odluke moći donijeti tek nakon detaljnijeg testiranja. U nastavku pročitajte sve one razloge zbog kojih biste termalnoj vodi trebali pružiti šansu, a nisu nužno vezani uz osvježavanje lica i tijela ljeti.

Za početak, nanošenje termalne vode može poslužiti kao svojevrsni štit od vanjskih utjecaja na kožu. Termalna voda pomaže u stabilizaciji razine pH i sprečava mogućnost različitih upala. Isto tako, ona će poslužiti i kao sredstvo umirivanja kože, pa je posebno pogodna za one koji imaju osjetljivi tip. Podsjećamo, što je koža starija, to je sklonija postati osjetljivijom, zbog čega onda dolazi do pojava poput crvenila, na koje upravo redovito nanošenje termalne vode može blagotvorno utjecati.

Nadalje, termalnu vodu ne propuštamo nanijeti ni zbog njene sposobnosti da jača epidermis, a u konačnici dovodi i do bolje hidratacije te elastičnosti kože. I na kraju, naravno, termalnu vodu možete uvijek imati sa sobom kako biste se osvježili u situacijama u kojim vam to treba, poput duge vožnje avionom ili boravka na plaži. Često se koristi i kao podloga kremi ili serumu zbog boljeg upijanja, a savjetuje se i istraživanje drugih mogućnosti, poput fiksiranja make-upa.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više