Search

Teuta Mesaroš: bob frizure za svaki oblik lica

Teuta Mesaroš: bob frizure za svaki oblik lica

Ovalno, srcoliko, usko i široko

BURO.


Zadaća dobre frizure je da sakrije negativne, a istakne sve pozitivne strane lica

Ovdje glavnu ulogu preuzima frizer, koji će svojim savjetima svakome klijentu pomoći u odabiru odgovarajućeg "okvira" kako bi se postigao balans lica. Poznajemo njegovih osam oblika, koja se vrlo lako mogu sažeti u četiri osnovna - ovalno, srcoliko, usko, te široko ili četvrtasto. Jedna od vrlo zahvalnih frizura koja pristaje svakom obliku, definitivno je ultra popularni bob, no, od ključne je važnosti prilagoditi ga individualnom obliku lica i strukturi kose.

Ovalno lice podržava skoro svaki oblik frizure, a djevojke s ovakvim oblikom mogu nositi bob frizuru bez ikakvog ograničenja. Preporučujemo kratku varijantu, a razdjeljak bi trebalo prilagoditi teksturi kose. Ako je valovita, kosu prebacite na stranu kako bi se postigao volumen, a ako se radi o ravnoj kosi možete ga ostaviti na sredini. Imali smo ga prilike vidjeti na lijepim glumicama Gwyneth Paltrow, Katie Holmes i osnivačici Büro 24/7 koncepta, Miroslavi Dumi.

Teuta Mesaroš: bob frizure za svaki oblik lica (фото 1)

Uskom licu, kakvog ima lijepa manekenka Elena Perminova, pristaje trenutačno vrlo popularni 'long bob', od milja zvani 'lob'. Preporučuje se onaj srednje dužine i to postepeno pošišan, s time da se kod ovog oblika lica preporučuje izbjegavanje razdjeljka na sredinu. Frizura nikako ne bi smjela biti ravna, već blago valovita i puna volumena.

Teuta Mesaroš: bob frizure za svaki oblik lica (фото 2)

Najduža vrsta boba, koji dodiruje ramena i ključne kosti, idealno je rješenje za srcoliko lice. Poželjno je stilizirati ravne mekano odrezane šiške, jer je ovom obliku lica čelo uglavnom široko, dok je brada uska. Između ostalog, poželjno je da frizura bude razbarušena, pa se ovaj bob još naziva i 'choppy lob', a jedna od najvećih ljubiteljica ove frizure je manekenka Alexa Chung, dok joj se nedavno pridružila i manekenka Rosie Huntington-Whiteley.

Teuta Mesaroš: bob frizure za svaki oblik lica (фото 3)

Za sve dame širokog lica, poput onog američke dizajnerice Nicole Richie, također se preporučuje dulja verzija boba jer vizualno izdužuje lice. Volumen bi trebao biti istaknut na vrhu glave, dok je frizura na području jagodica ravna i bez širine. Također nije poželjno da frizura bude kratka jer bi u protivnome dodatno proširila lice, pa se stoga preporučuje ravna frizura duljine do ispod brade.

Teuta Mesaroš: bob frizure za svaki oblik lica (фото 4)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više