Search

Što je micro-concealing i zašto biste ga trebali isprobati

Što je micro-concealing i zašto biste ga trebali isprobati

Tekst: BURO.


Ako ste opsjednuti savršenom kožom koja izgleda kao da nije našminkana - ja jesam - onda ste u vječnoj potrazi za boljim i nevidljivijim što proizvodima što tehnikama. Sveti gral? Koža kojoj se vidi tekstura ali joj se ne vide nesavršenosti. Prirodno (ili ne, whatever gets you going) rumenilo i sjajilo su već naredni korak. Moram priznati da nisam očekivala da će jedna od tehnika koje najviše imaju smisla i efekta, doći od Maria Dedivanovića. Ne zbog toga što čovjek ne zna što radi - potpuno suprotno, genijalan je - već zato što je njegov rad sinonim za obitelj Kardashian, a svi znamo koliko je to blizu prirodnom (isto koliko sam ja blizu tome da postanem astronautkinja). No, po tko zna koji put mi je život pokazao da ne treba suditi o knjizi po koricama. I zato svima savjetujem: probajte micro-concealing.

Što je micro-concealing i zašto biste ga trebali isprobati (фото 1)

Što je tačno micro-concealing

Ime samo govori: radi se o tehnici kojom se precizno pokrivaju samo flekice, bubuljice i druge sitne nesavršenosti na koži dok ostatak tena ostaje nepokriven proizvodima za toniranje. Ovo se ne može izvesti samo prstima ili standardnim aplikatorima, potrebna vam je tanka četkica koja je dovoljno precizna da korektor nanese samo i isključivo tamo gdje je potreban. Dakle, kad ga nanesete, onda ga polako blendajte s okolnom kožom i tek na kraju nježno utapkajte prstom.

Koja vrsta korektora se koristi

Pošto je poanta ne odvlačiti pažnju od prirodne ljepote kože, teksture i formulacije korektora trebaju sadržavati i sastojke koji njeguju kožu, zatim bi se trebale moći lijepo nanijeti u više slojeva (ako za to ima potrebe) i ne bi smjele biti potpuno mat. Sam Dedivanović je izjavio kako za ovu tehniku najviše voli koristiti dva korektora s potpisom Laura Mercier: Flawless Fusion Ultra Longwear Concealer i Secret Camouflage.

Što je micro-concealing i zašto biste ga trebali isprobati (фото 2)

Kako odabrati nijansu

Ključno je pronaći boju koja potpuno odgovara tonu kože, a to se vrlo često najbolje postiže miješanjem nijansi. Najbolje je da pri odabiru budete na prirodnom svjetlu, čak i ako to znači da iz parfumerije izađete s ogledalcem, pošto umjetnom svjetlu nije za vjerovati u ovim situacijama (kao ni pri biranju bilo kojeg proizvoda za toniranje, ako ćemo iskreno).

Kako postići što prirodniji efekt

Zvuči kao kliše ali njega kože zaista je osnova svega. Ako je vaša koža sretna i šminka će na njoj dobro izgledati. Zatim, važno je početi s najmanjom količinom proizvoda, blendati pa dodati ako je potrebno. Nemojte “krečiti” lice, čak ni na malim površinama. Ne zaboravite da se pokrivene flekice i bubuljice trebaju stopiti s ostatkom tena koji je bez šminke. Za micro-concealing je od presudne važnosti koristiti proizvode koji se mogu nanijeti u više slojeva po potrebi, a da ne izgledaju teško.

Što je micro-concealing i zašto biste ga trebali isprobati (фото 3)

Posebno vodite računa o sljedećim stvarima:

  • Nijansi - ako savršeno ne odgovara vašoj koži, neće uspjeti - i zato miješajte više nijansi ako treba, to je ionako tajna profesionalaca.
  • Pronađite nivo pokrivenosti koji vama odgovara.
  • Produžite trajanje korektora tako što ćete ga fiksirati - puderom za fiksiranje u prahu ili posebnim sprejem, ovisi o vama.
  • Počnite polako i ne preterujte s količinom korektora, manje je bolje.
  • Ne utrljavajte korektor u kožu. Nikada. Umjesto toga, utapkajte ga vlažnom spužvicom, četkicom ili čak i prstom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više