Search

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu?

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu?

Tekst: BURO.

Ah, ta ljepota ispijanja alkohola vikendom. I dok večer prođe u smijanju, sreći i izmaglici, sljedeći dan se lako može pretvoriti u katastrofu u vidu mamurluka koji će se itekako vidjeti na licu. Dok jetra neumorno radi kako bi vas riješila provoda od prošle večeri jeste li ikada razmišljali o tome što koja vrsta alkohola radi koži? Ili u kojoj mjeri vam dupli viski začepljuje pore?

 

Tekila ubija sjaj(nu kožu)

 

Tekila sama po sebi nije najgora stvar koja se može dogoditi vašoj koži, sve dok ne poližete sol koja uz nju ide (dehidracija) ili joj dodate neki sirup pun šećera (glikacija) ili popijete toliko da zaboravite skinuti šminku prije spavanja i začepite pore..

 

Popravite štetu

 

Ok ovo će zvučati kao da smo ludi, ali tekila je također dobra za kožu ako je nanesete topikalno kao tonik. Logika je jasna – alkohol skuplja pore i umjesto čiste tekile radije probajte neki od tonika koji je astringent, kao što je Effeclar Micro-Exfoliant Astringent Lotion od La Roche Posay.

 

Pijte pametnije

 

Pijte čistu tekilu. Tako ćete je, nadamo se, piti manje i sporije. Pijuckajte kao da ste Don Daper i uživajte u profinjenosti.

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu? (фото 1)

 

Crveno vino je (žao nam je) ipak neprijatelj vaše kože

 

Iako je prepuno antioksidansa i iako sadrži manje šećera nego bijelo vino, crno vino širi krvne žile, a šećeri koje sadrži (nismo kazali da ih nema) uzrokuje stanična oštećenja i u kombinaciji dovode do upale kože. Još jednom, žao nam je.

 

Popravite štetu

 

Pijte vodu koliko god možete. Vaše tijelo se trudi zadržati vodu što širi krvne žile i izaziva nadutost, a ovo je način da je se riješite. Probajte i kremu za oči s umirujućim efektom poput Glow Revival Eye Cream od Shiseidoa.

 

Pijte pametnije

 

Nemamo dobrih vijesti. Uživajte u svom Cabernetu, a onda ponesite zeleni korektor da sutra ublažite crvenilo.

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu? (фото 2)

 

Od Manhattan koktela ćete izgledati starije

 

Pravilo je da bezbojni alkohol brže prolazi kroz organizam. Viski ne pripada u ovu grupu, a što je piće tamnije boje to je koncentracija supstanci koje nastaju fermentacijom viša. Ovi proizvodi utječu i na jačinu mamurluka. Situacija se drastično pogoršava kada u miks dodate slatki vermut i maraskino višnje. Ovaj koktel lako klizi i brzo se pije što također znači da jače dehidrira kožu.

 

Popravite štetu

 

Rehidrirajte. Ultra-hranjiva sheet maska poput Water Replenishment Cotton Sheet Mask od Dr Jart+ prije spavanja, pomoći će da se koža oporavi tako što će joj pružiti potrebnu vlagu.

 

Pijte pametnije

 

Ponavljanje je majka znanja: pijte čisto piće, u ovom slučaju viski. Tako ćete piti sporije i manje.

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu? (фото 3)

 

Bijelo vino oštećuje stanice kože

 

Sulfati u vinu pridonose da s vremenom postaje bolje, ali kada je u putanju koža stvari su obrnute. Bijelo vino je svjetlije boje što znači i da će mamurluk biti blaži, ali sadrži visoke količine šećera pa je ozbiljan krivac po pitanju glikacije i dehidracije - u prijevodu - ozbiljna šteta na staničnom nivou. Odlučite sami.

 

Popravite štetu

 

Hijaluronska kiselina je najbolja za neutraliziranje glikacije, a serum će prodrijeti najdublje u kožu. Nanesite serum Les Précis Concentrate Hydro-plumping s potpisom brenda Carita.

 

Pijte pametnije

 

Na skali od najmanje do najviše šećera, odlučite sa za suha vina kao što je Chablis. Sauvignon Blanc je blizu najnižeg kraja skale – bit ćete ok.

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu? (фото 4)

 

Aperol Spritz može izazvati akne

 

Univerzalna istina svih spritz pića je da dolaze uz velike količine prosecca često upitne kvalitete, a svi znamo da prosecco ima tonu šećera. U ovom konkretnom slučaju moguće je da ta količina šećera trigerira hormon IGF-1, a to znači da će vaša koža proizvoditi više ulja koje začepljuje pore, a onda... Zdravo, prištići.

 

Popravite štetu

 

Glikolna kiselina prije odlaska u krevet. Na vatu stavite tonik Glycolic Acid 7% Toning Solution brenda The Ordinary i nanesite ga preko kritičnih dijelova lica. Onda ne mrdajte dok se soba ne prestane vrtjeti oko vas pa brzo trk u krevet.

 

Pijte pametnije

 

Hrabar potez ali uvijek možete zamijeniti prosecco sa šampanjcem.

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu? (фото 5)

 

Šampanjac vas navlači da pijete još više

 

Jer je pjenušav, elegantan i služi se iz čaša koje djeluju kao da u njima nema puno, lako dođete do četvrte čaše i gomile šećera koju ste unijeli u sebe. 

 

Popravite štetu

 

Upozorenje: ekstremna dehidracija na vidiku. Ako vam koža nije jako osjetljiva, koristite jaču noćnu kremu poput Resveratrol Face Lifting Soft Cream brenda Caudalie, nanesite deblji sloj i spavajte. Obavezno dodajte i kremu za područje oko očiju.

 

Pijte pametnije

 

Na svaku drugu čašu šampanjca, konzumirajte jednu čašu vode. Ako će vam pomoći i vodu točite u elegantnu čašu, ali obavezno se hidrirajte i dok pijete.

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu? (фото 6)

 

Espreso-martini je dupla doza propasti

 

Tko je smislio da spoji alkohol s kofeinom? Ovo je najgora noćna mora dermatologa koja će izazvati nagle skokove nivoa šećera u krvi kao i kortizola. Držat će vas budnima dok pijete i možete ih popiti 6 u nizu koliko su ukusni, ali nemojte. Nećete spavati i ten će vam biti siv i beživotan.

 

Popravite štetu

 

Treba vam sjaj u monodozama, probajte kapsule kultnog seruma Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules s potpisom Estée Lauder.

 

Pijte pametnije

 

Ne biste trebali popiti više od jednog koktela koji sadrži kavu. Dobre vijesti su da je martini piće na bazi votke pa možda ne bi bilo loše da pređete na neku drugu lakšu varijantu.

Što pijete vikendom i znate li kako to utječe na vašu kožu? (фото 7)

 

Gin i votka su ok za kožu (recimo). Izbacite tonik

 

 

Što bezbojnije i čistije, to bolje. Gin i votka imaju manje aditiva i nisu prepuni soli i šećera pa zato najbrže prolaze kroz tijelo. Sve dok ih ne pomiješate s nečim ukusnim, kao na primjer s tonikom. Ako ćete to raditi, onda možete piti i vino što se kože tiče.

 

 

Popravite štetu

 

 

Ovdje se nema puno toga za popraviti. Samo se potrudite da ne popijete toliko da zaspete licem prema dolje prije nego skinete šminku.

 

 

Pijte pametnije

 

 

Izbjegavajte mikseve. Shotovi gina još nisu trend, ali ako već pijete, onda se odlučite za njih. Uzmite svježu limetu umjesto sirupa od iste, i koža će vam biti zahvalna.

 

Ovaj članak prvi put je objavljen na buro247.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

više