Search

Top 5 najučinkovitijih maski za lice

Top 5 najučinkovitijih maski za lice

Farmacia preporučuje odličan izbor


Image: Promo/Karolina Kurkova Instagram

Najnovije i najučinkovitije maske za lice imaju instant učinak na oporavak kože i omogućuju uklanjanje bora bez estetskih zahvata

Trenutak suočavanja s istinom za većinu nas je kraj radnog dana kada na umornom licu postaje upadljivo vidljiv svaki, i najmanji nedostatak: podočnjaci, sivkasta koža bez sjaja, bore od mimike. U tom trenutku toliko smo zgroženi odrazom u ogledalu da pomišljamo na lifting kao jedino moguće rješenje. Na sreću, zahvaljujući sve naprednijim kozmetičkim formulacijama, ima i manje radikalnih načina da riješimo problem. Nove maske za lice djeluju na mehanizme obnavljanja kože, potiču stvaranje novih stanica i zacjeljivanje oštećenja uzrokovanih starenjem kože. Do prije petnaestak godina kreme, maske i ostali kozmetički proizvodi nisu bili obogaćeni aktivnim tvarima i njihovo djelovanje svodilo se samo na površinsko obnavljanje kože. No, većina novih formulacija sadrži aktivne principe koji svojim djelovanjem vidljivo pomlađuju izgled kože, a najučinkovitiji među njima su vitamini, ceramidi i fitoestrogeni. Osim toga, beauty maske imaju još jednu pozitivnu karakteristiku - vrlo visoku koncentraciju aktivnih principa i hranjivih sastojaka, zahvaljujući kojoj se rezultati postižu brže i znatno su vidljiviji. Istražili smo što se nudi na kozmetičkom tržištu i, prema kriteriju inovativnosti i učinkovitosti, odabrali top 5 maski za lice.

 1. Serazena biokolagenska hidrogel maska

Ova inovativna rastezljiva maska natopljena je kombinacijom moćnih revitalizirajućih sastojaka kao što su biokolagen i phytostem te drugim ekskluzivnim sastojcima, dizajniranima za korekciju svih znakova starenja i vraćanje vitalnosti, elastičnosti i vlage. Dobro je poznato da manjak ili nedostatak kolagena u koži prouzročuje bore, mrlje, suhoću, gubitak elastičnosti i starenje. Otkrićem biokolagena Serazena je ponudila rješenje za manjak prirodnog kolagena. Phytostem pak sadrži dragocjene bioaktivne molekule, uključujući moćne antioksidanse, pojačivače imuno sustava, amino kiseline, peptide i sastojke za regeneraciju stanica. Primjenom maske bolje su definirane konture lica i vidljiv je trenutni lifting učinak - koža u trenu ponovno blista, zategnutija je, čvršća i hidratizirana. 

Top 5 najučinkovitijih maski za lice (фото 1)

2. Dr. Brandt Needles No More 3-D filer maska

Inspiriran dermo filerima koji se koriste u dermatološkim ordinacijama, Dr. Brandt je kreirao 3-D Filer masku  koja daje volumen, popunjava bore i preoblikuje konture lica za mlađi izgled kože. 3-D Filer maska je prvi filer koji su dizajnirali doktori za vizualno popunjavanje, podizanje i preoblikovanje kontura lica. Ova jedinstvena kombinacija hijaluronske kiseline, obnavljajućih peptida i adipofill'ina, koja stimulira proizvodnju hijaluronske kiseline, povećava volumen kože i poboljšava regeneraciju tkiva. 

Top 5 najučinkovitijih maski za lice (фото 2)

3. Filorga Scrub & Mask oksigenirajuća piling maska

Filorga Scrub & Mask eksfolirajuća je maska s dvostrukim djelovanjem - oksigenira i uklanja mrtve stanice kože. Prvi korak je enzimatski piling koji uklanja mrtve stanice kože i potiče stvaranje nove kože. Drugi korak je oksigenirajuća maska koja ima anti-age djelovanje te koži vraća toliko potreban kisik. Patentirani sastojak NCTF, koji sadrži vitamine, aminokiseline, minerale i koenzime, potiče regeneraciju stanica, a mikro mjehurići kisika omogućuju koži da ponovno diše. Pore su sužene, a tekstura kože je zaglađena. Koži je vraćen zdravi sjaj. 

Top 5 najučinkovitijih maski za lice (фото 3)

 

4. Novexpert Reopulp maska

Maska za nježnu i mekanu kožu u 10 minuta, namijenjena je suhoj, tankoj i reaktivnoj koži, ovalu bez volumena te specijalno koži pod stresom (nakon izlaganja suncu, kupanja u moru i bazenima, oštre i hladne klime). Ultra visoka koncentracija dvije vrste hijaluronske kiseline ima trenutačni učinak popunjavanja bora izvana i iznutra. Djelatni sastojci maske su ulje suncokreta, noćurka, shea maslac koji trenutno hrane kožu i pružaju dubinsku njegu. 

Top 5 najučinkovitijih maski za lice (фото 4)

 

5. Lierac Premium maska za lice

Temelji se na visokoj koncentraciji hijaluronske kiseline, čije je djelovanje pojačano novim patentima FoxO i Premium Cellular Complex te izborom jedinstvenih ekstrakata rijetkih crnih cvjetova - crne ruže, orhideje i maka - koji imaju izrazito antioksidantna i hranjiva svojstva. Maska sadrži 10%-tni koncentrat hijaluronske kiseline i trenutno obnavlja kožu djelujući protiv dubokih bora i vraćajući licu čvrstoću. Proizvodi su dostupni u Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. 

Top 5 najučinkovitijih maski za lice (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više