Search

Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti

Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti

Tekst: A.P.


Male su šanse da niste primijetili da su manikure zavladale društvenim mrežama više nego ikad prije. Možemo kazati da su nokti u beauty trendovima danas,ono što su obrve bile prije nekoliko godina kada je svaki proizvod i fotografija na Instagramu bila posvećena obrvama i svim načinima na koje ih možete njegovati ili poboljšati. Pritom ne govorimo o običnim manikurama koje su i dalje beauty standard. Govorimo o nail artu koji je toliko uznapredovao da danas nokti izgledaju kao mala umjetnička djela. Da ne zaostajemo u trendovima za inozemnim nail artistima dokazuju dvije vrijedne djevojke koje stoje iza najpopularnijih nail art salona u gradu. Julia Kravos (Manifaktura) i Paula Kraljević (Pink Rabbits) su prva adresa svake djevojke u Zagrebu koja želi vrhunski nail art. Priveli smo ih na jedan blic intervju u kojem smo postavili ključna pitanja i dobili odgovore koji bi vas mogli zanimati ako ste spremni na svoje prvo nail art iskustvo.

Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 1)

Paula Kraljević

Salon: Pink Rabbits by Dora Body Studio

@pink__rabbits

Ovim poslom se bavim: 4 godine u studiju (makeup i slikarstvo), a noktima godinu dana

Koliko je nail art uznapredovao danas?

Nail art je vrlo uznapredovao u zadnjih godinu dvije . Do nedavno smo mogli vidjeti samo dijamante i šljokice na predugim noktima. Danas je cilj da nokti izgledaju nenametljivo i nježno , a opet privlačno i moćno. Ljudima je također vrlo primamljiv spoj zdravih noktiju i nail arta, tj. omogućen je rad s ne-toksičnim a time i kvalitetnijim materijalima.

Jesu li nokti postali statement?

Definitivno jesu. Žene su na nokte počele gledati kao na modni detalj. Nokti su dobili na jednakoj važnosti kao dobra frizura ili dobar outfit. Žene su se počele izražavati kroz svoj odabir noktiju, a kako svaka žena može dobiti unikatan nail art, daje im još više na autentičnosti.

Traži li itko klasični lak?

Ja osobno nemam puno klijentica koje traže klasičan lak, naprosto iz razloga jer moj studio privlači klijentelu koja najviše želi nail art. Klasičan lak je za one žene koje vole potpuno prirodan izgled nokta i koje vole često mijenjati boje. Mana klasičnog laka je u tome što se brzo skida s noktiju.

Tri nail art manikure na koje si najponosnija?

Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 2)
Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 3)
Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 4)

Koliko sati je potrebno da se napravi jedan maestralan nail art?

Mislim da je to dosta individualno jer svatko ima svoj tempo i tehniku, ali za jedan maestralan nail art rekla bih između 2 i 3 sata. Najbitnija je dobra priprema nokta te preciznost i kreativnost.

Očekivanja i realnost? Može li se baš sve izvesti i koji su najtraženiji motivi?

Očekivanja se često ne mogu realizirati. Nerijetko se događa da mi žene pokažu sliku željenih noktiju, ali jednostavno nemaju istu plohu nokta ili dužinu i na kraju krajeva tip nokta. Zatim im objasnim koje rješenje bi bilo najbolje , te napravimo kompromis. Klijentice na kraju uvijek budu zadovoljne. Često i sama predložim boju ili nail art koji bi im najbolje odgovarao. Vrlo je važno pritom misliti i na zdravlje noktiju, npr. neke žene imaju prirodno kljunasti ili žličasti pad noktiju te ne mogu imati jako duge nokte , stoga im predložim da će rezultat izgledati puno bolji ako ih skratim te prilagodim njihovim prstima.

Tri ključna trenda za proljeće?

Kao tri ključna trenda izdvojila bih French manikuru u bojama , takozvane color block manikure (svaki nokat različite boje) i animal print . Važno je pratiti prirodan oblik nokta te da oni izgledaju što tanje i urednije. Ruskom manikurom širimo ploču nokta te se boja nanosi dublje u nokat čime se manje vidi izrast . Ruska metoda je najbolja metoda za uklanjanje sve tvrde kožice oko noktiju i zanoktica

Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 5)

Julia Kravos

Salon: Manifaktura Nail Bar

@manifakturanailbar

Ovim poslom se bavim: Marketing i management su bili moje primarno profesionalno usmjerenje i time sam se intenzivno bavila šest godina, a posljednje tri godine sam vlasnica i menadžerica nail bara Manifaktura, u čemu mi je moje formalno obrazovanje izuzetno pomoglo.

Koliko je nail art uznapredovao danas? Jesu li nokti postali statement?

U odnosu na svoje početke, nail art je definitivno značajno uznapredovao. Danas postoji sasvim specifičan i prepoznatljiv art za nokte, koji je svakako postao statement i koji „vlada“ i na društvenim mrežama. Trenutno su apstraktne forme krugova totalni hit, a igramo se s najrazličitijim bojama i geometrijskim uzorcima. Imamo puno klijentica koje usklađuju outfit s noktima, rekla bih da su dobra manikura i nail art novi nakit. Prate se it boje iz modnog svijeta i tražimo inspiraciju na modnim pistama. Mislim da se to itekako vidi na društvenim mrežama Manifakture.

Traži li itko klasični lak?

Klasičan lak se vrlo, vrlo rijetko traži, iako ga imamo u ponudi. U naš salon klijentice primarno dolaze na gel manikure ili na trajni lak. Većina i dalje traži jednobojne manikure, ali u zadnje vrijeme su sve odvažnije, pa su 'klasičnu' crvenu istisnuli neki hrabriji i nesvakidašnji odabiri.

Tri nail art manikure na koje si najponosnija?

Ako moram izabrati samo tri, onda bi to definitivno bile ove u nastavku.

Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 6)
Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 7)
Tražite najbolji nail art u Zagrebu? Ovo su dva salona koja trebate posjetiti (фото 8)

Koliko je sati potrebno da se napravi jedan maestralan nail art?

U Maifakturi je svaki maestralan! Bez obzira radili se o klasičnoj manikuri ili nail artu, poznate smo po tome da radimo 'slow nails' i da nam je kvaliteta na prvom mjestu. Što se tiče nail arta, ovisi je li baza gel ili trajni lak. Postupak onda traje između sat i sat i pol, a za nail art nam dodatno treba od pola sata do sat vremena, ovisno o količini različitih boja i dizajnu nail arta.

Očekivanja i realnost? Može li se baš sve izvesti i koji su najtraženiji motivi?

Dobro pitanje! Većina motiva je izvediva, ali ne može se baš svaka fotografija s interneta replicirati jer se u nekim slučajevima radi o folijama ili naljepnicama s printom, koje nisu ručno oslikane. Zahtjevan nail art koji vidite na Pinterestu ili Instagram profilima nail artista je vrlo često u službi osobne promocije na društvenim mrežama, to su takozvani show nails. I dok izgledaju prekrasno online, u realnosti to znači da klijentica mora strpljivo sjediti u salonu i do tri sata. Za takav rad, u ovoj užurbanoj svakodnevici, rijetko tko ima vremena. Zato su najtraženiji motivi upravo oni koje vidite na našim društvenim mrežama - floralni uzorci i monokromatske varijante u kojima je svaki nokat u drugoj nijansi jedne boje.

Tri ključna trenda za proljeće?

Pastelne boje, pogotovo nijanse žute i ljubičaste su totalni trend. French s twistom,odnosno kosi French ili miks Frencha s drugim oblicima i puno cvjetića – to ćete ovog proljeća viđati na noktima naših trendsetterica.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više