Search

Tragičan kraj najveće bitke u svijetu beauty industrije: preminuo je osnivač brenda The Ordinary, sumnja se na samoubojstvo

Tragičan kraj najveće bitke u svijetu beauty industrije: preminuo je osnivač brenda The Ordinary, sumnja se na samoubojstvo

Nakon bizarne godine i gubitka brenda

Tekst: A.P.


Mediji su sinoć objavili vijest da je Brandon Truaxe, osnivač iznimno popularnog beauty brenda The Ordinary preminuo ovaj vikend u Torontu u 40. godini života. Iako sinoć nisu bili poznati detalji ovog događaja, kanadski mediji su jutros objavili da je Truaxe "pao" s 26. kata stambene zgrade u Torontu. Iako na internetu danas svi pišu o samoubojstvu, njegov prijatelj Riyadh Sweedan je kazao da je Truaxe vjerojatno pao sa zgrade u što mnogi sumnjaju s obzirom na događaje koji su prethodili ovom tragičnom kraju.

Naime, ovo je užasna kulminacija izuzetno teške godine u kojoj je Truaxe ostao bez svog životnog djela - beauty tvrtke Deciem čiji je glavni brend bio megapopularni The Ordinary. Truaxe je u posljednjih godinu dana izgubio kontrolu u više navrata i počeo povlačiti poteze koji su sustavno uništavali tvrtku. Otpustio je nekoliko ljudi koji su bili ključni za uspjeh brenda, poput direktorice Nicole Kilner, a na stol su mu pristigle brojne tužbe za diskriminaciju i mobbing zaposlenika.

U jednom trenutku je počeo koristiti Instagram profil brenda The Ordinary kao svoj osobni, a na njemu je postavljao bizarna videa u kojima iznosi razne teorije zavjere u koje je nekako uključio predsjednika i Brada Pitta. Potom je odlučio zatvoriti sve poslovnice brenda zbog navodne urote na koju je sumnjao, a u kojoj su navodno sudjelovali čelnici kuće Estée Lauder koja ima udio u Deciemu. Situacija je na kraju došla do suda u Torontu na kojem je upravni odbor Estée Laudera tražio da se Truaxea ukloni s pozicije CEO-a zbog nestabilnog ponašanja i štete koju nanosi brendu. Sud je na kraju odlučio da Truaxe više ne smije donositi bilo kakve odluke vezane za poslovanje Deciema ni istupati u javnosti u ime brenda.

ordinary

Kanadski mediji javljaju da je Truaxe bio hospitaliziran u prosincu prošle godine zbog mentalne bolesti (nije navedeno od čega je bolovao). Iako je nijekao da boluje od bilo kakvog mentalnog poremećaja priznao je da uzima razne vrste opijata. Jedna stvar koju su primijetili njegovi pratitelji na Instagramu jest ta da je u posljednje vrijeme prekomjerno pio alkohol. U videima koje je postavljao uvijek je u blizini bila boca tekile što je mnoge nagnalo da mu napišu komentare i pitaju ga je li sve u redu.

Iz Deciema i Estée Laudera danas su poslali službena priopćenja u kojima iskazuju tugu zbog gubitka genijalca i vizionara koji je u samo dvije godine stvorio brend vrijedan stotine milijuna dolara. Deciem dalje posluje pod okriljem kuće Estée Lauder, a bivša direktorica Nicola Kilner koju je Truaxe otpustio ponovno je na čelu brenda The Ordinary.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više