Search

Trebate li dodati rižinu vodu u svoju beauty rutinu?

Trebate li dodati rižinu vodu u svoju beauty rutinu?

Tekst: BURO.


Jedna od prvih stvari koje vas mama nauči kada vas uči da se snalazite po kuhinji je da rižu prije kuhanja morate uvijek dobro isprati. Nakon kratkog potapanja i pranja, zamućena voda se baca. Ali, zastanite na trenutak, ako je vjerovati ovom novom trendu, možda bi je trebali sačuvati za svoj sljedeći beauty tretman.

S minimalizmom koji je trenutno sve više prisutan u kozmetici, kao i stalnom potragom za što prirodnijim sastojcima, ne bi nas trebalo čuditi da nam je novi beauty hit stigao ravno s polica u supermarketu. Jesmo li vas zaintrigirali? Skrolajte i saznajte sve što trebate znati o rižinoj vodi.

kako je trend počeo

Googlajte termin i brzo ćete otkriti da se radi o triku koji se u Aziji koristi već stotinama godina. Točno, nov je samo nama na ovoj strani svijeta. Smatra se da je rižina voda bogata nutrijentima poput vitamina, aminokiselina kao i tragovima minerala zbog kojih ima moć nahraniti i njegovati kosu, kožu glave i kožu lica.

RIŽINA voda i nJega lica

Smatra se da su efekti rižine vode na kožu lica sljedeći:

  • Posvjetljuje kožu i ujednačava ten
  • Ublažava pojavu pigmentacija i tamnih mrlja
  • Ublažava oštećenja nastala uslijed djelovanja UV zraka zato što sadrži prirodne sastojke koji kožu čine otpornijom na sunce (ovo ne znači da zbog nje možete prestati koristiti SPF)
  • Boostanje proizvodnje kolagena
  • Ublažavanje simptoma suhe (i iritirane) kože zato što ima protuupalno svojstvo

RIŽINA voda i nJega kose

Smatra se da su učinci rižine vode na kosu sljedeći:

  • Čini kosu jačom. Rižina voda sadrži visok nivo škroba koji vlasi oblaže esencijalnim vitaminima.
  • Poboljšava zdravlje kože glave zbog toga što sadrži mješavinu vitamina i aminokiselina što, sa svoje strane, pospješuje i rast kose.
  • Kosa postaje sjajnija i svilenkastija, ublažava pojavu ispucalih vrhova tako što hidrira vlasi i čini da izgledaju zdravije.

Oprez

Iako je rižina voda zdrava za kosu i kožu glave, ona sadrži i visoku koncentraciju proteina koji mogu isušiti kosu i stvoriti naslage na koži glave. Ovome su posebno podložni svi s kovrčavom kosom pa se upotreba rižine vode ne preporučuje više od dva puta tjedno.

Kako se dobiva rižina voda

Veoma jednostavno: uzmite sirovu rižu i dobro ju isperite, zatim ju nalijte novom čistom vodom. Ostavite rižu potopljenu u vodi pola sata do sat, a zatim ju procijedite i vodu ulijte u čistu posudu koju ćete staviti u hladnjak i iskoristiti u narednih 6 do 7 dana.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više