Search

Tretman koji obožavaju svjetske zvijezde

Tretman koji obožavaju svjetske zvijezde

Upoznajte čari mezoterapije

BURO.


Image: Foto: Getty Images / pr / Imaxtree

Metoda koja osvježava kožu i vraća sjaj licu

Holivudske zvijezde često traže brza osvježenja netom prije odlaska na svečanosti na kojima lice treba izgledati besprijekorno. Učinkovita, bezbolna i osvježavajuća tehnika kojom se može postići lijep i zdrav izgled kože naziva se mezoterapija i već nekoliko godina glasi kao jedan od omiljenih tretmana brojnih poznatih ljepotica. Za više informacija o ovoj metodi potražili smo savjet dr. Tomice Bagatina koji nam je otkrio kako mezoterapija djeluje, kad je najbolje početi i kakvi su rezultati.

"Površinski sloj naše kože ima funkciju zaštitne barijere prema svim vanjskim čimbenicima, čime štiti naš organizam, ali i ne dozvoljava resorpciju više od 10% aktivnih supstanci koje postoje u različitim preparatima za kožu. Kako bismo efektivno uklonili neželjeno stanje kože potrebno je doprijeti ipak malo dublje u kožu. Metodama poput mezoterapije moguće je doprijeti do mezodermalnog sloja kože koji se nalazi neposredno ispod površine. Istraživanja su pokazala da mikrocirkulacija u tim dijelovima ima izuzetno važnu ulogu u resorbiranju aktivnih supstanci.

Mezoterapija je medicinska procedura pri kojoj se posebno pripravljeni revitalizirajući sastojci ubrizgavaju u mezodermalni, tj. srednji sloj kože različitim tehnikama. U Poliklinici Bagatin ubrizgavamo male količine vitamina, minerala, aminokiselina ili hijaluronske kiseline kako bi koži klijenta pružili upravo ono što treba. Preparati za mezoterapiju su izotonični, pH neutralni i hipoalergeni. Mezoterapija poboljšava cirkulaciju krvi u regiji u kojoj je aplicirana, što uz djelovanje samog mezoterapijskog pripravka vrlo brzo dovodi do povećane elastičnosti, boljeg tonusa i sjaja te zdravijeg i mlađeg izgleda.

Dr. Tomica Bagatin

Nakon nekoliko mezoterapijskih tretmana, najčešće četiri do šest, koža izgleda svježe, sjajnija je i boljeg tonusa. Kako bi održali dobivene rezultate najčešće svojim klijentima preporučujem da naprave  nekoliko tretmana, ali u duljim vremenskim razmacima između njih, primjerice svakih nekoliko mjeseci. Naime, mezoterapija zahtijeva konzistentnu primjenu. Kako su promjene na našoj koži dinamična pojava, tako je potrebno provoditi i njeno održavanje. Nakon prvog mezoterapijskog tretmana koža je bolje hidratizirana i sjajnija, a nakon nekoliko njih vidljivo je i značajno poboljšanje hidratacije kože, smanjenje vidljivih sitnih bora, poboljšanje tonusa i elastičnosti.

U Poliklinici Bagatin savjetujemo započeti s mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu pomlađivanja lica i prevencije starenja. Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba sa suhom kožom, osoba kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja te osoba sa zrelijom kožom."

Web: www.poliklinikabagatin.hr

Related articles

Buro 24/7 Selection

više