Search

Uništavaju li vam kistovi za šminkanje kožu?

Uništavaju li vam kistovi za šminkanje kožu?

Tekst: BURO.


Nikada ne idete na spavanje s make up-om (a ako to i napravite trudite se sanirati štetu), redovito čistite lice u barem dva koraka i držite se svoje rutine, ali vam se koža i dalje ponaša kao da ste tinejdžerica pod prvim naletom hormona? Pretpostaviti ćemo da nije stvar u njezi kao takvoj. Uostalom sigurno ste već potražili pomoć stručnjaka da je tome slučaj. Jeste li znali da je make up jedan od najvećih krivaca kada pričamo o bakterijama i njihovom prenošenju? Točnije ne sami make up, već prljave četkice koje su smrtni neprijatelj zdrave i čiste kože isto koliko i odlazak u krevet bez čišćenja lica. Dobre vijesti? Sve se to lako riješi, te vam u nastavku donosimo savjete kako da održavate svoje četkice kao profesionalac.

Uništavaju li vam kistovi za šminkanje kožu? (фото 1)

Tretirajte četkice isto kao svoju kosu

Doslovno. Čistite ih nježnim šamponom, sapunom ili balzamom. Naravno i proizvodi posebno namijenjeni njihovom čišćenju su odlična stvar. Nemojte ih jako trljati već zapjenite četkicu i dajte vremenu sredstvu da se upije i razgradi nečistoće. Zatim je okrenite prema dolje i stavite pod mlaz mlake vode i nastavite s ispiranjem dom voda ne bude u potpunosti čista. Na kraju, položite četkicu na papir ili ručnik ostavite da se prirodno osuši. Nikako je nemojte trljati ručnikom.

Uništavaju li vam kistovi za šminkanje kožu? (фото 2)

Čistite ih poslije maksimalno dvije upotrebe

Profesionalni make up artisti temeljito čiste četkice nakon svakog klijenta kako bi održali vrhunski nivo higijene. Kod kuće biste ih trebali čistiti nakon svakog drugog šminkanja kako se bakterije ne bi razmnožile.

Što izbjegavati?

Ne okrećite četkice na gore dok su mokre ili važne. to će im s vremenom promijeniti oblik. Prije nego što ih položite za sušenje trebate im vratiti oblik koji su imale prije nego što ste ih smočili. Nikada ih ne stavljajte jednu na drugu već ih lijepo rasporedite. Tako će se ravnomjerno osušiti.

Uništavaju li vam kistovi za šminkanje kožu? (фото 3)

Kako spriječiti razvoj bakterija?

Najbolji način bi bio da se sve četkice čiste poslije svake uporabe. Ne koristite ih direktno na proizvodima, već proizvod izdavite špatulicom i tako ćete spriječiti prenošenje bakterija. Odmah zatvarajte ambalažu kako make up ne bi bio izložen zraku dulje nego što je potrebno i kako ne bi upio nečistoće iz okoline. Ovo posebno vrijedi za kremaste teksture proizvoda.

Kako da znate da je četkica spremna za zamjenu?

Nakon nekog vremena četkice mogu izgubiti oblik, a dlačice s kista počnu otpadati. Neke dlačice će vas također bockati dok ih koristite. Ovo je znak da trebate uzeti novu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više