Search

Upitali smo najbolje hrvatske dermatologe i kirurge koje tretmane preporučuju za jesen

Upitali smo najbolje hrvatske dermatologe i kirurge koje tretmane preporučuju za jesen

Tekst: BURO.

Znamo da je ljeto već odavno gotovo i da smo se svi vratili u svoj normalni ritam koji se uglavnom sastoji od dnevnih i poslovnih obveza. Ako ste odlikaš po pitanju njege lica, onda ste sigurno odmah po povratku s godišnjeg odmora otišli kod svog dermatologa i prepustili se tretmanima za povratak sjaja kože, za rješavanje hiperpigmentacija i za vraćanje sjaja kože. Tretmani koji se provode u jesen obično su koncetrirani na popravke kože od posljedica ljeta i svu moguću štetu koju nam je nanijelo izlaganje sunčevim zrakama, ali su i izvrsna priprema za zimu i jako niske temperature kad nam je hidratacija i zaštita kože od najveće važnosti. U potrazi za stvarno korisnim tretmanima koji će vam biti od koristi, pokucali smo na tri poznate adrese. Na njima su nas dočekali stručnjaci i dali nam svoje prijedloge. Pročitajte, zapišite i bookirajte termin.

Upitali smo najbolje hrvatske dermatologe i kirurge koje tretmane preporučuju za jesen (фото 1)

Dr. Snježana Kramarić

(poliklinika Bagatin)


Kemijski piling


Kada koža malo posvijetli, otprilike 2-3 tjedana od posljednjeg izlaganja suncu, preporučila bih tretman lica kemijskim pilinzima, ako je cilj imati sjajniju, blistaviju i zdraviju kožu. Prilikom učestalog izlaganja suncu, očekivano je da se naša koža lica malo zadeblja, to je prirodni obrambeni mehanizam zaštite od UV zračenja. Prilikom pilinga uklanjamo površinski sloj kože te potičemo stanice na obnovu. Nekim osobama se nakon izlaganja suncu ponekad javljaju prištići, a pilinzi u tom slučaju zaista pomažu. U našoj Poliklinici imamo paletu različitih kiselina, koje mogu djelovati površno ili prodirati u dublje strukture kože, prema odluci i potrebama. Preporučljivo je napraviti 2-3 pilinga, uz kontinuirano praćenje stanja kože, s razmakom od 2 tjedna. Njihovo korištenje rezultira sjajnom i obnovljenom kožom, vidno ublaženih oštećenja i hiperpigmentacija, koje se javljaju gotovo svima nakon ljeta.


Skin Boosteri


Osim iznimne hidratacije i osvježenja koju pružaju koži, Skin Boosterima može se popraviti tonus i tekstura oštećene kože. Oni predstavljaju molekule hijaluronske kiseline, pripravljene tako da osiguraju dugotrajnu i dubinsku hidrataciju s mnoštvo dodatnih pozitivnih učinaka. Možemo ih aplicirati na lice, u regiju vrata ili dekoltea. Njih injekcijski apliciramo u kožu, nakon čega se koža hidratizira, vraća joj se sjaj, gipkost i čvrstoća. Osim toga, zahvaljujući produljenom djelovanjem i ovisno o stanju kože, učinak preparata često je vidljiv i više od 6 mjeseci nakon aplikacije.

Mogu se aplicirati u svakoj životnoj dobi, dakle i u mlađoj populaciji već iza 25te godine života, a kao svoj osobni favorit izdvojila bih Juvéderm Volite - vrhunski preparat kojim uz hidrataciju i obnovljeni sjaj kože možemo popuniti nježne borice na licu, ako je potrebno.

Upitali smo najbolje hrvatske dermatologe i kirurge koje tretmane preporučuju za jesen (фото 2)

Dr. Nikola Milojević

(Poliklinika Milojević)


Hydrafacial


Hydrafacial tretman uklanja mrtve stanice kože, uklanja svu nečistoću i masnoće, a ujedno pruža kupku različitim serumima koji čiste i hidratiziraju kožu. HydraFacial liječi i umiruje kožu, ne ostavlja crvenilo i neugodan osjećaj te odmah djeluje. Može se izvesti u pauzi od posla i kombinirati s Laser Genesis tretmanom pomlađivanja kože isti dan tako da oba tretmana brzo i efikasno vraćaju sjaj i mladost koži.


Laser Genesis


Laser Genesis je tretman laserom koji potiče novi kolagen, ujednačava ten, pomlađuje, daje sjaj koži, a pomaže i suzbijanju crvenila kože lica poput rozaceje i slično. Efekt tretmana laserom vidljiv je odmah bez neželjenih popratnih pojava kao što su otekline i iritacija kože. Tretman je ugodan, gotovo relaksirajući.

HydraFacial tretman dostupan je već od 850 kuna, a Laser Genesis od tisuću kuna, no u kombinaciji više tretmana odobrava se dodatni popust.


LimeLight


Ako ste tijekom ovog ljeta dobili mrlje na koži i druge promjene LimeLight Facial je idealno rješenje za cijelo lice, vrat i dekolte, za kožu sklonu crvenilu, puknutim kapilarama ili smeđim mrljama i pjegama od sunca. Tretman uklanjanja pigmentacija na licu dostupan je već od 600 kuna.

Upitali smo najbolje hrvatske dermatologe i kirurge koje tretmane preporučuju za jesen (фото 3)

Dr. Mladen Duduković

(Poliklinika Dudoković)


Skinpen i pilinzi


U jesenskoj sezoni za obnovu kože preporučujemo kombinirati Skin Pen microneedling tretman s blažim do umjerenim kemijskim pilinzima. Ne mora se svaki puta raditi sve zajedno, odnosno može i naizmjence, ali ova kombinacija dokazano unaprijeđuje kvalitetu kože i kroz godinu je čini postojanom. Cijena po dolasku iznosi oko 1500 kn kod naizmjeničnog liječenja.


Radiesse washing


Za jače osvježenje i lifting kože preporučujemo nešto skuplju varijantu, kao jedinstvenu u Hrvatskoj, a to je kombinirani zahvat biostimulacije kože Radiesse washing u kombinaciji ili bez s Ultherapy tretmanom. Navedena kombinacija potiče snažnu proizvodnju kolagena u koži lica koja tada postaje elastičnija i čvršća. Cijena tretmana je oko 8000-10000kn i jedan tretman je dovoljan za cjelogodišnji rezultat.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više