Search

Uz ove tretmane lako je doći do savršenih nogu prije odlaska na godišnji odmor

Uz ove tretmane lako je doći do savršenih nogu prije odlaska na godišnji odmor

Proučite što vam se nudi

Tekst: A.P.


Mnoge nas ljeto dočeka nespremno. Možda se nismo pridržavali baš svakog pravila prehrane na koje smo se zakleli još početkom godine ili se zbog posla nismo imali vremena posvetiti sebi u potpunosti...

Ako pripadate u jednu od gore navedenih skupina ne treba vas hvatati panika jer rješenja ima, brza su i što je najvažnije, efektna su. Naravno da će uz svako rješenje predloženo od strane stručnjaka iz Poliklinike Bagatin biti potrebna vaša suradnja i morat ćete napraviti određene ustupke za što bolji rezultat jer bez određene doze odricanja teško je ostvariti željen izgled. Ta odricanja o kojima pišemo nisu jednokratna, štoviše tiču se vašeg sveopćeg zdravlja i načina života koji je potrebno modificirati ako vam isti ne ide na ruku i ne čini vam najbolje. U medijima često nailazimo na tekstove u kojima se obećavaju rezultati s minimalno napora, međutim svaki takav "rezultat" ima kratkotrajan učinak i stvari će se brzo vratiti na staro ako se ne potrudite i napravite potreban korak dalje ka održavanju onoga što ste platili i zbog čega ste uopće došli u neku ordinaciju ili polikliniku. Prehrana i fizička aktivnost su dvije ključne stavke za zdrav i fit izgled i to će vam kazati svaki stručnjak. Tretmani su tu da vam pomognu kada tvrdoglava masnoća ne želi otići s određenih mjesta ili kada vam je potrebna dodatna pomoć da ubrzate rezultate vašeg truda (fizička aktivnost) i načina života (pravilna prehrana). S tim na umu upitali smo stručnjake iz Poliklinike Bagatin sva pitanja koja bi vas mogla zanimati, a koja se tiču najpopularnijih i najefektnijih tretmana koji ciljano djeluju na topljenje masnoća i oblikovanje nogu.

S kojim se problemima žene najčešće muče kada su u pitanju noge? Koje zone su najkritičnije?
Kada u Poliklinici Bagatin tretmanima tretiramo noge, gotovo uvijek se rade cijele noge kako bismo ih savršeno oblikovali. Područja koja su najkritičnija, na kojima se nalazi najviše masnih naslaga su najčešće bedra - s unutrašnje i vanjske strane, koljena - točnije natkoljenice te stražnja loža - područje od koljena do stražnjice. Tretmanima uvijek obuhvaćamo i stražnjicu. U pojedinim slučajevima tretiraju se potkoljenice, odnosno, listovi.

Kako se rješavaju koljena, točnije kombinacija viška kože i masti koje se stvaraju oko koljena?
Za oblikovanje koljena najbolja je kombinacija ultrazvuka i radiofrekvencije. Dakle, prvo koristimo Med2Contour što podrazumijeva ultrazvuk i vakuum. Tretman započinjemo otvaranjem limfnih čvorova. Nakon što se potakne rad limfnog sustava, kreće se u borbu s masnim stanicama ugodnom, toplom masažom. Snažnim djelovanjem snaga ovog uređaja uklanja se neželjeni celulit i zateže se koža. Nakon odrađenog unaprijed definiranog broja tretmana, kožu dalje tretiramo radiofrekvencijom. Venus Legacy u radu kombinira čak četiri vrhunske tehnologije: multipolarna radiofrekvencija, pulsirajuća elektromagnetska polja te VariPulse i RealTime Feedback tehnologija. Zajedničkim snagama daju višestruki učinak: zagrijavanjem kože na ciljanoj temperaturi potičemo stvaranje novog kolagena u koži, ravnanje bora i nabora, uklanjamo ožiljke i strije, zatežemo kožu na tretiranim dijelovima lica i tijela te oblikujemo tijelo uništavanjem masnih stanica. Kombinacija ova dva tretmana idealna su za uklanjanje masti i lifting efekt. Kad govorimo baš o višku kože, višak je nemoguće ukloniti neinvazivnim metodama. No možemo kožu "zategnuti".

Koliko je neinvazivnih tretmana potrebno da se vidi poboljšanje ako govorimo o pacijentici koja ima višak tek na kritičnim zonama (tzv. jahaće hlačice)?
Svaki rezultat ovisi o problematici koja se tretira. Poboljšanja se, u pravilu, vide već nakon prvog tretmana, no i dalje je svaki napredak individualan. Kada je u pitanju redukcija masnog tkiva, prema našoj preporuci, minimum za postizanje rezultata je 6 tretmana Med Contoura u razmaku od 7 do 14 dana. No, naravno, vrijedi i dalje ono pravilo - što se više tretmana napravi, rezultati su bolji. Stoga bi idealno bilo napraviti 12 tretmana. Nadalje, Venus Legacy se radi svakih 2 tjedna. To je idealan razmak među tretmanima koji nam se pokazao kroz praksu. Ubrzavanjem tretmana nećemo dobiti bolji rezultat. Naime, od tretmana do tretmana u tijelu se događaju određeni procesi koji se moraju odraditi, poput stvaranja kolagena, elastičnih vlakana, fibroblasta. U protivnom nismo, nažalost, postigli ništa.

Može li se uz pomoć tretmana napraviti i blagi lifting stražnjice? Ako može, koji su tretmani u pitanju?
Prvi i osnovni preduvjet svakog 'podizanja' stražnjice je kvalitetna i kontinuirana tjelovježba. Dakle, čučnjevi, čučnjevi, čučnjevi... Ono što se pomoću tretmana može postići je blagi lifting efekt kože i to Venus Legacy uređajem, ali opet u kombinaciji s tjelovježbom. Mi tretmanima ne djelujemo na sam mišić, već na masno tkivo i na kožu. Dakle, radimo lifting kože, ali ne možemo oblikovati mišić.

Koliko često treba odlaziti na tretmane da bi se problem u potpunosti uklonio?
Treba imati na umu da se problematika s kojom se borimo u potpunosti nikada ne može ukloniti. Kao prvo, u tijelu moramo imati masno tkivo. Isto tako, kada dođe do oštećenja u stanicama, ne postoji metoda kojom se može ukloniti ili riješiti. No da bismo postigli rezultate kojima su našim klijenti doista zadovoljni, učestalost dolazaka ovisi o metodi koju provodimo. Med Contour preporučuje se raditi 6 do 12 tjedana (dakle, 6 do 12 tretmana) jednom tjedno, a Venus Legacy radi se svakih 2 tjedna.

U kojim slučajevima tretmani ne pomažu?
Za dobar rezultat i uspjeh, potreban je angažman obiju strana - i nas u Poliklinici, ali i klijenata. Uz tretmane je jako važno pridržavati se uputa od strane nutricionista i medicinskog osoblja po pitanju i prehrane i tjelovježbe. Tijekom tretmana započinju određeni procesi eliminacije mast iz tijela, a sav višak se najbolje uklanja kroz aktivnosti. Važno je spomenuti i one "medicinske" kontraindikacije poput bilo kakve bolesti kože, bolest bubrega, jetre, srčane bolesti, autoimune bolesti

Je li potrebno provoditi određenu dijetu uz tretmane?
Nije potrebno biti na dijeti, ali je potrebno promijeniti način i stil života. Ubaciti fizičku aktivnosti (ako nije do sada postojala) i uvesti pravilnu prehranu. Za početak je potrebno tijelu osigurati dovoljnu dnevnu količinu tekućine od minimalno 1,5 litre pa do 3 litre, ovisno o individualnim potrebama. U prehrani treba preferirati dugolančane ugljikohidrate koji se sporo razgrađuju, točnije škrob (nalazimo ga u riži, pšenici, krumpiru, mahunarkama, leći, ima ga i u nezrelim bananama te jabukama). Glukoza se tada postepeno otpušta u krv čime se izbjegavaju nagle oscilacije razine glukoze u krvi. Osim šećera, nepoželjne su i industrijski procesirane namirnice koje sadrže sol u obliku konzervansa, a kao rezultat imaju povećano zadržavanje vode u organizmu. Kako bi se regulirao rad crijeva, preporučuje se u prehranu uvrstiti hranu bogatu prehrambenim vlaknima poput lanenih sjemenki, zobenih i ostalih integralnih žitarica, grahorica te različitog voća i povrća. Važno je 3 dana nakon tretmana u potpunosti izbaciti ugljikohidrate, odnosno, rafinirane šećere.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više