Search

Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snijega ili kiše

Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snijega ili kiše

Tekst: BURO.

Zima je konačno zaista stigla. Bilo da joj se radujete ili odbrojavate dane do prvog sunca, pahulje i kiša prave pravi kaos na našem licu kada je šminka u pitanju i ne, nemoguće ih je izbjeći. Donosimo vam male trikove koji će riješiti problem, a sve što vam je potrebno da ih primijenite već sigurno imate u svom neseseru.


HIDRATACIJA GELOM


Iako je koži na vjetru i zimi potrebna zaštita, ako ne želite da vam se šminka otopi čim vas pogode prve kapi, preko dana koristite gel-formule za hidrataciju, a proizvodu za toniranje prepustite ulogu zaštite od vanjskih elemenata. Jače, teže teksture sačuvajte za večer i dane kada se ne šminkate.


uČINITE MASKARU VODOOTPORNOM


Uobičajena formula za dobivanje XXL trepavica jest da prvo nanesete sloj maskare koja ih izdužuje, a zatim one za volumen. Kada je vani velika vlaga, najbolje je da taj drugi sloj bude vodootporan. Ako se pak ne želite odreći maskare koju koristite cijele godine, postoje i one prozirne koje se koriste kao završni sloj koji svaku maskaru ispod pretvara u vodootpornu.


SPREJ ILI PUDER ZA FIKSIRANJE


Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snijega ili kiše (фото 7)

MAKEUP FIXING MIST, PIXI BY PETRA (SEPHORA)

Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snijega ili kiše (фото 9)

PREP+PRIME FIX, MAC

Sigurno već imate neki od ovih proizvoda koji čine da šminka na licu duže traje, a ako niste sigurni koji je najbolji za vas priskačemo vam u pomoć. Za koji god da se odlučite, sprej ili puder za fiksiranje su obavezni ako želite da vam make up preživi snijeg i kišu (ali i ekstremno visoke temperature pa će vam biti koristan i ljeti). Da budete potpuno sigurni, nanesite ih nakon što ste završili s toniranjem, a zatim još jednom kada završite s kompletnim šminkanjem.


stain za usne i obraze


Uz ove trikove šminka vam se nikad više neće razmazati zbog snijega ili kiše (фото 10)

LIP MAESTRO LIP STAIN, ARMANI BEAUTY (SEPHORA)

Jedan proizvod za usne i obraze ne samo što vam štedi vrijeme i mjesto u torbi već je, kada je u pitanju stain, posebno dizajniran da traje i traje. Njihovo samo ime znači "mrlja" ili "fleka" i predstavlja koliko su točno dugotrajniji od drugih formulacija kao što su one puderaste ili kremaste. Nanosite ih brzo jer inače nećete stići izblendati ih na vrijeme, upijaju se dok trepnete. Pored toga, najbolje funkcioniraju s kremastim formulama proizvoda za toniranje, a puder za fiksiranje sačuvajte za nakon staina.


sjenilo preko olovke za oči


Fiksirali ste proizvod za toniranje, vijreme je da fiksirate i olovku za oči ili eyeliner. Čak i ako nije vodootporan, izvucite liniju onako kako to inače radite, a zatim preko nje tankom četkicom nanesite sjenilo (krem ili kamenu) u istoj ili sličnoj boji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više