Search

Vaš neseser treba make over

Vaš neseser treba make over

Tekst: BURO.


Šminka je prljava stvar. Prosipa se, drobi, ostavlja mrlje.

Ovo je posebno točno kada pričamo o neseserima. Kome od vas se nije dogodio scenarij prosutih pudera i rumenila, slomljenih olovaka, razmazanih krema i ruževa neka digne dva prsta, we salute you. Za nas obične smrtnike, održavanje nesesera u pristojnom stanju nekada se čini kao potpuno nemoguć zadatak. Vrijeme je da promijenimo pristup i naučimo neke stvari. Isprobajte ove savjete, zahvalit ćete nam se kasnije.

Četkice nosite u posebnoj vrećici

Ajmo se složiti da četkice ne peremo baš uvijek onoliko često koliko bi trebalo. U životu treba biti realan i bitno je ponašati se u skladu s tim. Zato, umjesto da korištene četkice ubacite direktno u neseser, prvo ih stavite u posebnu vrećicu (koju ćete prati kad i četkice). Na ovaj način sačuvat ćete i četkice i neseser od nepotrebnog prljanja - a i stvarno je zgodno kad su sve na istom mjestu umjesto da ih stalno pecate po neseseru, zar ne?

ZalIJepite poklopce za koje znate da se stalno otvaraju

Nemojte da vam bude teško, narežite tanke trakice selotejpa ili ljepljive trake i imitirajte naljepnice koje ambalaža ima prije nego što je otvorite.

Čistite neseser redovno

Plastika ili sintetička tkanina se lako brišu nasapunanom i iscijeđenom krpom ali ovo vrlo često nije dovoljno da ukloni mrlje ili komadiće šminke. Njih posebno očistite vatom natopljenom micelarnom vodom (nikako mlijekom ili uljanim skidačem), a zatim i nasapunanom četkicom za zube. Ako imate neseser koji je previše osjetljiv za perilicu rublja, potopite ga u mlaku vodu s blagim deterdžentom ili šamponom za kosu, ostavite da odstoji, a zatim operite kao osjetljivi džemper.

Masne mrlje se najbolje uklanjanju uz pomoć malo deterdženta za pranje posuđa ili sode bikarbone (ostavite je da odstoji dvadesetak minuta, a zatim isperite). Imate neseser od kože i masne mrlje na njegovoj vanjskoj strani? Ako je mrlja zaista velika, na nju prvo nanesite nešto što će upiti masnoću poput kukuruznog brašna i ostavite da odstoji preko noći. Poslije toga, razmutite malo deterdženta i nanesite pjenu prstima - ne trljajte i ne koristite spužvu - ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim dobro obrišite.

Pazite na zip

Ako vam se čini da će vam neseser puknuti i da zatvarač cvili od toga koliko ste ga natrpali - znači da od svog nesesera tražite previše. Ne pretjerujte. Vreme je za editiranje: izbacite sve što vam nije apsolutno neophodno, a ubacite proizvode koji mogu multitaskati (kao naprimjer vazelin koji može biti i balzam za usne, i highlighter i krema za zanoktice). Ako je zip već puknuo ali vam se ne rastaje od omiljene torbice za šminku, zamijenite ga.

Napravite svoja mini pakIRANJA

Najbolji način da nosite kozmetiku sa sobom jest da napravite svoja travel size pakiranja i ne, nema potrebe da svaki put kupujete najmanja pakiranja koja su em skuplja, em potencijalna gomila ambalaže za bacanje. Kupite svoje kutijice koje se lijepo mogu dopunjavati i prati i koristite ih za svu kozmetiku koja dolazi u većim pakiranjima. Setove ambalaže za putovanja možete kupiti u većini lanaca parfimerija.

Vaš neseser treba make over (фото 1)

MONA

Vaš neseser treba make over (фото 2)

MONA

Vaš neseser treba make over (фото 3)

PARFOIS

Vaš neseser treba make over (фото 4)

OYSHO

Vaš neseser treba make over (фото 5)

LIU JO

Vaš neseser treba make over (фото 6)

SUPERDRY

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više