Search

Vaša koža ali bolja: 6 trikova za savršen tekući puder

Vaša koža ali bolja: 6 trikova za savršen tekući puder

Tekst: BURO.


"Želim da se svi dive mom puderu!" je rečenica koju vjerojatno nitko nikada nije izgovorio (ili bar ne od vremena Marie Antoinette). To ne znači da smo imuni na divljenje i izražavanje istog ali... Divljenje upućeno našoj koži, ne mazalicama. Ako su nam potrebne, to i ne mora baš svatko znati, a ne treba baš nitko ni primijetiti. Sigurna sam da se slažemo, a sad kada su ljeto i bb kreme sa SPF-om iza nas, vrijeme je da malo osvježimo gradivo. Skrolajte za najbolje trikove.

 

Osim toga da odaberemo dobru nijansu (obavezno na prirodnom svjetlu) i pravu teksturu, potrebno je znati još neke trikove. U ovih šest koraka pronaći ćete ono malo ekstra što vam treba.

 

1

Stvorite sjajnu podlogu

 

Ok, čista i hidrirana koža nisu nuklearna fizika, ali ako želite kožu koja kao da sjaji iznutra, morate joj posvetiti nešto vremena i počastiti je hidratantnom maskom i mini masažom za limfnu drenažu. Namjenske sheet maske sa sastojcima koji targetiraju specifične probleme vaše kože su idealan izbor. Ekstrakt ruže uklanja višak sebuma, čajevac smiruje upale, a aloja će nahraniti dehidriranu kožu. Ostatak maske, a zatim i kremu koja ide nakon nje, nježno umasirajte u kožu prstima ili rolerom i guaša "češljem". Ekstra utrošeno vrijeme bit će višestruko nagrađeno sjajnim glatkim tenom koje je savršeno platno za šminku (svake vrste).

 

2

Koristite PRIMER

 

Ali samo tamo gdje je potrebno i onu vrstu koja vam treba. Ako vam je koža u zaista dobrom stanju, ovo je korak koji možete preskočiti, naravno. Imajte ipak na umu da primer utječe na finiš, ali i na trajanje tekućeg pudera. Idealno je koristiti matirajući na T-zoni, a svjetlucavi na jagodicama.

 

Vaša koža ali bolja: 6 trikova za savršen tekući puder (фото 1)

3

Šminkajte se od centra PREMA VANJSKIM dJelovima lica

 

Tečni puder stavite samo tamo gdje vam je zaista potreban. Krenite od sredine lica (koža oko nosa zna biti crvenija) i polako blendajte prema vanjskim djelovima. Ako želite da izgleda ekstra prirodno, uklonite višak pudera sa sredine nosa, tako da se vidi prirodna tekstura kože (ako imate pjegice, tim bolje).

 

4

Nemojte razmazivati puder, utrljajte ga

 

Što god da koristite - četku, blender ili svoje prste - utapkavajte puder u kožu dok se s njom ne sjedini. Nema ništa gore od vidljivih poteza boje na licu. Počnite s malo proizvoda i dodajte više gdje je potrebno, čitavo vrijeme utrljavajući.

 

Vaša koža ali bolja: 6 trikova za savršen tekući puder (фото 2)

5

STAVITE HIGHLIGHTER tamo gdJe lice hvata svJetlost

 

Kažemo highlight ali mislimo strobing. Svjetlucava balzam-krema daje prirodniji efekt, pogotovo ako poslije ne prelazite cijelo lice još nekim puderom (a za to, realno, nema potrebe). Jagodice, sljepoočnice, Kupidov luk će se presijavati ali suptilno, kao da na koži nemate ama baš ništa.

 

6

Blotirajte pa fiksirajte

 

Prvo papirićima bloterima odstranite višak sebuma tamo gdje ga ima, a onda pređite tankim slojem transparentnog pudera u prahu. Koristite veliku četku, otresite s nje višak i nanesite puder najlakšim mogućim potezima samo tamo gdje znate da vam se lice masti. Tako ćete izbjeći efekt maske, a dobit ćete svilenkastu kožu poput porculana.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više