Search

Vikend beauty savjet: maska za lice od meda

Vikend beauty savjet: maska za lice od meda

Kako nahraniti kožu kod kuće?

Urednik: BURO.


Image: imaxtree,
buro 247.ua

Med je jedna od najzdravijih namirnica u kojem se nalaze aminokiseline, minerali te vrijedne organske kiseline poznatije kao mravlja, jabučna, limunska, octena i jantarna

Ne treba izostaviti ni elemente vitamina B kompleksa. Vitamini su njegov sastavni dio, a osim B vitamina tu su C vitamin i dragocjena folna kiselina posebno važna za sve trudnice i žene koje namjeravaju ostati trudne. Njegova čarobna moć djelovanja poznata je već tisućama godina zbog čega opravdano drži prvo mjesto među dragocjenim tekućinama koje život znače. Osim što se može konzumirati u kuhinji negovo djelovanje seže još dalje.Poprilično je učinkovit i pravi saveznik svakog lica za njegov ljepši izgled. Zbog antibakterijskih i antiseptičkih svojstava med je odličan u borbi protiv akni, bora te ostalih kožnih oboljenja. Ako ste si dali više vremena mogli ste primjetiti kako je med prisutan u velikom broju kupovnih maski za lice. Najbolje od svega što masku možete složiti sami služeći se nekim od osnovnih namirnica koje već zasigurno imate u kući. Briga o sebi nije luksuz, pristupačna je svakome. Upravo zato je dovoljno samo malo truda za prekrasnu kožu.

Maska Med

Problematična koža može biti rezultat nepravilne prehrane i općenito lošeg načina života. Saveznik u borbi s takvim tipom kože maska je u potpunosti napravljena na prirodni način. Uzmite med, limun, zobene pahuljice i čarolija može započeti.

Iscjedite jedan limun i njegov sok pomiješajte s medom i zobenim pahuljicama. Dobivenu smjesu dobro promiješajte i nanesite na lice. Nakon 10 minuta isperite. Ne samo što ste kožu učinili ljepšom nego ste ujedno odradili i pravi piling.

Med, banana i maslinovo ulje dobitna su kombinacija za suhu kožu. Uzmite tri žlice meda i tri žlice maslinovog ulja i pomiješajte s prethodno zgnječenom bananom. Stavite na lice i držite oko 30 minuta te isperite mlakom vodom.

Prve znakove starenja možete otkloniti maskom od meda. Nije potrebno miješanje s drugim namirnicama, nego je dovoljno uzeti čisti med i staviti ga na lice. Potom je potrebno smočiti gazu u toploj vodi, iscijediti i staviti na lice kako bi se otvorile pore.

Ostavite med 20 minuta i lagano ga uklonite toplom vodom, a potom hladnom kako bi zatvorili pore.

S.Š. za savjetnica.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

više