Search

Vječno beauty pitanje: Kojim redoslijedom trebamo nanositi proizvode na lice?

Vječno beauty pitanje: Kojim redoslijedom trebamo nanositi proizvode na lice?

Zahvalite nam kasnije

Tekst: BURO.


Je li stvarno važno stavljate li ulje za lice prije ili poslije hidratantne kreme? I ide li SPF krema na poteku ili na kraju? Odgovor je DA.

Ne sam da je važno već je i presudno. Možete imati najbolje proizvode za njegu kože na svijetu, ali ako ih ne koristite po pravilnom rasporedu, koža ih neće do kraja iskoristiti. I ne samo to. Može postati iziritirana, isušena ili se osuti prištićima. Usput ćete još i potrošiti dobre proizvode za njegu bez veze. Zato vam donosimo pravilan raspored njege koraka i vidjet ćete da uopće nije komplicirano.

Vječno beauty pitanje: Kojim redoslijedom trebamo nanositi proizvode na lice? (фото 1)

1. Temeljno uklanjanje make up-a-  ako koristite bilo kakav make up, kremu sa SPF proizvodom ili neki proizvod na bazi silikona, morate imati duplo čišćenje svako večer. Ujutro naravno ovaj dio preskačete. Sredstvo za uklanjanje make up-a treba biti na uljnoj bazi, balzam, mlijeko ili micelarna voda. Ponovite ovaj korak onoliko puta koliko vam treba da s lica uklonite i zadnji trag make up-a

2. Nježno čišćenje kože – ovo je prvi korak s kojim počinjete ujutro. Najbolje je da se držite blažih formula koje ne sadrže sulfate i sapun, a ako imate suhu kožu izbjegavajte pjene. Posebno pazite Posebno pazite na čistače s kuglicama za piling jer mogu izazvati iritaciju.

3. Tonik ili tekući eksfolijator – blaga kemijska eksfolijacija poslije čišćenja će pripremiti kožu za naredne korake i ako ne pretjeruteje vidjet ćete drastične pomake u njezinoj teksturi i izgledu. Kada i ako ne koristite tekuće eksfolijatore, klasičan tonik je idealan način da završite fazu čišćenja zato što vraća ph balans koži.

Vječno beauty pitanje: Kojim redoslijedom trebamo nanositi proizvode na lice? (фото 2)

4. Serumi – uvijek su prvi po redu kada su „mazalice“ u pitanju jer su najlakše teksture i sadrže najjače koncentracije sastojaka koji prodiru u kožu. Pored toga, laki su za kombiniranje. Slobodno možete koristiti dva ili tri u isto vrijeme: formule s peptidima za bore, salicilnu kiselinu za masnu kožu i aloe veru za smirivanje kože.

5. Dodajte antioksidans - vitamin C je sastojak koji je potreban svakoj koži jer je čini sjajnijom, oporavlja od sunca i potiče proizvodnju kolagena.

6. Napravite pauzu (za kavu) – jer svakom proizvodu treba neko vrijeme da se u potpunosti upije.

Vječno beauty pitanje: Kojim redoslijedom trebamo nanositi proizvode na lice? (фото 3)

7. Hidratacija kremom - koja će zadržati sve dobre prethodno nanesene stvari u koži i učiniti ih efikasnijima je ključni dio njege lica. Ne komplicirajte s izborom jer aktivne i jake supstance dobivate iz drugih vrsta proizvoda.

8. Naučite kada trebate „ići u rikverc“- ako vam se koža zacrveni od seruma ili proizvoda s jakim koncentracijama aktivnih sastojaka, promijenite redoslijed i prvo nanesite najneutralniju laku hidrantnu kremu. Ona će malo umanjiti efikasnost seruma, ali će potencijalno spriječiti iritaciju.

9. Dodajte ulje - koje u malim dozama, čini da koža izgleda "kao da sjaji iznutra". Ulja nanosite samo na mjesta gdje vam je koža suha poslije kreme. Ulje može proći kroz kremu, ali obrnuto nije moguće. Ako stavljate više od dva seruma ispod kreme, preskočite ulje jer će vam se koža umastiti.

Vječno beauty pitanje: Kojim redoslijedom trebamo nanositi proizvode na lice? (фото 4)

10. Ne zaboravite zaštitu - krema sa zaštitnim faktorom je uvijek posljednji korak jutarnje njege. Kako je njen zadatak da bude barijera štetnim utjecajima, ona ne propušta ništa, pa ni aktivne sastojke.

11. Retinol ili retinoid (navečer) – ovo je posljednji sastojak koji trebate nanijeti prije spavanja. Preporučuje ga svaki dermatolog, ali lako izaziva crvenilo i perutanje. Možete ga stavljati preko seruma ili lagane kreme što će umanjiti osjetljivost kože.

Vječno beauty pitanje: Kojim redoslijedom trebamo nanositi proizvode na lice? (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više