Search

Vježbate li svoje lice?

Vježbate li svoje lice?

Održite lice svježim i gipkim

Tekst: BURO.


Malo tko zna da se tonus kože može održati bez ikakvog make-upa. I štoviše, bez kozmetičkih zahvata. Mnogi od vas često posjećuju teretane i vježbaju po fitness programima, obraćajući pozornost na mišiće tijela. A zašto ne biste isto napravili za svoje lice? Tim više što ne morate trošiti novac na tretman. Samo nekoliko minuta svaki dan bit će dovoljno da prestanete razmišljati o skupom make-upu. Bavljenje gimnastikom lica trebalo bi se raditi u opuštenom položaju, u udobnoj fotelji i odjeći. Trebat će vam ogledalo u kojem ćete vidjeti radite li vježbe pravilno, a važna je i higijena. Koža lica, vrata i ruku mora biti očišćena losionom, a nakon vježbi isprati lice hladnom vodom i nanijeti dnevnu kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Vježbate li svoje lice? (фото 1)

Vježba 1. Duboko udahnite kroz nos. Ravnomjerno izdahnite kroz usta. Ponovite 2-3 puta s intervalima od 3-4 sekunde.

Vježba 2. Udahnite kao u prvoj vježbi, ali izdahnite isprekidano. Pri tome su usta poluotvorena, a usne složene u O. Pri svakom izdahu napušite obraze. Ponovite 2-3 s intervalima od 5-6 sekundi.

Vježba 3. Udahnite kroz usta, stisnutih zubiju i ustiju rastegnutih u osmjeh. Izdahnite na jednak način. Ponovite 2 puta s intervalom od 3 sekunde.

Vježba 4. Duboko udahnite kroz nos, izdahnite isprekidano kroz desni i lijevi ugao usta. 2 puta.

Vježba 5. Udahnite duboko kroz nos i zadržite dah 2-3 sekunde. Bez izdisanja napušite obraze i nakon sekundu-dvije izdahnite kroz usta isprekidano i snažno.

Vježba 6. Pri dubokom udahu uvucite obraze. Zadržite dah sekundu i ravnomjerno izdahnite sa stisnutim usnama i napuhanim obrazima. Ponovite 2 puta s intervalom od 2-3 sekunde.

Vježba 7 (za oči). Ne pomičući glavu pogledajte skroz ulijevo, zatim polako gore, desno, dolje i opet lijevo u početni položaj. Odmorite sekundu i nastavite u obrnutom smjeru. Ponovite dva puta.

Vježbate li svoje lice? (фото 2)

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više