Search

Zašto je svijet poludio za šiškama na razdjeljak? Ovo je naših 5 razloga

Tekst: BURO.


Duge šiške na razdjeljak iliti famozne curtain bangs nisu izgubile svoju popularnost još od 60-ih, kada su postale zaštitni znak Brigitte Bardot, ali su ove sezone doživjele vrhunac popularnosti. Sada ih imaju mnoge zvijezde: od Billie Eilish do Jennifer Lopez, a mi smo pokušali shvatiti zašto nam je sve ovaj novi-stari trend tako neodoljiv.


Pomažu nam da zažmirimo na loše vijesti

Šalimo se. Ipak, u svakoj šali ima malo istine: frizeri potvrđuju da što su situacije oko nas kompliciranije, a news feed tužniji, veća je potražnja za ovakvim šiškama. Čini se da ih na podsvjesnom nivou doživljavamo kao pregradu između sebe i okrutnog svijeta koji nas okružuje.

Zašto je svijet poludio za šiškama na razdjeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 1)
Zašto je svijet poludio za šiškama na razdjeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 2)

Pristaju svim tipovima kose

U 99% slučajeva, djevojke s valovitom i kovrčavom kosom ne riskiraju sa šiškama iz straha da ih neće moći obuzdati. Ali sa “zavjesama” je situacija drugačija jer su one univerzalne. Na pitanje koje se frizerima postavlja: “Kojem tipu kose ove šiške pristaju?” oni redovno odgovaraju: “Svima”. Na doslovno svakom tipu kose one izgledaju prirodno i dobro zahvaljujući pažljivom prorjeđivanju i postepenom prelasku dužine.

Idu uz apsolutno svaku frizuru

Bob iznad ramena ili kovrčava kosa do lopatica? Duge šiške na razdjeljak podijeljene na polovini čela savršeno pristaju svim dužinama i debljinama kose.

Zašto je svijet poludio za šiškama na razdjeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 3)
Zašto je svijet poludio za šiškama na razdjeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 4)

Ne zahtijevaju stiliziranje

Djevojke koje nose curtain bangs će vam potvrditi da čak i ako ne napravite ništa s njima, one će i dalje izgledati pristojno. Imamo savršen primjer za to: Anne Hathaway i njena raščupana boho frizura.

Ističu jagodice

Dužina tik ispod jagodica ih čini naglašenijim, a lice izduženijim. O da, to je jedan od glavnih trikova svih koji se ne žele podmlađivati filerima.

Zašto je svijet poludio za šiškama na razdjeljak? Ovo je naših 5 razloga (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više