Search

Zašto je toksično biti opsjednut nerealnim beauty trendovima?

Zašto je toksično biti opsjednut nerealnim beauty trendovima?

Tekst: BURO.


Prošlog tjedna mi je Teodora poslala jedan tekst s naslovom „Što delfini rade da im je koža tako dobra?“. Smijala sam se na očigledan Clickbait i shvatila da su ljudi doista intervjuirali stručnjakinju koja im je objasnila da delfini ne rade apsolutno ništa već su jednostavno tako rođeni. I dok sam s Teodorom raspravljala o čistom apsurdu koji je navedeni tekst postala sam nekako ljuta.

Je li ljudima doista važno objašnjavati razliku između naše kože i one morskog sisavca? Istina, na tekst sam i sama kliknula u očekivanju da će me tamo dočekati neka apsurdna tehnika za zatezanje kože, a ostala sam zadivljena činjenicom da su se urednici stranice sjetili da nam umjesto toga ponude ogledalo.

Zašto je toksično biti opsjednut nerealnim beauty trendovima? (фото 1)

Danas gdje god se okreneš dočeka te neka slična suluda aspiracija za koju treba nevjerojatna količina novca bez garancije da će išta od toga uspjeti jer je većina toga stvarno nemoguće. To što se nešto čini moguće na društvenim mrežama samo je jedna stepenica dalje u depresiju. Kožu poput delfina nemamo, nećemo je imati nikada u životu jer ne postoji filter koji nas obavija dok šećemo gradom. Isto kao što nikada nitko neće imati proporcije sestara Kardashian jer ih nemaju ni one same bez Facetunea.

Ovo stvarno nije neko otkrivanje nepoznatih činjenica jer smo dosad već svi trebali osvijestiti razlike između fotografija na Instagramu i stvarnosti. Ali, jesmo li? Ako pogledamo što nam se sve danas nudi kako bismo promijenili svoj oblik lica, uključujući konce koji nam zatežu oči da bi izgledale mačkasto, rekla bih da nismo baš shvatili da su neki Instagram ideali nedostižni.

Da se razumijemo. Doista volim make up i volim bademaste oči i mačkasti pogled i nemam ništa protiv toga da ih nekad malo „fejkamo“. Volim i lasere i piling i sve ono što nam pomaže da izgledamo kao najbolja verzija sebe i koliko god vjerujem da svatko treba ocijeniti za sebe što mu to znači, moram priznati da povlačim granicu kad se od mene očekuje da imam teksturu kože kao morski sisavac. Možemo li opet pročitati ovu rečenicu i shvatiti koliko smo postali suludi? Njegovana koža i kremasti posvjetljivač? Ok. Svakodnevno teško premazivanje u slojevima osuđeno na propast? Nikako.

Zašto je toksično biti opsjednut nerealnim beauty trendovima? (фото 2)


Suludih prijedloga na društvenim mrežama i internetu će uvijek biti, i nadam se da će većina djevojaka odmahnuti rukom i nasmijati se na takve budalaštine jer ne postoji nikakav tretman koji će vam napraviti učinak da izgledate kao hodajući Instagram filter.

Nemojte padati u depresiju zbog nerealnih fotografija i tekstura kože koje ne postoje u stvarnom životu. Niti se nemojte zamarati budalaštinama poput kože dupina koja je iz Instagram make up trenda (radi se o premazima gomile hidratantnih emulzija i highlightera kako biste se sjajili kao delfin) postala pitanje za koje je netko mrtav ozbiljan nazvao i intervjuirao morskog biologa.

Zašto je toksično biti opsjednut nerealnim beauty trendovima? (фото 3)

Svi želimo lijepu i njegovanu kožu i naravno da radimo na tome da je imamo, ali nemogućnost postizanja savršenstva samo vodi u toksičan odnos prema samima sebi. Vidjela sam previše sličnih scenarija u životu u kojima glavnu ulogu igraju djevojke koje ne žele ni izaći iz kuće dok ne obave tko-zna-koliko koraka rutine make up-a u kojima ne samo da ne uživaju, već ih se i boje.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više