Search

Zašto makeup četkice treba čistiti često i temeljito?

Zašto makeup četkice treba čistiti često i temeljito?

Donosimo konkretne savjete koji bi vam mogli biti od koristi

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs,
Hazel Olayres

Nikada ne idete spavati sa šminkom, redovno čistite lice u bar dva koraka i držite se svoje rutine, ali koža i dalje ne izgleda onako kako biste željeli? Sasvim je moguće da nije stvar u njezi kao takvoj. Jeste li znali da je šminka često jedan od najvećih krivaca kad pričamo o bakterijama i njihovom prenošenju? Točnije, ne sama šminka, već prljave četkice koje su smrtni neprijatelj zdrave (čitaj: lijepe) kože isto koliko i odlazak u krevet bez čišćenja lica. Dobre vijesti? Sve se to lako rješava. Donosimo vam najbolje i najbrže savjete kako da svoje četkice održavate na način na koji to rade profesionalci.

Tretirajte četkice isto kao svoju kosu

Doslovno! Čistite ih nježnim šamponom, sapunom ili balzamom. Naravno, i proizvodi posebno namijenjeni njihovom čišćenju su odlična stvar. Ne trljajte ih jako, umjesto toga zapjenite četkicu laganim pokretima naprijed-nazad i dajte vremena sredstvu da se upije i otopi nečistoće. Zatim je okrenite, stavite pod mlaz mlake vode okrenutu prema dolje, i nastavite ispiranje istim pokretima sve dok voda ne bude potpuno čista. Na kraju, položite četkicu na ručnik ili papir i ostavite da se prirodno osuši.

Zašto makeup četkice treba čistiti često i temeljito? (фото 1)

Čistite ih poslije maksimalno dvije upotrebe

Profesionalni vizažisti temeljito čiste četkice poslije svakog klijenta da bi održali visoku razinu higijene koji posao zahtijeva. Ako želite biti sigurni da se bakterije neće imati priliku razmnožiti, četkice čistiti nakon svake druge upotrebe.

Što izbjegavati?

Ne okrećite četkice prema gore dok su mokre ili vlažne, budući da će to s vremenom utjecati na njihov oblik. Prije nego što ih stavite na sušenje, trebali bi ih što više pokušati vratiti u originalni oblik. Također, nikada ih ne stavljajte jednu na drugu već ih rasprostranite po papiru ili ručniku kako bi se mogle ravnomjerno osušiti.

Zašto makeup četkice treba čistiti često i temeljito? (фото 2)

Kako spriječiti razvoj bakterija?

Najbolji način bi bio da se sve četkice, blenderi i spužvice čiste poslije svake upotrebe. Ne koristite ih izravno na proizvodima; umjesto toga, izvadite proizvod špatulicom ili žličicom i tako ćete spriječiti prenošenje eventualnih bakterija s jedne četkice ili spužvice u proizvod. Odmah zatvarajte ambalažu kako šminka ne bi bila izložena zraku duže nego što je potrebno, i da ne upije prljavštinu iz okoline.

Ovo posebno vrijedi za kremaste teksture kao što su maskara, gelovi tekući puderi i kremasta rumenila. Naravno, nikada ali nikada, ne dijelite proizvode, četkice i spužvice s drugim ljudima. Ne znate kako (ako uopće) vode računa o njima, je li im je možda istekao rok trajanja... tako ćete svojoj koži učiniti najveću uslugu.

Kako da znate da trebate zamijeniti četkicu?

Poslije izvjesnog vremena, četkice mogu izgubiti oblik, a dlačice početi ispadati. Neke dlačice će također početi stršati i bockati vas dok ih koristite. To su sigurni znakovi da je vrijeme za novu četkicu!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više