Search

Zašto su cushion puderi najbolji za proljeće?

Zašto su cushion puderi najbolji za proljeće?

Tekst: BURO.


Ako još uvijek niste upoznati s kategorijom cushion pudera, vrijeme je da se to promijeni. Doslovno prevedena s engleskog, riječ "cushion" znači jastučić, a u ovom slučaju taj jastučić je zapravo spužva koja je natopljena tekućim puderom. Pakiranje mu je okruglo i ima spužvasti aplikator pa na prvi pogled izgleda kao klasični puder u kamenu. Evo zašto vam je upravo ova vrsta proizvoda za toniranje potrebna baš sad, kada je konačno stiglo proljeće.


RAZLOG 1. LAGANA TEKSTURA

Cushion puder zapravo ima tekuću, veoma laganu teksturu koja se u trenutku stapa s kožom i ten čini ujednačenim. On nije komedogen, ne "sjedi" na koži i praktično je neprimjetan ali zato ima vrlo pristojnu pokrivnu moć i prekriva mrljice, crvenilo, kao i tamne krugove oko očiju. Sve to uz osjećaj kao da nemate ništa na licu. Bingo.

RAZLOG 2. DOBRA HIDRATACIJA

Cushion puderi su osmišljeni tako da nemaju ulogu isključivo pudera već i proizvoda za njegu. Zbog toga u svom sastavu često imaju hidratantne sastojke (hijaluronsku kiselinu, aloju, glicerin), sastojke koji umiruju kožu (niacinamid), aminokiseline, ekstrakte biljaka i hranljiva ulja. A već znamo da tamo gdje ima hidratacije, ima i sjaja. Dakle, da, cushion puder će beživotnu kožu učiniti sjajnom i ukloniti znakove umora koji su se nagomilali tijekom zime.

RAZLOG 3. OVI PUDERI OBIČNO IMAJU SPF

Gotovo svaki cushion puder nosi na sebi oznake za filtere SPF and PA + (++) koje označavaju stupanj zaštite od UVA i UVB zraka. Iako zaštitu od sunca treba koristiti tijekom cijele godine, ovo je posebno važno upravo u proljeće kad se sunce tek počinje pomaljati, a mi smo skloni previdjeti njegovu jačinu.

RAZLOG 4. VELIK IZBOR NIJANSI

Mora se priznati da izbor nijansi ovisi o tome odakle je proizvođač, pošto azijski brendovi često imaju svega nekoliko univerzalnih nijansi namijenjenih uglavnom svjetlijoj koži. S druge strane, brendovi koji prodaju po cijelom svetu sada imaju zaista velik izbor boja među kojima ćete svakako naći neku koja vam odgovara.

RAZLOG 5. JEDNOSTAVNO NANOŠENJE

Oni koji su stalno u nekoj žurbi posebno će cijeniti sve benefite koje im pruža cushion puder. Za početak, vrlo se lako nanosi: jednostavno spužvicom pređite preko lica i voilà, spremni ste za pokret. Pored toga, ovo je proizvod koji (uspješno) obavlja nekoliko zadataka:

  • popravlja ten i prekriva nesavršenosti
  • pruža njegu poput kreme
  • pruža zaštitu od UV zraka poput preparata sa SPF-om
  • pakiranje je praktično i lako za nošenje, što ga čini idealnim za popravke tijekom dana


Ovaj članak je prvobitno objavjen na buro247.ru

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više