Search

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju

Sangha Yoga Centar - jedna šira priča

BURO.

Image: PR,
Sanjin Kaštelan

Predstavljamo vam jedan od omiljenih zagrebačkih yoga centara

Kada prvi put posjetite Sangha Yoga Centar u Radićevoj 7, primijetit ćete ugodan i inspirativan ambijent te sretna, a možda i pokoja vama poznata lica. No to će biti tek prvi dojmovi i početak jedne šire priče.

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 1)

Riječ "sangha" prevedena sa sanskrta znači "zajednica". Dodat ćemo, onih koji teže cjelovitom i zdravom načinu življenja. Upravo se tom vizijom na samim počecima vodila osnivačica Centra, Snježana Nina Vukas, kada je prije osam godina u Zagrebu započela ostvarivati svoj cilj, inspirirana višegodišnjim iskustvom života i rada u inozemstvu.

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 2)

Tako je nasta(ja)o Sangha Yoga Centar koji danas, uz yogu, promiče i cjelovit način življenja, istovremeno stvarajući i njegujući zajednicu ljudi kojima je cilj prije svega cjelovito zdravlje - fizičko, mentalno, emotivno i duhovno.

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 3)

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 4)

Sangha Yoga Centar jedan je od prvih yoga studija koji se bavi podučavanjem dinamičnih stilova, a njegova osnivačica Snježana Nina Vukas ujedno je i prva certificirana učiteljica dinamičnih sustava u Hrvatskoj. Na lokaciji u samom centru grada  nudi satove Vinyasa flow yoge, Ashtanga yoge i ABC satove za početnike, ali i posebne programe poput Prenatalne yoge za trudnice, Yoga terapije za starije i osobe s ozljedama te opuštajući Restorative program koji obuhvaća meditaciju i vježbe disanja. Svake subote poslijepodne su organizirani i besplatni satovi pod vodstvom mladih učitelja.

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 5)

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 6)

Osnivanju Sanghe prethodile su godine edukacije Snježane Nine Vukas kod najpoznatijih svjetskih stručnjaka, ponajviše u Londonu, SAD-u i Indiji. Prije povratka u Zagreb, Snježana je podučavala yogu u Miamiju na Floridi gdje je dobila prvu od nekoliko međunarodno priznatih diploma i time postala prva certificirana učiteljica dinamičnih sustava u Hrvatskoj.

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 7)

Danas se Snježanino ime sve češće nalazi na popisu gostujućih učitelja u poznatim yoga studijima od Milana preko Istanbula do Moskve, a nerijetko vodi i programe yoga odmora (yoga retreats) u Hrvatskoj i inozemstvu (Istra, Hvar, Kanarsko otočje, Indija, Bali). Također, osim Sangha centra vodi i Sangha školu za učitelje yoge koja je priznata od strane Yoga Alliancea - najvećeg svjetskog yoga udruženja. Uz to, osmislila je i razvila metodu The Art Flow, izdala dva hrvatska Vinyasa flow DVD-a te trenutno priprema knjigu.

Više informacija potražite na sljedećim linkovima: www.sanghayogacentar.com i ninavukasyoga.com.

Zagrebačko mjesto koje vraća energiju (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više