Search

Zašto je beauty rutinu važno promijeniti u jesenskim mjesecima i koje korake poduzeti

Zašto je beauty rutinu važno promijeniti u jesenskim mjesecima i koje korake poduzeti

Kratki vodič kroz njegu kože u specifičnim vremenskim uvjetima

Tekst: E.G.


Image: Unsplash

Ljeto se mnogima toliko dalekim da već razmišljaju o tome kad će ponovno doći, no istina je da smo tek zakoračili u period konkretnijih nižih temperatura. Štoviše, temperature su ovih dana toliko netipične za jesen da mnogi još nisu ni iskusili probleme vezane uz kožu s kojima se inače tijekom jeseni susreću. U tom smislu, važno je još jednom istaknuti kako različita godišnja doba doista traže drugačiju njegu kože. Nije, dakle, riječ o nekakvom marketinškom triku na kojem beauty industrija zarađuje, već o stvarnoj potrebi potkrijepljenoj s cijelim nizom razloga. Manjak vlage tako dodatno isušuje zrak, baš kao i grijanje u zatvorenim prostorijama, što onda brže dovodi do pojava poput svrbeža kože, ekcema, crvenila, ... Kako biste sve to izbjegli, posebice ako i inače imate suhi tip kože, svoju beauty rutinu morate prilagoditi prema koracima koje donosimo u nastavku.

Bogatija krema za lice

Ljeti se uglavnom koriste kreme za lice lakše teksture, bez ulja ili sličnih težih sastojaka, ali one vam neće jednako koristiti tijekom jeseni i zime. Umjesto toga, potražite kreme gušće teksture sa sastojcima poput ceramida, esencijalnih masnih kiselina koje se prirodne nalaze u koži, ali ih se treba obnoviti u hladnijim mjesecima. Na tržištu ćete pronaći i cijeli niz drugih krema namijenjenih za korištenje tijekom jeseni i zime, a oko odabira se najbolje posavjetovati sa stručnjacima.

Zašto je beauty rutinu važno promijeniti u jesenskim mjesecima i koje korake poduzeti (фото 1)

Počnite redovito koristiti losion za tijelo

Ono što vrijedi za kožu lica, vrijedi i za kožu tijela. Kao što smo već spomenuli, manjak vlage u zraku isušuje kožu i potencijalno dovodi do svrbeža i crvenila. Kako biste te pojave izbjegli i na području tijela, trebate pojačati stupanj hidratacije. Drugim riječima, losion za tijelo nanosite barem jedno dnevno, i to odmah nakon tuširanja zbog lakšeg upijanja.

Oprezno s eksfolijansima

Kako vrijeme postaje hladnije, savjetuju se rjeđe korištenje proizvoda koji sadrže "agresivnije" sastojke, kao što su retinoidi i glikolne kiseline. To, dakle, ne znači da ih uopće ne trebate koristiti, već samo da trebate pomije promotriti reakcije vaše kože i možda pružiti priliku kakvom blažem mehaničkom pilingu.

Zašto je beauty rutinu važno promijeniti u jesenskim mjesecima i koje korake poduzeti (фото 2)

Razmislite o suplementima

Izreka koja kaže da ljepota dolazi iznutra nije tek floskula, što vrlo dobro znaju i farmaceutske tvrtke koje na tržište plasiraju sve raznolike i kvalitetnije suplemente koje hrane naše tijelo i, između ostalog, čine našu kožu zdravijom i ljepšom. Koje se savjetuje koristiti u mjesecima pred nama, provjerite ovdje.

Uložite u ovlaživač zraka

Ovaj je korak u pravilu rezerviran za beauty odlikaše, a ovlaživači u našim područjima nisu još ni približno toliko popularni kao što su u zapadnim zemljama. Razlozi za kupnju, kažu oni koji su se na nju odlučili, su prilično jednostavni - upalite li grijanje, zrak postaje sve suši i suši, baš kao i koža tijela. Drugim riječima, ovlaživač zraka će pomoći u hidrataciji kože, ali i lakšem disanju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više