Search

Žena koja kreira najljepše plave pramenove

Žena koja kreira najljepše plave pramenove

Lena Ott je broj 1

Tekst: A.P.


Image: Getty/Guliver/Instagram

U društvenoj kronici Vogue magazina često viđamo prototipove neprežaljene "it" djevojke s Pete Avenije, Caroline Bessette Kennedy. Vitke, besprijekorno odjevene u minimalističke kreacije Calvina Kleina ili u vječno elegantne komade Ralpha Laurena, s krvavo crvenim ružom na usnama i plavom kosom čija nijansa označava društveni status...

U njujorškim visokim krugovima frizer je na opciji brzog biranja, odmah pored obiteljskog doktora. Ako ste u neko lijeno ljetno popodne čitali knjigu "4 plavuše" majke "Seksa i grada", Candace Bushnell, u kojoj objašnjava koliko je važna prava nijansa plavih pramenova u određenim društvenim krugovima, jasno vam je zašto bogate Njujorčanke plaćaju nekoliko tisuća kuna samo kako bi dobile tu nemoguću nijansu plave kose, prošaranu pramenovima poput onih dječjih. Omiljena adresa svih plavuša, za čijim pramenovima čeznu žene diljem svijeta nalazi se u New Yorku i zove se Suite Caroline. Vlasnica Lena Ott kroz svoje je talentirane ruke provukla pramenove Sienne Miller, Anje Rubik, Jemime Kirk, Nicole Peltz, Else Hosk, Raquel Zimmermann, Doutzen Kroes i cijelog niza Viktorijinih anđelica kojima je kosa jedan od glavnih aduta i poslovnih alata. Na ovoj listi ne smijemo zaboraviti ni kraljicu Pete Avenije Lauren Sant Domingo, sa čijom fotografijom u rukama debitantice obilaze frizerske salone, u nadi da će iz njih izaći nalik Ralph Lauren modelima. The LSD kako joj je nadimak na Instagramu, nedavno se pohvalila novim sunčanim pramenovima koje joj je Ott napravila za proljetnu sezonu.

Caroline suite

Lena Ott je sredinom 90-ih odlučila zamijeniti umjetničku karijeru onom frizerskom i to interesirajući se prvenstveno za boje. U nekoliko godina rada po najboljim salonima i tvrtki Bumble&Bumble, Ott se brzo istaknula kao vrhunska koloristica koju je New York Magazine jednom nazvao čarobnicom kose koja spašava loše odrađene poslove drugih frizera. Među prvima su je otkrile manekenke i gradske "it" cure koje su kod Ott navraćale po dozu vrhunskog balayagea, a potom je došla Lady Gaga i sve ostale zvijezde s A liste. Iako su joj plavuše najbolja reklama, Ott se diči i s vatreno crvenom nijansom koju je kreirala za Florence Welch, ali i zamamnom bojom čokolade koju nosi lijepa glumica Rachel Weisz. U Suite Caroline salonu koji je ime dobio po njezinoj majci, trenutno radi devet vrhunskih stilista kose i kolorista čije radove možete vidjeti u poznatim svjetskim modnim magazinima poput Voguea, Ellea, W Magazinea i drugih. Lenine radove možete pratiti i na njenom Instagram profilu @lenaott.

Anja Rubik

Nicola Peltz

Sienna Miller

Jemima Kirke

Doutzen Kroes

Related articles

Buro 24/7 Selection

više