Search

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti

Art & Adventure Yoga Retreat na Visu


Art & Adventure Yoga Retreat malo je boutique wellness utočište u srcu otoka Visa, na pola puta između grada Visa i mjesta Komiže. Čarobno je to mjesto koje pršti jedinstvenom energijom, mirom i prekrasnom inspirativnom prirodom

Art & Adventure Yoga Retreat renovirana je stara kamena vila iz 19. stoljeća s prostranom terasom, vrtovima i bazenom u mirnom, bajkovitom ruralnom okruženju, savršenom za potpuno opuštanje i bijeg od svakodnevnih obaveza. To je mjesto u kojem se odvija joga odmor – aktivan odmor usmjeren na oslobađanje od stresa, stvaranje osjećaja sreće i ozdravljenje duha i tijela.
Program joga odmora pažljivo je osmišljen i dizajniran. Prilagođen je individualnim potrebama svakog polaznika, od strastvenih zaljubljenika u jogu, zdravu ishranu i duhovni razvoj, pa sve do početnika koji žele produbiti svoje znanje i razumijevanje o prakticiranju joge. Ili se samo odmoriti i "iskopčati" iz svakodnevne rutine.

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti (фото 1)
Dan u boutique utočištu obično započinje Vinyasa flow jogom, dok se večernja nastava odvija u nešto opuštenijem tonu. Nastava se sastoji od kombinacije poznatih položaja i od onih izazovnijeg tipa. No, u svakom trenutku polaznici su ohrabreni da slušaju svoje tijelo i vježbaju u granicama u kojima im ono dopušta. Na joga art i adventure programima polaznici također mogu prisustvovati na nastavi art terapije, psihoterapije koja potiče vizualne umjetnosti poput slikarstva, fotografije i kiparstva u svrhu razumijevanja i izražavanja osjećaja. Cilj terapije je izraziti svoju osobnost putem umjetnosti, bolje upoznati sebe, smanjiti stres i poboljšati samopouzdanje.

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti (фото 2)

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti (фото 3)
Polaznici Art & Adventure Yoga Retreata dolaze iz svih krajeva svijeta. To su uglavnom poslovni ljudi s profesionalnim karijerama i obiteljima. Oni se na odmor ovakvog tipa odlučuju kako bi se posvetili isključivo sebi i doveli stanje tijela i uma u ravnotežu. Vrlo česti posjetioci programa su i profesionalni umjetnici, poput slikara i glazbenika, u potrazi za inspiracijom i poticajem u stvaralaštvu.

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti (фото 4)

Joga odmor prima najviše dvanaest polaznika. Tako se omogućuje da program u potpunosti bude usmjeren željama i potrebama pojedinca, te da se svakom pojedincu prida pozornost u skladu sa željama i sklonostima koje ima. Joga učitelji veoma su bitan dio tima, a kvaliteta joga odmora uvelike ovisi o njima. 

To su redom stručnjaci iz raznih područja poput anatomije, psihologije i umjetnosti, koje je kvalificirao joga savez. Posjeduju iskustvo stečeno svakodnevnim vlastitim prakticiranjem joge, održavanjem treninga i radionica, te kroz dodatne edukacije i istraživanja.

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti (фото 5)

Prilikom joga odmora polaznicima se omogućava dovoljno slobodnog vremena za vlastite aktivnosti. Svoje slobodno vrijeme ovdje mogu iskoristiti prema osobnoj želji, a najčešće je to relaksacija uz bazen i upijanje sunčevih zraka. Vrlo često polaznici ovdje uživaju čitajući knjige, šeću prirodom i upuštaju se u vožnju bicikla. A za one pustolovnijeg duha tu su i aktivnosti poput ronjenja, planinarenja, vožnje kajaka i jedrenja.

Doživjeti ovakav odmor ove godine možete već od 30. svibnja, a sve informacije potražite yogaretreat-croatia.com.

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti (фото 6)

Znamo mjesto na Visu koje će vas savršeno opustiti (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više