Search

Znate li da mnogi millennialsi luksuznu šminku pronalaze u kontejneru?

Znate li da mnogi millennialsi luksuznu šminku pronalaze u kontejneru?

Dumpster Diving u beauty svijetu


Image: Manu Camargo,
Max Lakutin,
Instagram

Istražili smo ovaj fenomen i otkrili zanimljive stvari

Ok, idemo redom. Ako još niste čuli za Dumpster Diving ili u prijevodu "ronjenje po kontejnerima" uvod ovog članka to će vam približiti. Naime, radi se o popularnom obliku modernog "spašavanja otpada" iz velikih komercijalnih, stambenih, industrijskih i građevinskih kontejnera u nadi za pronalaskom upotrebljivih stvari koje su vlasnici iz nekog razloga bacili. Točka.

Nije tajna da se u mnogim zemljama bogatima prehrambenom industrijom proizvodi previše hrane i robe koju stanovnici uopće mogu potrošiti. Pored toga, potpuno je bizarno bacati hranu koja je još uvijek jestiva samo zato što ne izgleda baš najbolje. Mnogi, uglavnom mladi ljudi su izrazito aktivistički nastrojeni prema uzaludnom trošenju prirodnih resursa i trude se tome stati na kraj. Jedan od njihovih odgovora je: dumpster diving kojeg danas ima apsolutno u svim zemljama svijeta, počevši od najbogatijih s najmanjim stopama nezaposlenosti.

Znate li da mnogi millennialsi luksuznu šminku pronalaze u kontejneru? (фото 1)

Sada se vratimo na temu u kojoj glavnu ulogu igraju beauty vlogerice koje svakodnevno na svojim YouTube kanalima objavljuju ulove koji vrijede nekoliko stotina dolara, a nabavljeni su upravo u - kontejneru. Ako ste do sada živjeli u uvjerenju da sve beauty blogerice troše nemile svote novaca na šminku ili ju dobivaju besplatno, Jessica Casler i Shelbi otvoreno otkrivaju sve trikove kojima se služe kako bi bile što uspješnije u ronjenju po kontejnerima. Usudili bi se reći kako je to jedan pravi mali posao koji se sastoji od praćenja pojedinih trgovačkih lanaca odnosno njihovog otpada, odlazak na teren, kopanje po smeću i zatim dezinfekcija i zbrajanje ulova.

Znate li da mnogi millennialsi luksuznu šminku pronalaze u kontejneru? (фото 2)

Uglavnom se radi o proizvodima koji su potrošeni do pola, testerima koje možemo pronaći u parfumerijama, robi s greškom, reklamacijama i svemu onom što su u parfumeriji odredili neupotrebljivim ili zabranjenim za prodaju. Djevojke su uporne i strpljive, a to je jedino što je potrebno za dumpster diving. Sudeći po, konkretno, popularnosti ove dvije beauty vlogerice i po enormnoj brojki pregledanih videa, sigurni smo da se sve više mladih odlučuje upravo na taj način osigurati si skupocjene proizvode za koje možda nikad ne bi izdvojili novac. Pogotovo kada je do njih moguće doći, ne lakšim, ali jeftinijim putem.  

Iz ove perspektive stvar se čini potpuno logična, jer zašto bacati nešto što je potpuno iskoristivo, a ima slomljeni poklopac? U Hrvatskoj ćete oštećene proizvode uglavnom naći po sniženim cijenama oko blagajni drogerija. Možda će i to u jednom trenutku završiti u smeću, a onda evo ideje, može biti vaše ako se nađete u pravo vrijeme na pravom mjestu. Kao što sam već gore navela, politika velikih kompanija je surova i svakodnevno se bacaju velike količine korištene ili oštećene robe upravo kako bi se spriječilo preprodavanje.

Skidam kapu ekipi koja se odlučuje za aktivnost dumpster divinga iz bunta, ali sama ne bih uronila glavu u kontejner kako bi svoju toaletnu torbicu "osvježila" novim ružem za usne. S druge strane, sigurna sam da će se mnogima na ovu akciju sigurno prevrnuti želudac, ali ako realno razmislimo o smeću koje svakodnevno stvaramo i zagađujemo zemlju (koja nam je to opasno počela naplaćivati) kopanje po kontejnerima nije novost. Za neke je to podebljavanje beauty riznice dok je za druge nasušna potreba za opstanak.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više