Search

Znate li kako odabrati pravu kremu protiv celulita?

Znate li kako odabrati pravu kremu protiv celulita?

Tekst: BURO.


Imaju li kreme protiv celulita ikakav učinak? Pa, odgovor je i da i ne. Slobodno nas optužite da smo vas prevarili naslovom, ali celulit je problem koji nastaje uslijed djelovanja raznih faktora pa je tako nemoguće riješiti ga samo na jedan način, pogotovo površinski. Dakle, prečica nema, ali to ne znači da kreme namijenjene borbi protiv celulita nemaju svoje mjesto u njegovom tretmanu pod uvjetom da ih koristite u kombinaciji s masažom i drugim preventivnim mjerama. Kada ih birate, potrebno je znati koje sastojke trebaju sadržavati, čemu koji sastojak služi kao i to koji je pravi za vas - a koje trebate izbjegavati. Evo kratkog pregleda:

  • za sagorijevanje masti (kofein)
  • za ojačavanje stijenki krvnih žila (vitamin K, ekstrakt zelenog čaja)
  • za limfnu drenažu (guarana, ekstrakti morskih algi)
  • za poboljšanje mikrocirkulacije (ekstrakt kestena, centella)
  • za vraćanje tonusa krvnim žilama i mikrocirkulaciju svi sastojci koji hlade (poput mentola) i oni koji griju (poput đumbira). Kreme koje zagrijavaju ne smiju koristiti osobe s proširenim kapilarama i venama.

Malo je vjerojatno, praktično nemoguće, da ćete u jednoj kremi ili gelu pronaći sve ove sastojke i zato vam savjetujemo da odaberete one koje utječu na mikrocirkulaciju ili na sagorijevanje masti. Ove preparate ne treba koristiti u isto vrijeme, već njihovu upotrebu treba uskladiti s menstrualnim ciklusom, po riječima dermatologinje Tiinai Orasmäe-Meder autorice bestsellera "Beauty Myths":

“Prva faza koja traje 12-14 dana nakon početka menstruacije je faza aktivne borbe protiv celulita. Tada je nivo estrogena visok, a masti se lakše eliminiraju. Iz tog razloga u ovim danima koristite kreme koje su lipolitici, odnosno sadrže sastojke koji sagorijevaju masti."

"Druga faza ciklusa, nakon ovulacije je faza prevencije. Tijekom te faze raste nivo progesterona zbog čega tijelo više zadržava tekućinu. Ako se protiv ovoga ne borimo, celulit svakog mjeseca postaje malo izraženiji. Na efekte progesterona se ne može utjecati topikalnim sagorjevačima masti i kremama koje sadrže kofein ali masaže za limfnu drenažu, kao i hrana koja ima diuretički efekt su vrlo efikasni. Tada se savjetuje i upotreba krema koje pospješuju mikrocirkulaciju."

Sama forma i način upotrebe krema i gelova protiv celulita su veoma raznovrsni: postoje gelovi, kreme, blata u kućnim pakiranjima, serumi i ulja - praktično svaka tekstura koju možete zamisliti. Ono što je zajedničko za sve njih je da im je potrebna odgovarajuća priprema koja se sastoji u tome da koža mora biti čista i osušena, ali i to da se za vrijeme tretmana kremama protiv celulita mora redovno raditi eksfolijacija (ako ovo radite suhim četkanjem, tim bolje). Sami preparati nanose se masažom za koju obično postoje uputstva na pakiranju.

I na kraju, predlažemo vam da borbu protiv celulita ne shvatite kao borbu do istrebljenja. Ako ga do određene mjere prihvatite, život će vam biti ljepši. Ali to je već druga priča.

Ovo su BURO. favoriti za kuću upotrebu, pronađite svoj.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više