Traži

Znate li koje beauty tretmane možete napraviti u pauzi za ručak?

Znate li koje beauty tretmane možete napraviti u pauzi za ručak?

Do mlađeg izgleda u samo 30 minuta

Urednik: A.P.


Kada je riječ o borbi protiv neželjenih linija na našem licu, postoje beskrajne mogućnosti kako ih ukloniti i vratiti onaj mladenački sjaj. Za tretman botoksom (Botulinum toksin tipa A), odnosno Vistabelom kako se u Europi naziva, a zahvaljujući bujici poznatih osoba koje ga koriste, su svi čuli. A znamo i za tretman Juvederm hijaluronskim dermalnim filerima, još jednoj opciji za postizanje zaglađene kože...

Za što bolji rezultat, Vistabel i Juvederm hijaluronski dermalni fileri savršena su kombinacija. Svaki od njih radi na drugačiji način, no s istim ciljem - pružaju prirodan i mladenački izgled, popunjavaju neželjene linije i vraćaju osjećaj samopouzdanja. U mnogim slučajevima, hijaluronski fileri će čak biti dugotrajniji uz kombinirano korištenje s Vistabelom. A najbolje od svega je da vam za ove tretmane treba svega par minuta, zbog čega su i dobili vrlo popularan naziv "lunch break tretmani". Dakle, zbog čega su "injekcije mladosti" toliko popularne u svijetu, ali i u Hrvatskoj, pitali smo maksilofacijalnog kirurga i kirurga glave i vrata, doktora Tomicu Bagatina, koji je ujedno i službeni trener i edukator tvrtke Allergan za aplikaciju dermalnih filera i Vistabela za Hrvatsku i regiju.

dr. Tomica Bagatin

Sigurnost
Vistabel se koristi već više od 20 godina u estetskoj kirurgiji i medicini upravo kao najučinkovitiji "brisač" bora u zonama oko očiju i na čelu. Prvi je proizvod ovakve vrste odobren još 2002. godine za korištenje u kozmetičke svrhe. Od tada pa do danas ovaj se tretman, na godišnjoj razini, izvodi 5-6 milijuna puta što ga čini svjetskim liderom brojem 1 za estetiku lica u svijetu.  Hijaluronski dermalni fileri su pak prirodni ugljikohidrat koji vaše tijelo kroz neko vrijeme prirodno apsorbira.

Vistabel

Rezultati
Vistabel smanjuje kontrakcije mišića koji pomiču kožu što rezultira nježnijim i plićim borama te sprječava nastajanje novih. Kada se ispravno aplicira i dozira (umjerenost prije svega!), izgled te same ekspresije lice nisu promijenjene, već lice izgleda svježe i odmorno. S druge strane, fileri čine vaše lice ljepšim na tri ključna načina - revitaliziraju, tj. pomlađuju, podižu i definiraju

Učestalost
Ne postoji ograničenje na broj tretmana kojima se klijenti mogu podvrgnuti. Čak štoviše, jedno istraživanje pokazalo je potpuno suprotno. Pravodobni i učestali odlasci na tretmane, svakih 4 - 6 mjeseci, rezultiraju redukcijom bora, zadovoljstvom klijenata i dugotrajnijim učinkom, odnosno, rezultatom. Idealnom dozom Vistabela po tretmanu za tretiranje čela i područja oko očiju smatra se ukupno 50 jedinica. Ukoliko se aplicira manji broj jedinica, rezultati su nešto blaži, a period djelovanja kraći, što se naziva baby botox. Fileri u pravilu traju od 9 do 18 mjeseci, ovisno o mjestu aplikacije i vrsti filera, nakon čega je, redovitim dolascima, potrebna samo nadopuna.

Tretmani bez posljedica
S obzirom na to da je kod iskusnih operatera za sam postupak aplikacije Vistabela i hijaluronskih dermalnih filera potrebno manje od 30 minuta, odlazak na tretmane postao je vrlo popularan. Nije potrebno nikakvo vrijeme oporavka i nema posljedica nakon tretmana zbog čega se možete odmah vratiti svojim svakodnevnim obvezama.

tretmani

Starosna dob
Postoje pojedinci s hiperaktivnim mišićima i poprilično izraženim borama kojima bi se tretmani Vistabelom i hijaluronskim filerima preporučili već s 20 godina, dok postoje ljudi kod kojih se bore neće razviti do 30 - 35 godine. Aplikacija je određena stanjem kože, nikako ne godinama.

Idealna kombinacija
U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, a koža obješena, tretman Vistabelom neće ih u potpunosti izbrisati. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija Vistabela i Juvederm hijaluronskih dermalnih filera. Upravo iz ovih razloga, tretman isključivo Vistabelom nije za preporuku osobama starijima od 65 godina.

Za aplikaciju i Vistabela i hijaluronskih dermalnih filera potrebno je svega par minuta, a oporavka gotovo nema što je jedna od glavnih prednosti ovih tretmana. Naravno, bitno je da se prepustite u ruke licenciranog i dobro treniranog medicinskog stručnjaka u anatomiji lica. Vistabel se može koristiti i u liječenju hiperhidroze, a tretman se u Poliklinici Bagatin rabi u svrhu sprječavanja pretjeranog znojenja pazuha. Također, novije vrste filera koje Poliklinika Bagatin ima u ponudi, poput filera Volite, koriste se za pomlađivanje područja ruku, vrata i dekoltea te za cjelokupno poboljšanje kvalitete kože.

ŠTO TRETIRATI FILERIMA:
- Nazolabijalne bore
- Pušačke bore
- Perioralne bore
- Tanke usne
- Lifting jagodica
- Lifting cijelog lica


ŠTO TRETIRATI VISTABELOM:
- Bore na čelu
- Bore oko očiju
- Bore između očiju
- Podizanje obrva

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar