Search

Znate li koje sve probleme možete riješiti s laserskim tretmanima?

Znate li koje sve probleme možete riješiti s laserskim tretmanima?

Mi znamo

Tekst: A.P.

Što mogu laseri? Gotovo sve!

Danas laseri više nisu "rezervirani" samo za dečke i njihovu opčinjenost istima na filmskom platnu. Ne, oni su postali pravi saveznici u svijetu estetike i ljepote jer imaju mogućnost tretirati gotovo sve problematike kože. Osim omraženih bora i staračkih pjega te hiperpigmentacije, mogu se ukloniti i dlačice kao i promjene na koži poput madeža, bradavica, ožiljaka, strija i tetovaža. Korak dalje laseri su postigli i u stomatološkim terapijama gdje se uspješno koriste za liječenje, kao i u borbi protiv hrkanja. Naime, ovaj revolucionarni tretman Romeo laserom među prvima su u svijetu u svoju ponudu uveli u Poliklinici Bagatin. Posljednjih 25 godina razvijena je nova generacija lasera koja iznimno precizno koristi fokusiranu svjetlost. Govorimo o laserskoj zraci za kontrolirano zagrijavanje tretiranog područja bez oštećenja okolnog tkiva. A upravo su jesen i hladniji dani idealni za odlazak na laserske tretmane.

Bagatin

Kako laseri pomlađuju?
Tretman laserskog pomlađivanja, poznat i kao "Skin Rejuvenation", nova je i jedinstvena tehnika koja rabi lasersku zraku za smanjenje efekata starenja na koži. Tehnika je posebno učinkovita na koži lica i vrata, no može se primijeniti i na bilo koje drugo područje kože. Uklanja površinske i umjereno duboke linije i bore na licu, kao i sitne ožiljke od akni, a cilj je potpuno regenerirati i formirati novu sjajnu kožu. Istodobno dolazi do zatezanja postojećih kolagenskih vlakana i produkcije novih, dok se paralelno formiraju elastična vlakna.

laseri


Trajno uklanjanje dlačica
Diodni laser je omiljeno sredstvo za uklanjanje dlaka jer emitira svjetlost na valnoj duljini koja se najvećim dijelom apsorbira u folikulu ili korijenu dlake. Folikul je mjesto gdje dlaka i poprima boju ili pigment, što je i ciljna točka djelovanja lasera. Zbog toga je laserima nemoguće detektirati sijede i dlake svijetlog pigmenta. Za razliku od popularnih IPL 'pištolja' za kućnu epilaciju, koji koriste intenzivnu pulsirajuću svjetlost (ne treba je brkati s laserima), diodni laser daje neusporedivo bolje i trajnije rezultate. U samo nekoliko dolazaka možete se riješiti dlačica na gotovo svim područjima lica i tijela, a ono najbolje jest da je tretman brz, učinkovit i gotovo bezbolan. Diodni laser opremljen je sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije nego li se emitira puls, osiguravajući tako veću ugodu i sigurnost za vrijeme tretmana.

laseri


Uklanjanje strija i ožiljaka
Velika je zabluda da se strije ne mogu ukloniti, odnosno da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka. U Poliklinici Bagatin strijama i ožiljcima pristupa se na poseban, multidisciplinaran način, uz pomoć kombiniranog djelovanja Q-switch i frakcijskog lasera. Ožiljci su značajno manje vidljivi kroz samo par brzih, laganih tretmana nakon kojih ostaje samo glatka, privlačnija koža.


Uklanjanje vena i kapilara na licu i tijelu
Dermatološki odjel Poliklinike Bagatin nudi dva vrhunska lasera koji rješava navedene problematike. Žuti laser učinkovito rješava pojavu crvenila ili kapilara na licu, jamči minimalni rizik te nježan i bezbolan tretman. Diodni laser idealan je za tretiranje vena i kapilara na tijelu. Opremljen je sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije nego li se emitira puls, osiguravajući tako veću ugodu i sigurnost za vrijeme tretmana.

laser


Uklanjanje madeža, staračkih pjega, hiperpigmentacije i drugih promjena
Lasersko uklanjanje Erbium laserom u Poliklinici Bagatin najjednostavnija je metoda za uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena, a u većini slučajeva nije potrebna anestezija. Zahvat uključuje korištenje laserskog svjetla čiji se snop usmjerava izravno u madež kako bi ga se zagrijalo i potom uništilo. Kod laserskog uklanjanja madeža manja je vjerojatnost da će nastati ožiljci kao kod drugih tehnika uklanjanja. Bezbolno je, ne zahtijeva kirurški rez niti šavove na koži.

laser

Uklanjanje tetovaža
TattooStar Effect Combo laser - trenutno je najučinkovitiji Q-switch laser na tržištu koji će reducirati tetovaže. Zahvaljujući selektivnom uklanjanju, zraka prodire kroz kožu i dopire do čestica tinte, a pigmenti apsorbiraju svjetlosnu energiju te se raspadaju. Jednom kad su uništeni, limfni sustav tijela ih apsorbira i uklanja. Zahvat je brz i učinkovit te ne uzrokuje ozljede i ožiljke.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više